Dossier: Ontstoken tandvlees

Ontstoken Tandvlees Verhelpen: Bewezen Tips & Trucs van 2021

Wat te doen tegen ontstoken tandvlees?

Gezond tandvlees

Gezond tandvlees is roze van kleur en sluit strak aan op je tanden en kiezen. Soms is dat wat minder en is het geïrriteerd, rood en gezwollen. Je tandvlees kan ook snel bloeden en de tandvleesrand kan gaan wijken. Dit alles wijst op gingivitis, de officiële naam van tandvleesontsteking.

Doorgaans wordt ontstoken tandvlees veroorzaakt door tandplak en tandsteen rondom de tanden en kiezen. Maar ontstoken tandvlees komt ook voor in een periode waarin je weerstand minder is en/of onder invloed van ziekten zoals diabetes.

Hoe dan ook is het belangrijk om je tandvlees in goede conditie te houden. Ontstoken tandvlees biedt een voedingsbodem voor schadelijke bacteriën en dat is geen goed idee. Ontstekingen kunnen een slechte adem veroorzaken en leiden tot andere mondproblemen. Zo kan de ontsteking doortrekken naar de dieper gelegen weefsels zoals het kaakbot.

Bovendien heeft je mondgezondheid een grote weerslag op je algehele gezondheid. Genoeg redenen om je tandvlees goed te verzorgen. Je tanden goed poetsen om tandplak te verwijderen is een eerste vereiste. Ook is het nodig om tandsteen, als het zich toch heeft gevormd, te laten verwijderen of dit zelf te doen. Heb je ondanks een goede mondhygiëne toch nog geïrriteerd of ontstoken tandvlees? Er bestaan mondverzorging-producten die hier extra aandacht aan besteden en de minder ernstige gevallen kunnen verhelpen. Hieronder hebben we een Top 10 gemaakt van de beste middelen om ontstoken tandvlees te behandelen en te voorkomen.

Als je tandvleesproblemen ondanks deze extra verzorging niet overgaan, ga dan naar de tandarts. Ook kan aanhoudend ontstoken tandvlees wijzen op een onderliggende ziekte.

1. PerioTherapy tandvlees kit

Periotherapy Gezond Tandvlees kit

Met het PerioTherapy tandvlees-pakket haal je een complete behandeling tegen tandvleesontstekingen in huis. Het bestaat uit tandpasta, een krachtig mondwater, een bitje en een kaakspuitje.

De mondzorgproducten van PerioTherapy zijn gebaseerd op de werking van actieve zuurstof, zink en cetylpyridinium chloride (CPC). Samen bestrijden deze stoffen de schadelijke bacteriën in de mond zeer effectief. Ze zijn veilig en mondvriendelijk en werken zonder het natuurlijke evenwicht van de mondflora te verstoren. Ze hebben geen vervelende bijwerkingen en helpen het tandvlees te herstellen. Dit wordt ondersteund door het co-enzym Q10, aloë vera en tea tree-olie.
Om deze middelen optimaal te benutten en langer in te laten werken, zijn er 2 hulpmidden aan de kit toegevoegd. Het bitje kun je vullen met de tandpasta in gel-vorm, er in happen en zo enige tijd blijven zitten zodat de gel kan inwerken. Met het kaakspuitje, zonder naald maar met een kromme uitlaat, kun je de tandpasta of het mondwater heel gericht aanbrengen op de plekken waar je tandvlees geïrriteerd of ontstoken is.

Met deze intensieve verzorging, moeten je tandvleesproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Is dat niet het geval, raadpleeg dan je tandarts.

Bekijk het pakket hier.

2. Oxyfresh Gezond tandvlees kit

Oxyfresh Fresh Breath Kit

Ook de Oxyfresh Gezond tandvlees kit maakt korte metten met schadelijke bacteriën en zorgt voor sterk en gezond tandvlees.

Het belangrijkste ingrediënt van Oxyfresh is de gepatenteerde actieve zuurstofformule Oxygene. In combinatie met zink bestrijdt actieve zuurstof de schadelijke bacteriën in de mond, die gedijen in een zuurstofarme omgeving. Hoe krachtig ook, Oxyfresh is volkomen veilig en respecteert het natuurlijke evenwicht van de mondflora.

