Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Geïrriteerde neus

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Geïrriteerde neus, post nasal drip of een verstopte neus

Een geïrriteerde neus doordat je vaak in een droge, stoffige of verontreinigde omgeving bent is vervelend. Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde, een loopneus of chronische verkoudheid. Het is natuurlijk geen ernstige ziekte, maar veroorzaakt wel ongemak.

Daarbij komt nog het volgende. Als je vaak een geïrriteerde neus hebt, bijvoorbeeld door een allergie, hooikoorts of een chronische loopneus, heeft dat ook zijn weerslag op je mondgezondheid. Als er teveel neusslijm wordt geproduceerd, wordt dat behalve uit je neusgaten ook intern afgevoerd naar de keelholte. Dit wordt de “post-nasale drip” genoemd.

Vaak bevat neusslijm veel bacteriën, die op die manier langs je amandelen in je keel belanden. Terwijl jij je best doet om je gebit en mondholte schoon en gezond te houden, kunnen er zo toch bacteriën “door de achterdeur” binnenkomen. Door deze bacteriën kan het natuurlijke evenwicht van de mondflora en het zelfreinigende vermogen van speeksel verstoord worden.

Als je regelmatig of chronisch last hebt van een geïrriteerde neus of vaak verkouden bent, raden we je aan je dagelijkse mondhygiëne uit te breiden tot je neus. Hiermee beperkt je klachten als een slechte adem, een vieze smaak in de mond, amandelstenen en een beslagen tong. Bovendien wordt het risico op infecties in de sinussen en de bovenste luchtwegen verminderd.

Eigenlijk is je neusholte schoonhouden net zo belangrijk als je handen wassen. Gebruik dan wel neusdruppels op basis van natuurlijke bestanddelen. Daar zitten geen verslavende ingrediënten in, zodat je ze zonder probleem regelmatig kunt gebruiken.

TonsilFresh Nasal Sinus Drops

Saline, een zoutoplossing, wordt al langer gebruikt als natuurlijke basis voor neusdruppels. Aan TonsilFresh Nasal Sinus Drops is daarnaast ook xylitol toegevoegd. Xylitol heeft bewezen zeer effectief te zijn bij de bestrijding van bacteriën in de mond en dat blijkt eveneens te gelden voor de neusholte. Door xylitol wordt het neusslijm als het ware gereinigd voordat het de keelholte in druppelt. Bovendien kan het neutraliseren van de bacteriën de irritatie van de neusslijmvliezen verminderen.

Met de TonsilFresh Nasal Sinus Drops voorkom je een slechte adem, tonsil stones (amandelsteentjes), een vieze smaak in je mond en een witte aanslag op de tong.

Xlear Sinus Care Zout Sachets 

Behalve met neusdruppels kun je je neusholte schoonhouden door middel van neusspoelingen met een neti pot, ook wel neuskannetje of sinus-spoelfles genaamd. Dit is een zeer grondige en effectieve manier om je neusslijmvliezen schoon en gezond te houden. Het verbetert je afweer en spoelt bovendien overtollig neusslijm weg. Als er sprake is van een infectie, verkoudheid of verstopte neus bevordert een neusspoeling het herstel en wordt de zwelling van de slijmvliezen verminderd. De neti pot regelmatig gebruiken wordt ook aangeraden bij allergieën of na verblijf in een stoffige of verontreinigde omgeving.

De gepatenteerde oplossing Xlear Sinus Care is een combinatie van zoutoplossing met xylitol, dat antibacterieel is en de slijmvliezen hydrateert. Deze oplossing is daarmee effectiever dan alleen een zoutoplossing en reinigt de neus- en bijholten op een natuurlijke manier.

De sachets bevatten de oplossing in poedervorm, die je mengt met lauw gedestilleerd water voor gebruik in de neti pot

Miradent Xylimed Natural Sinus Spray

De natuurlijke Xylimed Neusspray is de juiste keuze bij een droge of geïrriteerde neus. 

De gepatenteerde oplossing met zout, xylitol en het extract van grapefruit-zaad gaat bacteriën tegen en verzorgt en hydrateert de neusslijmvliezen. Het biedt snel verlichting bij een droge of geïrriteerde neus.

Zowel xylitol als grapefruit-zaad extract gaan de groei van anaerobe bacteriën in de neusholte tegen. Bij eventuele post nasale dip is het neusslijm schoner, zodat problemen in de mondholte als een slechte adem, amandelstenen en een witte tong worden voorkomen.

Deze neusspray bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en kan voor onbepaalde tijd gebruikt worden, zolang de klachten duren.

Miradent Xylimed Kinder Neusdruppels

Als er één groep mensen is die vaak snottert en verkouden is dan zijn het wel kinderen. Maar juist bij kinderen wil je geen neusdruppels met schadelijke of verslavende chemicaliën. Gelukkig zijn er de Xylimed natuurlijke neusdruppels, speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Ook deze helpen tegen de geïrriteerde, verstopte of droge neus, waarbij ze snel verlichting brengen. De gepatenteerde formule met zout, xylitol en grapefruit-zaad extract bestrijdt de bacteriën in de neusholte. Alle ingrediënten van de neusdruppels zijn 100% natuurlijk en ze kunnen worden gebruikt voor baby’s vanaf 3 maanden.

Xlear Nasal Spray Regular

Xlear Nasal Spray Regular is de ideale dagelijkse oplossing als je regelmatig last hebt van een droge of geïrriteerde neus, bijvoorbeeld door een allergie, verkoudheid of het verblijf in een droge omgeving. De spray hydrateert de neusslijmvliezen, zodat je direct weer ongestoord kunt ademhalen.

