Dossier: Slechte Adem

Top 10 Beste Mondwaters Tegen Slechte Adem

Op zoek naar allerbeste mondwater tegen slechte adem? Het is niet overbodig dat je je hierin verdiept. Nog steeds vullen grote fabrikanten haar producten met bijtende chemicaliën die puur je zintuigen beïnvloeden en de ademgeur op de lange termijn zelfs kunnen verslechteren. In dit artikel worden de beste 10 mondspoelingen uitgelicht die hebben bewezen slechte adem te bestrijden, zónder daarbij gebruik te maken van agressieve stofjes. Sommige mondwaters schoppen de balans flink in de war.

Wat Maakt Een Mondwater Tegen Slechte Adem Goed?

mondspoeling tegen slechte adem

We gingen op zoek naar het allerbeste mondspoelmiddel tegen stinkende adem ter wereld.

Wat bleek? Vooral de onbekende, nieuwe merken hebben haar formules opvallend beter samengesteld dan de gevestigde orde. Waar letten we op?

Goede mondspoelmiddelen tegen onfrisse adem stimuleren de speekselklieren, zijn pH-neutraal en bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk van de volgende geurdodende bestanddelen:

Actief zuurstof, chlorine dioxide, zinklactaat, lactoferrine, xylitol, tea tree olie, kokosolie en sodium bicarbonaat. Hoe meer van deze stoffen erin verwerkt zitten hoe krachtiger het optreedt tegen onfrisse mondgeur.

Minder goede mondwaters zijn de agressieve, zure mondspoelingen die het ecosysteem ontregelen (en daarom niet in deze lijst voorkomen). Dit zijn middelen die voornamelijk zijn voorzien van chloorhexidine, waterstofperoxide, sodium lauryl sulfaat, sacharine, alcohol, triclosan, menthol, cetylpyridiniumchloride en kleurstof.

Op basis van de bovenstaande criteria, wereldwijde reviews, tests en retourpercentages is de volgende top10 lijst van bewezen mondspoelmiddelen tot stand gekomen.

OxyFresh NUMMER 1

mondwater frisse adem

Niet zomaar staat het mondwater van OxyFresh op de 1e plek van állerbeste spoelmiddelen tegen slechte adem. De OxyFresh-formule is bijzonder rijk gevuld met geuraanpakkende ingrediënten en is tegelijkertijd vrij van nare chemicaliën.

De combinatie zinklactaat, actieve zuurstof en essentiële oliën is bewezen effectief tegen slechte-adem-bacteriën en beloont de mond met een fijne smaak, gezonde tanden, sterk tandvlees en een opvallend prettige ademgeur.

OxyFresh bestaat uit een bijzondere mix van ingrediënten dat door vele concurrenten is gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. OxyFresh geeft miljoenen mensen iedere dag het vertrouwen terug in de ademkwaliteit.

Je kunt OxyFresh het meest voordelig kopen op deze website.

2. RyttPro mondwater

Ryttpro mondwater slechte adem

De terechte nummer 2 is Ryttpro. Net als OxyFresh richt RyttPro zich voornamelijk op het aanpakken van stinkende ademgeuren zónder daarbij het ecosysteem in de mond te shockeren. Met behulp van sodium chlorite en natriumbicarbonaat worden anäerobe bacteriën vermorzelt tot in de celkern.

Ryttpro is niet zuur, bevat geen bijtende schuimers en heeft speekselopwekkende eigenschappen. Al na enkele dagen verandert de mond in een gezonde omgeving waarin geen ruimte is voor schadelijke bacteriën die vervelende geuren veroorzaken.

3. OraRelieve

mondspoelmiddel slechte adem

Op de derde positie staat het Engelse OraRelieve. OraRelieve is een uniek mondwater (ontwikkeld in 2018) dat op een geheel vernieuwde wijze een slechte adem bestrijdt. De formule maakt geen gebruik van agressieve chemicaliën maar juist van uiterst mondvriendelijke stofjes zoals lactoferrine en glucoseoxidase. Beide ingrediënten zijn eiwitextracten.

Door de mond te spoelen met OraRelieve wordt op 2 manieren gewerkt aan een betere adem.

1. Het mondwater voegt belangrijke enzymen toe aan het speeksel waardoor speeksel beter in staat is de ademgeur te neutraliseren.
2. Het mondwater bevat enkele bestanddelen die de slechte-adem-bacterie uitschakelt. Juist deze combinatie maakt het verhelpen van slechte adem zeer effectief.

Bekijk het mondwater van OraRelieve hier

4. Uk Organicsoil pulling mondwater frisse adem

UK Organics is een zeer geliefd mondwater tegen onfrisse mondgeur. Het bewerkstelligt een hoogwaardige ademkwaliteit met behulp van oil pulling. Oil pulling is het meerdere minuten lang ‘duwen en trekken’ van oliën door de mond.

Kokosolie heeft een ontgiftende, absorberende en alkalische werking en trekt alle schadelijke bacteriën aan. De formule bestaat uit een mix van sodium bicarbonaat, oliën en spearmint. Al na enkele keren gebruik verandert de pH-waarde in de mond en stabiliseert de microbiële flora.