Deze Gezond tandvlees kit bevat de tandpasta Oxyfresh Pro Relief gel en het frisse mondwater Oxyfresh Lemon-mint voor een diepe reiniging van het gebit en de mondholte.

Om optimaal van de bruisende bacterie-killer te profiteren zijn er een bitje en een kaakspuitje toegevoegd. Het bitje kun je vullen met Oxyfresh Pro Relief, en het een tijdje om je gebit laten zitten zodat het enige tijd op je tandvlees kan inwerken. Met het kromme kaakspuitje zonder naald spuit je de tandpasta of het mondwater heel gericht op de plaats waar het tandvlees geïrriteerd of ontstoken is.

Zo kun je intensief maar helemaal veilig de bacteriën bestrijden die bloedend of pijnlijk tandvlees veroorzaken en treedt er snel herstel op. Tegelijkertijd wordt je gebit optimaal verzorgd en je adem verfrist.
Je vindt het Oxyfresh Gezond tandvlees pakket hier.

3. Dr. Brite Soothe & Restore kalmerende mondspray

Dr Brite Kalmerende Mondspray

Dr. Brite’s Soothe & Restore Oral Spray is speciaal ontwikkeld om geïrriteerd, pijnlijk en ontstoken tandvlees te kalmeren. Het is gebaseerd op kokosolie om de zachte weefsels in de mond te hydrateren en bevat plantaardige etherische oliën, die bekend staan om hun genezende en kalmerende werking. Denk aan tea tree, kruidnagel-, Ceylon kaneel- en mirre-olie en het sap van aloë vera.

Deze heilzame ingrediënten werken samen om tandvleesproblemen te verzachten en de genezing te bevorderen.

Bekijk het product hier.

4. JuliBrite Waterfloss

Waterfloss tandvleesontsteking

Voorkomen is beter dan genezen en natuurlijk gaat dat ook op voor tandvleesontsteking. Met de Powerfloss kun je je gebit op een effectieve manier van voedselresten en tandplak ontdoen, zelfs op de moeilijk bereikbare plekjes.

Als je last hebt van gevoelig tandvlees kan een te harde straal pijnlijk zijn. Met de Powerfloss kun je met behulp van een regelbare waterstraal je gebit reinigen. De Powerfloss werkt niet op elektriciteit, je vult het reservoir met water en regelt handmatig de kracht van de waterstraal.

Door de Powerfloss dagelijks te gebruiken voorkom je niet alleen tandvleesontstekingen, maar ook de vorming van tandsteen, een slechte adem en cariës (gaatjes).

Hier vind je het product.

5. Dentek Oral Care Kit

Dentek Oral Care Kit

Net als onze nummer 4 is de Dentek Oral Care Kit gericht op het voorkomen van tandvleesontsteking. Het is een professionele mondverzorgings-set die de volgende onderdelen bevat:
een roestvrij stalen tandenkrabber met aan het andere uiteinde een tandartshaakje
een zachte rubberen toothpick met aan de andere kant een kleiner haakje
een mondspiegeltje, dat niet kan beslaan

Met behulp van het spiegeltje en de twee professionele instrumentjes kun thuis veilig het tandsteen van je gebit verwijderen, zelfs op moeilijk bereikbare plekjes. Als je dit regelmatig doet, helpt dat om tandvleesontsteking te voorkomen. Daarnaast voorkom je tal van andere mondproblemen als een slechte adem, cariës (gaatjes) en tandbederf.

Deze kit is hier te vinden.

6. Muskanadent Gezond Tandvlees Gel

Muskanadent Gezond Tandvlees Gel

Muskanadent tandvlees gel is een effectieve gel op basis van natuurlijke plantaardige ingrediënten.De basis wordt gevormd door kokosolie, dat de weefsels hydrateert en kalmeert. Zink is toegevoegd om de ontstekingen te bestrijden en daarnaast is etherische salie-olie en een extract van kamille toegevoegd. Deze twee kruiden staan bekend om hun heilzame genezende, verzachtende en antibacteriële werking.

