Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tongsprays

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Welke tongspray heb ik nodig?

Dat er bacteriën in onze mond leven is heel normaal, maar ze moeten wel de juiste samenstelling hebben. Dit wordt de mondflora genoemd, die in evenwicht moet zijn om te voorkomen dat de schadelijke bacteriën gaan woekeren ten koste van de “goede” of nuttige bacteriën. Schadelijke bacteriën zijn anaeroob, dat wil zeggen dat ze leven in een zuurstofarme omgeving. De achterkant van je tong is typisch zo’n zuurstofarme plek waar de omstandigheden optimaal zijn voor de schadelijke bacteriën. Bovendien is het oppervlak van de tong ruw, zodat ze zich tussen de tongpapillen kunnen ophopen.

Wat is tongaanslag?

Steek je tong eens uit tegen de spiegel en inspecteer de achterkant. Zit daar een wit of gelig laagje op? Dat wordt tong aanslag of coating genoemd en is een aanwijzing dat de mondflora niet in evenwicht is en de schadelijke bacteriën het aan het winnen zijn. Vanuit de achterkant van de tong kunnen ze het evenwicht van de mondflora verder verstoren. Het is duidelijk dat zo’n uitgebreide bacteriekolonie de kwaliteit van je adem geen goed doet. Ook kun je last krijgen van een vieze of metalige smaak in je mond. Dat komt door de gassen die deze bacteriën uitscheiden, vluchtige zwavelverbindingen die nu eenmaal niet lekker ruiken. Een onevenwichtige mondflora kan verder tot gevolg hebben dat je tandvlees gevoelig wordt voor ontstekingen of dat de schimmel Candida ook nog eens gaat woekeren. Een teveel aan schadelijke bacteriën achter op de tong vergroot daarnaast de kans op amandelstenen, omdat de amandelen hier dicht in de buurt zitten. Om die reden is het een goede zaak om bij je dagelijkse mondhygiëne extra aandacht te besteden aan je tong.

Tips voor het reinigen van de tong

Poets je tong nooit met je tandenborstel, maar gebruik een echte tongschraper. Nog beter is het om je mondverzorging uit te breiden met een spray, die je gebruikt na het reinigen van je tong. Vermijd mondsprays met schadelijke ingrediënten als SLS (sodium lauryl sulfaat) en antiseptische ingrediënten als alcohol en chloorhexedine. Op de lange duur verstoren die de mondflora alleen nog maar verder, wat in het voordeel is van de schadelijke bacteriën. Veel beter en mondvriendelijker is de Moist-r tongue spray. Voor iedereen een snelle en handige manier voor een frisse adem. Maar de tongspray doet veel meer. Hij kalmeert en hydrateert de mondholte en verzorgt je gebit. De bestanddelen werken optimaal samen: Xylitol helpt cariës (gaatjes) en tandbederf voorkomen en stimuleert de aanmaak van speeksel Om je gebit te versterken is het mineraal calcium toegevoegd Aloë vera kalmeert de weefsels in de mond Een vleugje natuurlijke groene munt zorgt voor een frisse adem en een lekkere smaak. Samen zorgen de natuurlijke ingrediënten voor een aangenaam mondgevoel, een frisse adem en een schoon en sterk gebit.

Biologische tongsprays

Dan hebben we nog de verschillende biologische mondsprays van Dr. Brite. Ze zijn allen gebaseerd op de natuurlijke bacteriewerkende werking van kokosolie, waaraan etherische oliën zijn toegevoegd. Dr. Brite Fresh Oral Spray is gericht op het verfrissen van de adem op een natuurlijke manier. Kokosolie, xylitol en geactiveerde houtskool gaan het woekeren van de schadelijke bacteriën tegen en mint zorgt voor een frisse adem. Spuit het zo ver mogelijk achter op je tong, zodat de coating en de bacteriën daar direct worden aangepakt. Dr. Brite Oral healing spray is gericht op gevoelig tandvlees of irritaties in de mondslijmvliezen. Samen met de verzachtende werking van kokosolie en de gel van aloë vera helpen kruidnagel-olie, Ceylon kaneelolie, mirre olie om de samenstelling van de mondbacteriën gezond te houden. Ook deze spray kun je gebruiken om de achterkant van je tong schoon te houden.

Effectieve ingrediënten

Een andere effectieve manier om van de aanslag op je tong af te komen, is een actieve zuurstofformule. Ultradex mondspray is hierop gebaseerd. Actieve zuurstof neutraliseert de schadelijke bacteriën en de zwavelgassen die ze uitscheiden. Zo blijven je mond en tong maar liefst 12 uur lang schoon, fris en ook niet onbelangrijk: gehydrateerd. AnOxident Balance Oral Spray is gericht op droge mondklachten. De formule is gebaseerd op natuurlijke melk-extracten om de mondslijmvliezen te hydrateren. Daarnaast zijn er tal van ingrediënten toegevoegd die de mondgezondheid bevorderen en de zuurgraad in de mond reguleren. Ook is de gebits-beschermende zoetstof xylitol toegevoegd, die de spray bovendien een lekkere verkoelende smaak geeft. Ook Xerostom mondspray is gericht op het hydrateren van de mond, maar zeker bruikbaar als tongspray. Het bevat de mineralen fluoride, kalium en calcium, vitaminen en antioxidanten. Hetzelfde geldt voor Spry Mondspray tegen een droge mond. De natuurlijke ingrediënten, waaronder xylitol, calcium en aloë vera verfrissen de adem, hydrateren de mondholte en helpen cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen te voorkomen. De eenvoudige formule met uitsluitend natuurlijke ingrediënten is niet verslavend en verstoort het evenwicht van de mondflora niet. Je kunt het dus zo vaak gebruiken als nodig is. In een verpakking vind je 2 spray-flessen, een grote fles voor de badkamer en een kleintje voor onderweg. Wel zo handig om altijd en overal een frisse en gezonde mond te hebben.