Behalve water en zout bevat de formule van Xlear Nasal Spray xylitol en grapefruit-zaad extract. Beide zijn volkomen natuurlijke middelen, die effectief maar veilig de bacteriën in de neusholte bestrijden. Je kunt de spray dan ook gebruiken zo vaak als nodig, zonder de beperkingen die gelden voor neusspray met schadelijke bestanddelen.

Dankzij de bacteriedodende werking is Xlear Nasal Spray ook geschikt om bij verkoudheid of een loopneus het neusslijm te reinigen. De zogenaamde post nasale drip, het afvoeren van overmatig neusslijm via de keelholte, zorgt dan niet voor een toename van bacteriën in de mondholte. Dit helpt mondproblemen tegen te gaan als een slechte adem, een vieze smaak in de mond en amandelstenen.

Xlear Nasal Sinus Spray Rescue Fast Relief

Xlear Nasal Sinus Spray Rescue is een biologische, maar razendsnelle remedie tegen verkoudheid of bijholteontsteking. Net als alle Xlear neussprays bevat het de gepatenteerde formule van een zoutoplossing, xylitol en grapefruit-zaad extract. Daarnaast bevat het een aantal etherische oliën van oregano, tea tree, eucalyptus, peterselie die bekend staan om hun ontstekingsremmende werking. Het boombast-materiaal van de Braziliaanse Pau D’Arco is een bijzonder krachtige natuurlijke ontstekingsremmer. Samen brengen deze heilzame ingrediënten razendsnel verlichting bij een verkoudheid of verstopte neus. Zo kun je snel weer opgelucht ademhalen.

Xlear Max Sinus Spray 

Als niets helpt om van je verstopte neus af te komen is er altijd nog Xlear Max Sinus Spray. Deze neusspray bevat de effectieve combinatie van een zoutoplossing met xylitol en grapefruit-zaad extract. Bovendien bevat het capsaïcine, bekend van Spaanse (chili) pepers. Daarnaast is aloë vera toegevoegd voor de verzachting van de neusslijmvliezen, die bij ernstige neusklachten nu eenmaal flink te lijden hebben.

Xylitol, grapefruit-zaad extract en capsaïcine, gewonnen uit de peper Capsicum Oleoresin, vormen een natuurlijke, zeer effectieve combinatie om ontstekingen af te remmen en de afweer van de neusslijmvliezen te verbeteren. Daardoor nemen de zwellingen van de slijmvliezen af en krijg je weer lucht. Toegevoegde aloë vera verzacht en kalmeert de irritatie van de neusslijmvliezen.

Hoewel Xlear Max Sinus Spray bedoeld is voor gebruik bij ernstige neusklachten en -verstoppingen bevat het geen schadelijke en verslavende bestanddelen. Toch is het niet bedoeld voor langdurig dagelijks gebruik vanwege de prikkelende capsaïcine.

Welke neusdruppels of neusspray moet je kiezen?

Al onze neusdruppels en -sprays zijn gebaseerd op natuurlijke formules. Ze zijn vrij van verslavende ingrediënten, zodat je ze zonder beperking kunt gebruiken. Op basis van wat je klachten zijn, kun je een keuze maken voor een bepaald soort neusdruppels of - spray.

  • TonsilFresh Nasal Sinus Drops kun je als algemene neusdruppels gebruiken. Daarnaast zijn ze gericht op het voorkomen van mondproblemen als amandelstenen en een slechte adem als gevolg van de post nasale drip.
  • Xlear Sinus Care Zout Sachets worden vaak gebruikt door mensen met langdurige neusklachten als chronische bijholteontstekingen en allergieën. Door regelmatig je neusholte te reinigen met de oplossing, met behulp van de neti pot of neuskannetje, vermindert de irritatie, de zwelling en de verstopping.
  • De Xylimed Natural Sinus Spray is een prima keuze voor een algemene neusspray bij een droge of geïrriteerde neus. Ook deze spray bestrijdt de bacteriën in de neusholte op een natuurlijke manier, waarmee je de neusholte schoon en gezond houdt. Eveneens voorkomt dit mondklachten als gevolg van post nasale drip zoals een slechte adem en amandelstenen.
  • Voor kinderen zijn er de speciale variant Xylimed Kinder Neusdruppels.

De drie neussprays van Xlear hebben alle drie een ander doel:

  • Xlear Nasal Sinus Spray Regular is voor het dagelijkse onderhoud. Het houdt je neusholten schoon en gezond, voorkomt mondproblemen als gevolg van de post nasale drip en lost milde neusverstoppingen op. Ook zeer geschikt als je in een droge of stoffige omgeving verblijft.
  • Xlear Nasal Sinus Spray Fast Relief is bedoeld voor de wat hardnekkigere neusklachten. Het bevat naast de gebruikelijke Xlear ingrediënten zout, xylitol en grapefruit-zaad extract extra ingrediënten voor een snelle verlichting. Dit zijn de natuurlijke etherische oliën van onder andere tea tree, oregano en eucalyptus en het ontstekingsremmende en weerstand verhogende Pau D’Arco.
  • De heftigste neusverstoppingen kun je bestrijden met Xlear Max Sinus Spray. Deze effectieve spray bevat het prikkelende capsaïcine, gewonnen uit chilipepers en is daardoor niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Hiervoor kies je Xlear Nasal Sinus Spray Regular.