Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Instrumenten

Bekijken als Rooster Lijst

16 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

16 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Verschillende instrumenten voor mondverzorging

De tijd dat we alleen tandpasta en een tandenborstel tot onze beschikking hadden om onze tanden en mond te verzorgen, ligt ver achter ons. Vandaag de dag hebben we de beschikking over handige, soms professionele, instrumenten. Daarmee kun je zelf veel doen om bepaalde mondproblemen tegen te gaan. Zelfzorg neemt uitdrukkelijk niet de functie van de tandarts en de mondhygiënist over. Regelmatige controle en bij ernstige klachten direct consult blijven noodzakelijk. Grondige inspectie van je mond

Om je gebit en je mond echt tot in detail te kunnen inspecteren, is er de Oravall Dental camera. Via Wifi en een app worden foto’s en video’s van je mond tot en met je achterste kiezen naar je mobiele telefoon gestuurd. De camera heeft een helder LED-lampje en de beelden een hoge resolutie (2 miljoen pixels). Die maken een vergroting tot wel 150 keer mogelijk, zodat je je gebit of je keelamandelen tot in alle details kunt bestuderen.

Instrumenten om tandsteen te verwijderen en voorkomen

Hoewel je natuurlijk dagelijks je tanden ´s ochtends en ´s avonds 2 minuten poetst om tandplak te verwijderen, zal er op de lange duur toch wat tandsteen vormen. Dit is afhankelijk van de samenstelling van je speeksel. Met name op de achterkant van de onderste voortanden zal je ook na een gebitsreiniging na verloop van tijd weer wat tandsteen zien. Dat komt omdat de speekselklieren daar dicht bij de tanden zitten. Tussen de gebitsreinigingen door, kun je zelf tandsteen verwijderen met één van onze verwijder-setjes: Profi Dentek Oral Care Kit Deze set bevat twee tandartshaakjes, waarvan er één een uiteinde heeft met rubber pick, om het tandvlees te masseren. Een mondspiegel, die niet kan beslaan, geeft je zicht op waar nog werk aan de winkel is. Dit roestvrij stalen gereedschap is identiek aan de instrumenten die de tandarts en mondhygiënist gebruiken.

Miradent I-Prox Care Set

Ook deze set bevat drie hulpmiddelen om de ruimten tussen de tanden te reinigen en tandsteen te verwijderen. Heb je niet zo’n vaste hand als je tandarts? Geen probleem, deze reinigingsset is gemaakt van kunststof in plaats van het gebruikelijke roestvrij staal. De kans op beschadigingen van het tandvlees wordt daarmee een stuk kleiner.

Piksters Aanslag en Tandsteen Verwijderaar

De kop van dit handige instrument bestaat uit een zacht polijstend rubbertje, dat niet alleen tandsteen, maar ook aanslag en vlekken op je tanden kan verwijderen.

AE Dentals Elektrische tandsteen-verwijderbaar

Ga je voor gemak, dan kies je voor elektrisch reinigen. Deze tandsteen-verwijderaar ziet eruit als een elektrische tandenborstel, maar in plaats van een borstel zit er een tandartshaakje. Je kunt 5 verschillende snelheden instellen om op een prettige en veilige manier tandsteen grondig te verwijderen. Het handvat heeft een goede grip om uitschieters en daarmee beschadigingen van tandvlees en glazuur te voorkomen.

JuliBrite Waterfloss

Met deze waterfloss kun je eenvoudig en effectief zelfs op de lastigste plekken van je gebit komen. De JuliBrite Waterfloss werkt niet op elektriciteit, je kunt de kracht van de waterstraal handmatig regelen. Om deze reden is het, in tegenstelling tot elektrische monddouches, ook geschikt voor het reinigen van de keelamandelen en bijvoorbeeld beugels. Je komt ermee op de moeilijkste en kleinste plekjes. De JuliBrite Waterfloss is heel gemakkelijk te gebruiken, ook door kinderen.