Als je last hebt van geïrriteerd of ontstoken tandvlees, is Muskanadent Gezond Tandvlees Gel een goede keuze om je tandvlees weer sterk en gezond te maken. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, die het natuurlijke evenwicht in de mond respecteren. Je kunt het dus zonder problemen of nare bijwerkingen dagelijks gebruiken.

De tandvlees gel kun je hier vinden.

7. Miradent Carebrush superzachte tandenborstel

Miradent Zachte Tandenborstel

Als je last hebt van geïrriteerd of ontstoken tandvlees of blootliggende tandhalzen, is het laatste wat je wilt deze klachten verergeren door je tanden te poetsen met een te harde tandenborstel. De Carebrush van Miradent biedt de oplossing.

Deze tandenborstel reinigt grondig, maar zacht dankzij de uitzonderlijk zachte borstelharen. Zo kun je ondanks gevoelige tanden en tandvlees toch je gebit en mond goed blijven reinigen. Het ergonomische rubberen handvat geeft een stevige grip.

Bekijk de tandenborstel hier.

8. UK Organics Gezond Tandvlees Kit

UK Organics Gezond Tandvlees Kit

UK Organics is het merk voor de meest natuurlijke en verantwoorde mondverzorging. Niet alleen de ingrediënten zijn puur natuur, het verpakkingsmateriaal bevat geen plastic en is volledig te recyclen.

Alle mondverzorgingsproducten van UK Organics zijn gericht op een effectieve natuurlijke reiniging van het gebit en de zachte weefsels in de mond. De mondolie is geïnspireerd op de eeuwenoude Indiase geneeskunst Ayurveda om tandplak en bacteriën te verwijderen en de tanden wit te houden.

De Gezond Tandvlees Kit bevat mondolie en tandpasta waarin verzachtende kokosolie en genezende tea tree olie de belangrijkste ingrediënten zijn. Dit is specifiek aan te raden als je last hebt van geïrriteerd tandvlees of tandvleesontstekingen. Uiteraard kun je de mondolie en tandpasta ook gebruiken om deze klachten te voorkomen.

Bekijk de kit hier.

9. Dentissimo Pro Care Teeth & Gums Tandpasta

Dentissimo Tandvlees Tandpasta

Dentissimo tandpasta kenmerkt zich door een effectieve mix van natuurlijke en wetenschappelijk bewezen ingrediënten. Het doet uiteraard wat een tandpasta moet doen: je gebit beschermen tegen tandplak, tandsteen, cariës (gaatjes) en tandbederf. Ook worden je mondslijmvliezen verzorgd en je adem verfrist.

Voor de extra aandacht voor het tandvlees zorgen planten-extracten en oliën als geranium, krameria, kamille, salie en mirre.

Je kunt het product hier vinden.

10. Dr. Brite Collections Gezond Tandvlees Pen

Dr Brite gezond tandvlees pen

Dr. Brite staat garant voor natuurlijke biologische ingrediënten, waarmee je je mond en gebit goed kunt reinigen zonder vervelende chemicaliën. Als je thuis de tandpasta en het mondwater gebruikt, is er nu ook de mogelijkheid om onderweg even snel je gebit te verzorgen als je geen tandenborstel bij de hand hebt.

Bij de Dr. Brites Healthy Gums Pen ligt bij die verzorging de nadruk op je tandvlees. Uiteraard reinig je ook je gebit en mond en verfris je je adem. Zo kun je bijvoorbeeld na een lunch je mond snel, maar toch volwaardig verzorgen.

De Gezond Tandvlees Pen bevat Hydroxypatiet (HAP) om je tandglazuur te remineraliseren en xylitol om je gebit tegen cariës (gaatjes) te beschermen. Je tandvlees wordt verzorgd en verzacht door de toevoeging van aloë vera, groene thee, tijm-olie en tea tree olie. De natuurlijke mint-smaak verfrist je adem direct.

Bekijk de Gezond Tandvlees Pen van Dr. Brite hier.