Mondwater hond

Top 5 beste mondwater voor honden en katten

Mondwater voor honden, dat klinkt misschien gek. Je ziet nu eenmaal je hond niet samen met jou in de badkamer zijn bek uitspoelen en het mondwater uitspugen. Mondwater voor honden werkt anders, het is een additief (toevoeging) voor in het drinkwater. En dat is juist helemaal geen gek idee. Sterker nog, het is een effectieve maar tegelijkertijd gemakkelijke methode om het gebit van je hond te verzorgen.

Beste mondwater voor honden en katten

Als je je afvraagt of mondspoeling voor honden en katten wel nodig is, zeggen we volmondig: ja! Doordat het moderne, plakkerige voer niet lijkt op het oorspronkelijke voer van een hond, vlees wat nog aan botten zit, wordt het hondengebit niet meer op de natuurlijke manier gereinigd.

Het resultaat is dat de meeste honden na hun derde levensjaar gebitsproblemen heeft. Bovendien zijn er hondenrassen, die door de vorm van hun gebit bijna zeker gebitsproblemen gaan ontwikkelen. Het gaat daarbij vooral om kleinere honden met een onnatuurlijke korte snuit.

Het zachte blikvoer blijft vooral aan de buitenkant van het gebit op de grens tussen tandvlees en tanden kleven en vormt daar samen met bacteriën en speeksel tandplak.

Tandplak die niet wordt verwijderd, wordt tandsteen en dat leidt weer tot ontstoken of bloedend tandvlees. Niet alleen gaat de adem van je hond stinken, gebitsproblemen zorgen ook voor pijn en ongemak. Het niet goed kunnen kauwen heeft zijn weerslag op de spijsvertering, waardoor de algehele gezondheid en de levensduur van je hond minder wordt.

Alle reden om het gebit van je hond te gaan verzorgen. Het gemakkelijkste gaat dat met mondwater voor honden. Je voegt het eenvoudig toe aan het drinkwater en iedere keer dat je hond drinkt, verzorgt hij zijn gebit. Met mondwater voor honden kun je dus ook het gebit verzorgen van honden die absoluut niet zijn gediend van tandenpoetsen.

Even voor de goede orde: het gaat hierbij om gebitsproblemen voorkomen. Als je hond al tandsteen en tandvleesontstekingen heeft, ga je natuurlijk naar de dierenarts. Als het gebit en het tandvlees weer in orde is, kun je met mondwater voor honden herhaling zo veel mogelijk voorkomen.

De toevoeging aan het drinkwater zorgt voor een betere zuurgraad in de bekholte en bestrijdt bacteriën en de vorming van tandplak. Een kleine moeite om tandsteen, tandvleesontstekingen en een verminderd welzijn en gezondheid van je huisdier te voorkomen. Dat brengt ons op de vraag “maar welk merk moet ik dan kiezen?” Ook dat hebben we al voor je uitgezocht. Hieronder de 5 beste mondwaters voor honden:

1. Oxyfresh Pets Water Additive

Mondwater voor dieren

De mondzorg-producten van Oxyfresh zijn gebaseerd op de gepatenteerde formule Oxygene. Dat geldt ook voor de huisdieren-lijn. Oxygene is een vorm van gestabiliseerde chloordioxide, die wordt geactiveerd door de zuurgraad van het speeksel. De formule oxideert schadelijke zwavelbindingen in de bek, waardoor ze afgebroken worden. Deze bacteriële afscheidingen veroorzaken nare geuren. Daarnaast verzwakken ze de buitenste laag van het tandvlees, waardoor bacteriën gemakkelijker binnen kunnen dringen en de weefsels aantasten.

Door het toevoegen van Oxyfresh Pets Dental Water Additive aan het drinkwater van je hond, wordt zijn gebit effectief gereinigd en beschermd. Chloordioxide wordt al decennia lang gebruikt voor het zuiveren van drinkwater en is volkomen veilig. Dit mondwater voor honden bevat ook geen andere schadelijke stoffen. Het is volledig smaak- en geurloos, zodat ook kieskeurige honden het gewoon op zullen drinken.

2. California Pets drinkwater additief

Pets mondwater

Ook California Pets drinkwater additief maakt van het drinkwater van je hond een soort mondwater. Het is net als Oxyfresh Pets Water Additive gebaseerd op gestabiliseerde chloordioxide. De formule bestrijdt bacteriën en neutraliseert de schadelijke zwavelbindingen in de bek. Dit voorkomt een stinkende adem, de vorming van tandplak en tandsteen en beschermt en verzorgt het tandvlees van je hond.

California Pets drinkwater additief is effectief, maar ook helemaal veilig. Het bevat geen schadelijke chemicaliën zoals overbodige kleur- en smaakstoffen. Het is dus ook geschikt voor kieskeurige honden, die niet van rare smaakjes houden.

3. Oxyfresh Pet Dental Spray

mondspray dieren

Als je vermoedt dat je hond niet zo heel veel water drinkt, kun je het gebit zo nu en dan extra verwennen met Oxyfresh Pet Dental Spray. Deze spray spuit je direct op het gebit en tandvlees en vormt zo een goede aanvulling op het drinkwater met één van de twee bovengenoemde additieven.

OxyFresh Pet Dental Spray verzorgt het gebit en het tandvlees van je hond met de effectieve antibacteriële combinatie van Oxygene, gestabiliseerde chloordioxide en zink. Een volkomen veilige manier om de schadelijke bacteriën in de bek te bestrijden. Als je deze bacteriën regelmatig verwijdert wordt er minder tandplak op het gebit gevormd.

OxyFresh Pet Dental Spray is geur- en smaakloos.

4. Healthy Mouth drinkwater additief voor huisdieren

Healthy Mouth is een hond-vriendelijk drinkwater additief op basis van natuurlijke, grotendeels plantaardige bestanddelen. Denk daarbij aan papaïne, een enzym uit papaja en biologische extracten uit kruidnagel en kaneel. Het additief bevat ook de natuurlijke groene kleurstof chlorofyl, die de vloeistof een groene kleur geeft.

Ook het drinkwater additief van Healthy Mouth voorkomt de vorming van tandplak op het gebit van je hond. Daarmee wordt ook de aangroei van tandsteen voorkomen, en daarmee het risico op tandvleesontstekingen. Dat dit bereikt wordt met natuurlijke bestanddelen is erg fijn, al moet je er op bedacht zijn dat de urine van je hond enigszins kan kleuren door het chlorofyl in zijn drinkwater.

5. Nylabone Advanced Oral Care voor honden

Nylabone Advanced Oral Care is een voordelig drinkwater additief op basis van de formule Denta-CTM. Van deze mix van ingrediënten is klinisch bewezen is dat ze de vorming van tandplak en dus ook tandsteen verminderen

Wij kiezen om twee redenen liever voor de nummers 1 en 2 van de lijst. Ten eerst heeft dit mondwater voor honden een muntsmaak. Helemaal lekker in mondwater voor mensen, maar een hond heeft nu eenmaal liever geen, of een leverworst-smaak. Een tweede nadeel is dat het niet in de buurt van katten mag worden gebruikt. Voor gemengde huishoudens niet erg praktisch, maar los daarvan vertrouwen we liever op mondwater voor honden dat je ook aan je katten, vogels, hamsters en cavia’s kunt geven.