Het gevolg is een zuiverschone adem, sterk tandvlees en een prettige smaak in de mond. UK Organics bestaat enkel uit biologische bestanddelen zonder tussenkomst van menselijke bewerking. Dit alles maakt UK Organics bijzonder populair bij mensen die een slechte adem effectief willen bestrijden zónder agressieve (kunstmatige) ingrediënten.

Je kunt UK Organics bekijken bij deze webwinkel

5. Dr. Brite

dr brite mondwater halitose verhelpen

Dr. Brite bevat net als UK Organics geen kunstmatige ingrediënten en snapt precies dat slechte-adem-organismen moeten worden aangepakt bij de bron in plaats van het slechts maskeren van de ademgeur.

Met behulp van kokosolie, aloë vera, mentha spicata en green tea worden de anaerobe bacteriën tot in de celkern aangepakt zodat er geen onwelriekende zwavelverbindingen meer geproduceerd kunnen worden. Bijkomend voordeel: na een paar weken spoelen worden je tanden enkele tinten witter.

Je kunt Dr. Brite hier bekijken

6. OxiBalance

mondspoelmiddel tegen vieze adem

OxiBalance mondwater van het bedrijf Anoxident is oorspronkelijk ontworpen voor diabetici, maar kan uiteraard door iedereen worden gebruikt die belang hecht aan een schone adem. De formule is opgebouwd uit lactoferrine, glucose oxidase, anti oxidanten, xylitol en aloe vera.

Natuurlijk bezit dit product geen bijtende bestanddelen zoals Sodium Lauryl Sulfaat of alcohol. De kracht van deze mix zit hem in het onschadelijk maken van suikerzuren en het tegengaan van slechte-adem-bacteriën.

Bekijk OxiBalance op www.demondzorgzaak.nl

7. AtemFrisch

atemfrisch mondspoeling

AtemFrish werkt op basis van een relatief eenvoudige formule die er volledig op is gericht om de vervelend ruikende ademgassen te neutraliseren. Met behulp van sodium chlorite worden zwavelverbindingen geabsorbeerd en omgezet in een niet-ruikende geur. Tegelijkertijd heeft het mondwater licht hydraterende eigenschappen.

Het mondwater van AtemFrisch maakt de anäerobe bacterie onschadelijk en geeft ruimte aan de goede bacteriën. Zo ontstaat er een uitgebalanceerde mondflora en een prettig ruikende ademgeur.

Bekijk AtemFrisch op bol.com of bij deze webwinkel (goedkoper)

8. Xerostom

De fabrikant van Xerostom mondwater richt zich voornamelijk op xerostomie-patiënten, oftewel mensen die lijden aan monddroogheid. Als je last hebt van een uitgedroogde mond kun je ervan uitgaan dat je een onfrisse adem hebt.

Speeksel is namelijk de belangrijkste ademverfrisser van de mond. Door Xerostom mondwater producten te gebruiken worden speekselklieren aangezet en enzymen toegevoegd die de mond hydrateren en het speeksel ondersteunen de ademgeur te neutraliseren.

Bekijk Xerostom hier

9. Desert Essence Tea Tree Oil

tea tree olie spoeling ademgeur

Desert Essence bestrijdt stinkende ademgassen door middel van tea tree olie. Uit meerdere tests is gebleken dat zowel tea tree olie als kokosolie dezelfde antiseptische capaciteit heeft als chloorhexidine, maar uiteraard niet de vervelende uitwerking op de mondweefsels heeft zoals chloorhexidine.

Op een universiteit in Australië is bewezen dat zelfs een heel klein beetje tea tree olie de belangrijkste aanstichters van slechte adem buiten spel zet. Het gaat hier om de bacteriën prevotella en fusobacterium die bestreden worden.

Omdat chloorhexidine vervelende bijwerkingen kan vertonen en de gehele mondflora uitroeit, wordt steeds vaker gekozen voor tea tree olie. Tea tree werkt tevens goed tegen bacteriën op de tong, een belangrijke veroorzaker van halitose. Je vindt dit krachtige bestanddeel terug in de producten van Desert Essence, California Breath Powerdrops en PerioTherapy.

Bekijk Desert Essence mondwater op wwww.demondzorgzaak.nl

10. Ultradex Fresh Breath Kit

ultradex

De actieve formule van Ultradex, bestaande uit chlorine dioxide, doodt de slechte-adem-bacterie door middel van het toevoegen van hoge concentraties zuurstof. Anaerobe bacteriën leven namelijk het liefst in beschutte gebieden waar geen speeksel en zuurstof is (zoals de tong, keel en amandelen).

Een nadeel is dat er geen openheid is over de zuurgraad. Ook moet je het mondwater op smaak brengen met een apart geleverd zakje met een smaakmaker. Ultradex mondwater is ondanks dit gegeven nog steeds effectiever dan honderden mondspoelmiddelen op de markt, maar scoort wel minder hoog dan OxyFresh of RyttPro.

De meeste van de genoemde spoelmiddelen zijn te bestellen bij exclusievere online mondzorgwinkels zoals Demondzorgzaak.nl