Dossier: Slechte Adem

Beste 10 Middelen Tegen Slechte Adem

Auteur: Dhr. G.H.J. Grootgoed

Op zoek naar ‘s werelds állerbeste middel tegen slechte adem? In dit artikel worden de 10 meest effectieve middelen uitgelicht. Alléén producten die hebben bewezen de ademkwaliteit in no-time te verbeteren tot het allerhoogste niveau. Het onderstaande top10 overzicht van frisse-adem-wapens is samengesteld op basis van de belangrijkste eisen waaraan een goed product moet voldoen.

Dit Zijn De 10 Beste Middelen Tegen Slechte Adem

beste middel tegen slechte adem

Waarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar welk mondproduct je gebruikt tegen een onfrisse ademgeur? Dit is waarom:

De meeste grote commerciële merken vullen haar producten nog steeds met verouderde formules, die je ademgeur zelfs kunnen verslechteren.

Dit komt door bijtende en vochtonttrekkende bestanddelen die vooral de zintuigen van de consument beïnvloeden en niet zozeer de mond helpen te bevrijden haar slechte ademlucht.

Pas daarom op voor ingrediënten zoals; alcohol, sodium lauryl sulfaat, chloorhexidine, triclosan, kleurstof, saccharine, menthol en kunstmatige zoetstoffen. Pas ook op voor producten met een hoge zuurgraad.

Hoe is de Top10 lijst tot stand gekomen?

Bewezen middelen tegen stinkende ademgeur bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk bestanddelen zoals active oxygen, natrium bicarbonaat, zinklactaat, lactoferrine, essentiële oliën, xylitol, speekselopwekkende bestanddelen en hebben een pH-waarde van minimaal 7.

Tot slot moeten de mondproducten zich voornamelijk richten op de tong, sinussen(neus), tonsillen(amandelen) en een bufferende en hydraterende werking hebben.

En zo zijn de volgende 10 middelen geselecteerd:

1. OxyFresh Frisse Adem Kit = Beste Middel

Niet zomaar staat de OxyFresh Frisse Adem Kit op de 1e plek van best bewezen middelen tegen onfrisse adem. De Oxyfesh formule heeft inmiddels miljoenen mensen over de hele wereld het vertrouwen in de ademkwaliteit teruggegeven.

De samenstelling is opvallend rijk aan bewezen bestanddelen zoals oxygen, zinklactaat, xylitol en geurneutraliserende oliën. Geen andere fabrikant heeft meer geurkillers in haar formule dan OxyFresh.

Tegelijkertijd bestaat OxyFresh uit 100% mondvriendelijke stoffen en mag je het zo vaak gebruiken als je wilt. Ga je voor de veiligste, snelste en meest effectieve oplossing? Ga voor OxyFresh

2. JuliBrite Tong Care Kit + Bergenfeld Breath

Op de 2e plaats staat JuliBrite, bestaande uit een tongreiniger en gel. Een witte aanslag achter op je tong is één van de grootste veroorzakers van slechte adem. Door deze aanslag te verwijderen kun je een grote bijdrage leveren aan een frisse mondgeur. Dat kan het beste met JuliBrite.

JuliBrite Tong Care Kit behoort tot de best verkochte tongreinigingsmiddelen ter wereld.

En dat is niet zomaar. De ultrafijne borstelhaartjes richten zich namelijk óók op de stinkende bacteriën die zich verschuilen ‘in’ het tongweefsel. Andere tongreinigers schrapen vooral de oppervlakte schoon, maar vergeten daarbij de aanslag tussen de weefsels te verwijderen. Zo simpel werkt het. Smeer je tong in met JuliBrite Tong Gel en wacht 1 minuut. Poets nu de aanslag weg met de tongreiniger.

Extra tip

Bescherm je tong ook overdag tegen vieze aanslag. Dat kan effectief met het Tongue Serum van Bergenfeld Breath. Deze druppels zorgen ervoor dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan het tongweefsel. Het gebruik van JuliBrite en Bergenfeld Breath helpt de tong haar gezonde kleur terug te geven en de ademgeur direct weg te nemen.

3. RyttPro Frisse Adem Pakket

 

slechte adem pakket

De mondproducten van RyttPro behoren tot de best verkochte mondproducten tegen slechte adem ter wereld. De formule werkt op basis van zink, cpc en gestabiliseerde chlorine dioxide. Een bewezen mix dat de mond verlost van stinkende bacteriën en de geur die ze veroorzaken omzet in een neutrale en fris-ruikende mondadem.

In tegenstelling tot andere commerciële middelen is RyttPro niet zuur en bevat het geen chemicaliën die de natuurlijke mondflora ontregelen.

4. TonsilFresh Nasal Sinus Drops

tonsilfresh nasal Sinus Drops slechte adem neus

In veel gevallen kan een verstopping van de neus een slechte adem veroorzaken. Neusslijm als gevolg van een allergie of post nasale drip zit vol eiwitten die anäerobe bacteriën omzetten in viesruikende zwavelgeuren.

Met de Sinus Drops van TonsilFresh kan dit proces ongedaan worden gemaakt.

In tegenstelling tot andere neusdruppels zijn de Nasal Sinus Drops voornamelijk gericht op het elimineren van een stinkende ‘neusgeur’ en mag je het gebruiken zo vaak als je wilt.

