Dossier: Amandelstenen

De 10 Makkelijkste Trucs Tegen Amandelstenen 

Wat zijn de beste 10 manieren waarmee je amandelstenen zelf kunt verwijderen? Er zijn verschillende middelen op de markt, maar welk product werkt het best? Welke techniek is het meest effectief? Enkele KNO – experts hebben een lijst samengesteld van de 10 beste wapens waarmee je stinkende brokjes uit je amandelen kunt halen. De tips zijn gebaseerd op resultaat, gemak en de minste kans op complicaties.

1. TonsilClin Cupping Glass = Beste Truc!

amandelstenen verwijderen

Terecht op de 1e plek: het ‘amandelstenen-zuigertje‘ van TonsilClin. Voor miljoenen mensen die last ondervinden van amandelsteentjes is deze TonsilClin Cupping Glass is niet meer weg te denken.

Dit unieke ‘gereedschap’ bestaat uit een oranje balpompje en een glazen langwerpige pipet. Het werkt eenvoudig. Je plaatst de pipet op het amandelweefsel en knijpt daarna in het balletje. Als je het balletje loslaat ontstaat er een vacuümeffect. Deze aanzuigende werking zorgt ervoor dat alle ‘troep’ in je amandelen naar de oppervlakte wordt gezogen.

Het allergrootste voordeel van TonsilClin Cupping Glass is dat je, in tegenstelling tot andere producten op de markt, niet met voorwerpen in de amandelen hoeft te prikken. Zo kun je met een simpele en veilige handeling toch zelfs de allerdiepste steentjes eruit krijgen. TonsilClin is van alle middelen het meest effectief en het minst belastend voor de amandelen.

>> Bekijk dit product hier online >>

2. TonsilFresh Nasal Sinus Drops

Voor iedereen die verlost wil zijn van stinkende steentjes in de amandelen zijn de TonsilFresh Nasal Sinus Drops een echte uitkomst. Het gaat hier om ‘slimme’ druppels die voorkomen dat bacteriën vanuit het neusslijm zich naar je amandelen begeven.

Neusbacteriën en neusslijm sijpelt via de sinussen richting de keelamandelen en hebben zodoende een groot aandeel in de vorming van amandelstenen. Druppel daarom dagelijks enkele Sinusdrops in beide neusgaten en een belangrijke aanstichter van tonsil stones is uitgeschakeld.

Bekijk deze medicijnvrije neusdruppels hier

3. Mondwater met actieve zuurstof

mondwater amandelstenen

Spoel zo vaak als nodig met een niet-zuur mondspoelmiddel dat geen alcohol, sls, kleurstof bevat. Mondwaters die bestanddelen bezitten zoals tea tree olie, active oxygen en zinklactaat hebben bewezen keelsteentjes tegen te gaan en zelfs los te weken.

Wil je een goed spoelmiddel tegen amandelsteentjes kies dan RyttPro of OxyFresh, de enige spoelmiddelen met actieve zuurstof en zonder vervelende bijwerkingen!

Bekijk alle mondwaters tegen amandelstenen hier

4. Tonsilfresh LED- Kit

wittje brokjes keel

De TonsilFresh Led-Kit (Tonsil Stone Removal Kit) is een verwijderset met 3 verschillende tools die tonsil stones uit de amandelpockets verwijderen. Het belangrijkste gereedschap uit dit setje is het instrument met LED licht.

Aan het uiteinde hiervan bevindt zich een fel lampje waardoor je exact kunt zien wat je doet en waar je moet zijn. De kit bevat opzetstukjes van verschillende lengtes en een beschermingsrubbertje waardoor je de amandelen niet irriteert. Daarbij wordt nog een lepeltje en een spuitje geleverd die het verwijderproces extra ondersteunen.

>> Bekijk TonsilFresh Led Kit Hier >>

5. JuliBrite Tongue Care Kit

amandelstenen tong

JuliBrite. Door je tong tweemaal per dag schoon te poetsen met JuliBrite kan het vuil tussen je tong zich niet verplaatsen richting de gaatjes van de amandelen.

Julibrite is de enige schraper ter wereld die alle bacteriën meeneemt.

Bekijk hier of Julibrite iets voor je is. 

6. JuliBrite Waterfloss

Waterfloss amandelstenen

Op internet lees je soms dat men een Waterpik gebruikt om de steentjes los te krijgen. Pas daar echter mee op. De waterstraal van Waterpik is te krachtig waardoor je het amandelweefsel kunt beschadigen. Gebruik daarom liever een waterflosser die manueel wordt aangedreven zoals de JuliBrite Waterfloss. Met JuliBrite bepaal je zelf de kracht van de straal. Deze Waterfloss heeft gedemonstreerd stinksteentjes op een vriendelijke manier uit de pockets te flossen.

7. TonsilFresh Loop Extractor

verwijderen amandelstenen

TonsilFresh Loop Extractor is een amandelsteen verwijderaar met een klein lusje aan het uiteinde. Deze lus gemaakt van zacht metaal, waardoor je het met grip op de amandelpockets kunt plaatsen en de stinksteentjes er heel behendig mee kunt uitwippen. Het fungeert als het ware als een lepeltje waarmee je voornamelijk de amandelen aan oppervlakte kunt ontdoen van amandelstenen.

8. Voorkom een droge mond: Moist-R Dry Mouth Lozenges

Moist-r Lozenges en spray. een effectief pakket dat heeft laten zien een droge mond te voorkomen. In een gehydrateerde mondholte kunnen bacteriën geen steentjes vormen

9. Monosyringe 412

Kaakspuitje amandelstenen

De Monosyringe is een klein spuitje (zonder naald) dat normaal gesproken wordt gebruikt om de pockets schoon te spoelen na een kiesextractie. Je kunt het ook gebruiken om de crypten van je amandelen mee schoon te sprayen. Vul de monosyringe met een goed mondwater en plaats de punt op je amandelen. Spray de steentjes voorzichtig los. Het is weliswaar minder gemakkelijk dan het uitzuigen van de amandelen met TonsilClin Cupping Glass, maar de monoject kan helpen resultaten te boeken.

Hoe kan ik amandelstenen in zijn geheel voorkomen?

Er is ook een aantal middelen op de markt dat amandelstenen kan voorkomen, waardoor ze niet de kans krijgen zich te vormen en te verharden tot steentjes. Dit zijn producten die zich voornamelijk richten op het bestrijden van de oorzaak van amandelstenen.

Enkele oorzaken van witte brokjes in je keelamandelen zijn

  • Een droge mond
  • Achtergebleven zuivelproducten
  • Een vieze aanslag op de tong
  • Neusslijm
  • Zure mondholte