Dossier: Slechte Adem

Rokersadem uit mond neutraliseren

Wat te doen tegen rokersgeur uit je mond? In dit artikel worden bewezen manieren toegelicht om de stinkende geuren na het roken te verdoezelen.

Wat doe je tegen een rokersadem?

rokersgeur verhelpen

Het meest simpele antwoord is: stoppen met roken: Dat is ook beter voor je gezondheid en in toenemende mate voor je bankrekening. Toch is stoppen met roken voor veel mensen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Of je hebt helemaal geen zin om te stoppen. En misschien ben je al aan het stoppen of minderen, maar wil je alvast een frissere adem ervaren.

In al deze gevallen kunnen Hali-Q Anti Rokers Adem Tabletten je goede diensten bewijzen. Ze stimuleren de speekselproductie en bevorderen daarmee een frissere adem. Meer speeksel geeft een prettig en soepel mondgevoel na de uitdrogende werking van de hete rookwaren. 

De natuurlijke zoetstof xylitol bevordert niet alleen de aanmaak van speeksel, maar beschermt ook je gebit. Xylitol maakt de tanden gladder omdat bacteriën zich door de xylitol-moleculen moeilijker aan het tandglazuur kunnen hechten. Dat betekent dat er, in tegenstelling tot suiker, minder tandplak wordt gevormd.

Minder tandplak betekent automatisch minder tandsteen, minder tandvleesontstekingen en minder cariës (gaatjes). Daarnaast stabiliseert xylitol de zuurgraad in de mond, wat belangrijk is voor het opnemen van mineralen in het tandglazuur. Dit remineraliseren speelt een grote rol in de conditie van je glazuur en dus in het behoud van je gebit.

De combinatie van xylitol en menthol zorgt voor een frisse smaak en ademgeur na het roken. Tegelijkertijd doe je je gebit een plezier met het extra hydrateren van je mond.

Hali-Q Anti Rokers Adem Tabletten bevatten hoogwaardige xylitol, die wordt gewonnen uit duurzaam aangeplante beuken- en berkenbomen die niet-genetisch gemodificeerd zijn. De tabletten zijn suikervrij, vegan en ze bevatten geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen.

Wat kun je nog meer doen tegen een rokersadem?

Rokersgeur verwijderen mond

Naast de “eerste hulp” door Hali-Q Anti Rokers Adem Tabletten direct na het roken kun je nog veel meer doen om je adem als roker fris te houden. Roken heeft meerdere negatieve effecten op de mondgezondheid, zoals een droge mond, minder afweercellen in de mond en minder goed doorbloed tandvlees. Eigenlijk moet je als roker je gebit en je mond extra verzorgen om deze effecten zoveel mogelijk te compenseren.

Een goede uitbreiding van je dagelijkse mondhygiëne is het reinigen van je tong. Daarmee verfris je allereerst je (rokers)adem. Maar het helpt ook om je mondflora, die door het roken niet optimaal is, toch nog enigszins in evenwicht te houden. Je tong reinigen is goed, maar poets je tong niet met je tandenborstel. Die is daar niet geschikt voor, de borstelharen zijn te hard en de borstelkop is zo hoog dat je niet goed achterop je tong komt.

Een frisse start maak je met de JuliBrite Tongue Clean Kit. Die bevat de JuliBrite Tongreiniger, een slimme combinatie van speciale tongborstel en tongschraper. Je borstelt je tong eerst met de bijgeleverde JuliBrite Tongue Gel. Die ontsmet de tong tot diep tussen de tongpapillen, maar wel op een milde, mondvriendelijke manier. Laat het even intrekken en schraap daarna met de tongschraper-kant de gel samen met de witte aanslag van je tong.

Een andere mogelijkheid is het RyttPro Frisse Adem Pakket. Deze bevat de RyttPro Tongreiniger, net zo’n effectieve tongborstel en tongschraper in één.

Daarnaast bevat het pakket RyttPro Tandpasta Magic Mint en RyttPro Mondwater Magic Mint. Hiermee heb je gelijk je dagelijkse basis-mondhygiëne effectief, maar mondvriendelijk geregeld. De krachtige actieve zuurstofformule OZ-3X in de tandpasta en het mondwater bestrijden samen met zink en CPC de schadelijke mondbacteriën. Maar dan wel met respect voor de rest van de mondflora.

De actieve zuurstofformule doet nog meer: die bestrijdt niet alleen de schadelijke bacteriën zelf, maar neutraliseert ook de stinkende zwavelgassen die zij uitscheiden op moleculair niveau. Daarmee wordt de geur dus bij de bron aangepakt. Voor in de loop van de dag vind je tot slot nog de reinigende RyttPro Mondspray met dezelfde effectieve maar veilige formule. Voor extra verzorging en hydratatie, waar je als roker niet genoeg aan kunt doen.

Stoppen met roken

Rokesgeur-mond-stoppen

Nog beter is het natuurlijk om te stoppen met roken. Voor je mond en je gebit zullen de eerste positieve effecten na ongeveer een maand merkbaar. Ook je algehele gezondheid vaart er wel bij.

Als je hulp nodig hebt, vraag dat dan aan je huisarts. Er zijn verschillende methoden om je te ondersteunen bij het stoppen met roken, de huisarts kan samen met jou bekijken welke methode voor jou het beste zal werken.