Slechte adem

Een slechte adem, met een duur woord halitose, is een vervelende aandoening. Hierbij ruikt je adem onaangenaam, waarbij er in sommige gevallen zelfs ronduit sprake is van stank. En dan niet iets tijdelijks door een maaltijd met veel ui en knoflook of een alcoholgeur na flink doorgezakt te hebben. Halitose stinkt voortdurend en de oorzaak is in de meeste gevallen in de mond te vinden. De nare geur wordt meestal veroorzaak door schadelijke bacteriën in de mond, achterop de tong of in de keelamandelen. Zij scheiden stinkende gassen uit, die je adem verpesten. Dat is niet alleen vervelend voor jezelf. Omdat jij wel aan je slechte adem gewend bent, hebben anderen er meestal nog meer last van. Zij zullen een gesprek met jou vermijden of hun hoofd afwenden. Daardoor kan deze kwaal je zelfvertrouwen ondermijnen.

Tanita HC 212 slechte adem tester

Als je zeker wilt weten of je adem fris is, is de Tanita HC 212 slechte adem tester de oplossing. Dit instrument geeft je binnen een paar seconden een betrouwbaar en objectief oordeel over de frisheid van je adem. Het meet het gehalte aan stinkende moleculen in de lucht die je uitademt en geeft die weer op een schaal van 0 tot 6. Als je hoog scoort, betekent dat dat er werk aan de winkel is. Je kunt dan op zoek gaan naar de exacte oorzaak. Als jouw mondzorg-producten veel schadelijke chemicaliën bevatten, verstoort dat het evenwicht van de mondflora. Kies in ieder geval voor mondvriendelijke tandpasta en mondwater. Let ook op dat je dagelijks alle tandplak verwijdert, ook tussen je tanden en kiezen. Ga aan de slag met flosdraad, flosboogjes of tandenragers en sla geen plekje over. Schaf desnoods een setje aan met tandartshaakjes en een mondspiegel om nog preciezer de interdentale ruimten te reinigen. Of heb je misschien witte aanslag op je tong? Koop er dan een tongschraper bij en een goede mondspoeling. Komt de nare geur uit je amandelen? Dan wordt het tijd die schoon te maken.

Instrumenten om amandelstenen te verwijderen

Al verzorg je gebit en mondholte nog zo goed, toch kun je amandelstenen ontwikkelen, bijvoorbeeld bij chronische verkoudheidsklachten. Meestal zijn tonsil stones geen stenen maar zachte brokjes, maar stinken doen ze allemaal. Ben je gevoelig voor amandelstenen, dan is ook de kans groot dat ze telkens weer aangroeien. Met de Tonsilclin Cupping Glass kun je veilig je amandelen reinigen. De Cupping Glass is een glazen pipet dat verbonden is aan een rubberen zuigbal. Samen vormen ze dit effectieve instrument, waarmee je viezigheid uit je amandelcrypten kunt zuigen. Door middel van de vacuüm werking zuig je veilig amandelsteentjes weg uit de diepste crypten, de groeven in je amandelen. Het reinigen van de amandelcrypten verbetert de ademkwaliteit en draagt bij aan een betere mondgezondheid. Een andere optie is de TonsilFresh Led Kit. Ook hiermee kun je keelamandelen veilig ontdoen van stinkende amandelstenen. Het instrumentje is met 3 verschillende opzetstukjes en een soft opzetcupje enigszins vergelijkbaar met het Tonsilclin Cupping Glass. Met het felle LED lampje biedt het uitstekend zicht op de amandelen. Daarnaast bevat de kit een monosyringe, een kaakspuitje zonder naald, waarmee je de amandelcrypten voorzichtig kunt voorbewerken met je favoriete mondwater, en een roestvrijstalen pick om oppervlakkige amandelstenen uit te drukken. Het kaakspuitje Monosyringe 412 is ook los verkrijgbaar. Behalve voor het gericht spuiten van mondwater in amandelcrypten is het ook heel effectief om gevoelige plekken en pockets in het tandvlees gericht te behandelen.