5. TonsilClin Amandelstenen Cupping Glass

Wist je dat je keelamandelen een intens slechte mondgeur kunnen veroorzaken? Omdat de amandelen krimpen als je ouder wordt, kunnen er ‘kuiltjes’ ontstaan waarin etensresten en viezigheid zich kan ophopen.

Na enkele uren verandert het mondafval in stinkende witte brokjes, ook wel tonsil stones genoemd. Omdat tonsil stones soms diep in de amandelen zitten is het niet eenvoudig om ze te verwijderen.

Daar heeft het bedrijf TonsilClin iets op bedacht: De TonsilClin Tonsil Stones Cupping Glass. Met behulp van ‘cupping’ kun je de amandelen op een slimme en veilige manier uitzuigen en ontdoen van viezigheid. Zo wordt een belangrijke veroorzaker van slechte adem uigeschakeld.

TonsilClin Cupping Glass behoort tot één van de meest gekozen middelen tegen slechte adem ter wereld en is in Nederland te koop bij demondzorgzaak.nl

6. TUNGKIT®

De TUNGKit® staat weliswaar op plek 6, maar verslaat (als het gaat om het bestrijden van slechte adem) nog steeds honderden andere producten in effectiviteit. TUNG bestaat uit een tongreiniger en een ontsmettende gel, die net als OraPack heel eenvoudig de aanslag verwijdert tussen de tongweefsels.

Een schone tong bepaalt immers voor 90% je ademfrisheid. In tegenstelling tot de meeste andere tongreinigers, ligt Tung prettig in de hand, veroorzaakt het geen gagreflex en wordt ook de aanslag onder de tongoppervlakte weggenomen.

Je tong wordt zichtbaar schoon en je adem voelbaar fris. TUNGKIT is alleen te koop bij demondzorgzaak.nl

7. OraRelieve Fresh Breath Kit

orarelieve frisse adem kit

OraRelieve werkt met behulp van lactoferrine. LactoFerrine is een eiwit dat schadelijke bacteriën ontmanteld en ruimte geeft aan gezonde bacteriën om de mondflora te herstellen.

Tevens bestaat de formule van OraRelieve uit glucoseoxidase, dat zuren uit suikers onschadelijk maakt. OraRelieve is ‘niet-prikkend’ en vooral geliefd bij mensen die last hebben van een slechte adem als gevolg van een droge mond.

8. UK Organics Fresh Breath Package

oil pulling tegen slechte adem

UK Organics werkt op basis van oil pulling. Door de tanden te poetsen en de mond te spoelen met UK Organics worden de schadelijke anäerobe bacteriën ‘aangezogen’ door kokosolie.

Daarnaast creëert kokosolie een omgeving in de mond waarbij slechte-adem-bacteriën zich niet kunnen voortplanten. Ook kan kokosolie stinkende zwavelverbindingen omzetten in een niet-ruikende adem.

UK Organics is één van de enige middelen ter wereld met een formule bestaande uit kokosolie, dat niet zuur is en we niet kunnen betrappen op vervelende chemicaliën. UK Organics is ongekend populair bij mensen die op een natuurlijke wijze de adem willen verfrissen en niet willen poetsen met de vaak chemisch samengestelde drogisterijmiddelen.

9. OxiBalance Total Care Kit

OxiBalance is een mondverzorgingslijn (opgericht in 2018) dat zonder toevoeging van agressieve chemicaliën de verstoorde mondflora kan terugbrengen naar een gezond niveau.

Door middel van eiwitextracten en mineralen wordt ijzer onttrokken uit de slechte-adem-bacterie waardoor deze direct afsterft en geen nare zwavelgassen meer kan produceren.

Tegelijkertijd blijft de pH-waarde in balans en wordt er gebouwd aan een gezond ecosysteem, waarbij mondgeur wordt omgezet in een prettige ruikende adem.

Het verschil met bijvoorbeeld OxyFresh en Oxyd8 is dat Oxibalance zich voornamelijk richt op mensen met diabetes, die vanwege een hoge speekselglucose sneller last hebben van mondproblemen zoals slechte adem.

10. Gonegarlic Bye Bye knoflookadem

Als hekkensluiter op plaats 10 vinden we de slechte-adem-killers van het Duitse bedrijf GoneGarlic. Deze natuurlijke capsules zijn erop gericht om knoflookgeur, en uienadem te verdelgen binnen 1 minuut.

De vegicaps vernietigen en neutraliseren de geuren direct in de maag, nog vóórdat ze via je poriën en longen naar buiten kunnen ontsnappen. Wetenschappelijk aangetoond dat het werkt.

Tot slot

Producten met zuurstof in combinatie met zink en natrium bicarbonaat (samen met tongreinigen) blijkt voor veel mensen een uitkomst. Het logische gevolg is dat van alle middelen tegen ademgeur, mensen daarom het vaakst kiezen voor producten zoals OxyFresh, RyttPro en JuliBrite

Deze top10 lijst is samengesteld op basis van ingrediënten, retourpercentages, bevindingen over stoffen uit wetenschappelijke onderzoeken en wereldwijde reviews. De meeste van de bovengenoemde middelen kun je hier bekijken.