Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Dentek Eerste Hulp Dental Repair Kit

Reparatieset van losse of kapotte vullingen en kronen (noodvulling)

Rating:
100 % of 100

Beste keuze

 14,00
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor  12,50 per stuk en bespaar 11%
 • Bestel er 4 voor  11,00 per stuk en bespaar 21%

 Bestel er 2 voor €25,00
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Eerste hulp bij kiespijn, afgebroken tanden, verloren vullen en kapotte kronen

De Dental Repair Kit is een eerste-hulp-kit bij:

 • Kiespijn
 • Kapotte (verloren) vullingen
 • Losse kronen
 • Afgebroken tanden en kiezen
 • Aanblijvende pijn vanwege gaatjes.

Daarnaast is de Dentek Dental Repair Kit ideaal om mee te nemen voor op reis naar het buitenland of als je op survival gaat.

Een must have voor in iedere apothekerskast

Wanneer een vulling of kroon los is geraakt ben je niet altijd in de gelegenheid om meteen naar de tandarts te gaan. Temparin Max is dan een tijdelijke oplossing, waarbij je zelf (veilig) de kies voorziet van een vulling, totdat je een tandarts kunt bezoeken.

De Dental Repair Kit bestaat uit Temparin Max (vulmateriaal), een applicator om Temparin Max mee aan te brengen, een flesje eugenol (tegen kiespijn) en een klein cupje om een verloren tand in te bewaren.

Wat zit er in het Dental Repair Pakket?

 1. Temparin Max vulmateriaal. Het bestaat uit exact dezelfde bestanddelen als het vulmateriaal dat wordt gebruikt door de tandarts. Temparin Max is een tijdelijke oplossing om een verloren vulling of kroon op te vullen totdat je in de gelegenheid bent om naar de tandarts te gaan. Nadat je de kies zelf hebt gevuld kan het alleen door een tandarts worden verwijderd. Bezoek de tandarts het liefst binnen 72 uur.
 2. Een applicator waarmee je Temparin Max gericht kunt aanbrengen. 
 3. Eugenol kan worden gebruikt tegen tegen kiespijn. Spoel de pijnlijke kies eerst goed uit met water zodat je zeker weet dat er geen etensresten achterblijven. Bevochtig nu het wattenstaafje met eugenol en breng het ongeveer 1 minuut lang aan op de plek van de pijn (in het gaatje). Raak het weefsel en tandvlees niet aan. Herhaal dit maximaal 4 keer per dag.
 4. Tand-bewaar-box. Wanneer je je tand bent verloren, maak het dan niet schoon. Er kunnen weefsels aanzitten die belangrijk zijn om de tand te redden. Vul de tandbewaarbox met eigen speeksel of melk en bewaar de tand hierin. Zorg ervoor dat de tand in zijn geheel ondergedompeld is. Probeer binnen een uur naar de tandarts te gaan.

Gebruiksaanwijzing bij verloren of kapotte vulling 

 • Spoel mond / kies goed uit met warm water en begin direct zodat de mond niet uitdroogt. Schep nu een beetje Temparin Max uit het flesje en rol het materiaal tussen je vingers tot een klein balletje. Breng het vulmateriaal aan in het gaatje en druk het aan met de applicator-tip.
 • Zet de kaken op elkaar, kauw alsof je op een papiertje bijt en beweeg de tanden voorzichtig over elkaar zodat er een comfortabele beet ontstaat. Gebruik een vochtig wattenstaafje om daarmee het uitgelopen vulmateriaal van de overige plekken te verwijderen. Een vochtige mond versnelt het uitharden.

Temparin Max zal in enkele minuten het gehele gaatje bedekken. Probeer echter wel het kauwen en bijten voor minimaal 2 uur zoveel mogelijk te vermijden.

Gebruiksaanwijzing bij losgelaten kroon 

 • Bekijk eerst of je de kroon, cap of inlay weer op dezelfde manier kunt terugplaatsen. Als dit niet lukt of wanneer de resterende tand is gebarsten ga dan niet verder.
 • Spoel de kies en de losse kroon eerst goed uit met warm water en laat het niet uitdrogen. Schep nu een kleine hoeveelheid Temparin Max uit het bekertje met de achterkant van een theelepeltje en rol het materiaal tussen je vingers tot een klein balletje.
 • Plaats het balletje vervolgens in de kroon, zet de kroon nu weer op tand en bijt erop. Geef wat lichte druk om het weer in positie te krijgen. Tamparin Max zal nu uitharden. Gebruik een tandenborstel om het resterende materiaal rondom de kroon weg te vegen. 

Wat zijn de Ingrediënten

Eugenol: Active ingredient: Eugenol 85%, Oral Pain Reliever Inactive ingredient: Sesame oil

Temparin Max Lost Filling & Loose Cap Repair: Zinc Oxide Powder, Calcium Sulfate, Petroleum Jelly, Potassium alum, Paraffin, Aluminum Sulphate, Aluminum Phosphate, Menthol Crystals, Eugenol, Yellow Iron Oxide

Waarschuwingen

Eugenol. Om een ontsteking te voorkomen is het belangrijk dit product niet te gebruiken in geval kloppende pijn, wondjes of opgezwollen weefsels. Wanneer een van deze symptomen zich voordoen bezoek dan direct een tandarts.

Het product mag niet worden gebruikt bij open wondjes en het mag niet worden ingeslikt. Wanneer je allergisch bent voor eugenol gebruik het dan niet. Lees de gebruiksaanwijzing goed door alvorens je het product gebruikt. 

Was en droog de handen. Gebruik alleen wat nodig is. Houd buiten bereik van kinderen en voorkom dat het middel in de ogen komt. Gebruik het niet langer dan 7 dagen. 

Schrijf je eigen review
Dentek Eerste Hulp Dental Repair Kit
Jouw rating