Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tongsprays

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Goede, mondvriendelijke tong spray

Net als bij je tandpasta en mondwater is het belangrijk dat een tongspray geen schadelijke ingrediënten bevat die de mondflora verstoren. Mondsprays op basis van een actieve zuurstofformule of op basis van natuurlijke ingrediënten zijn effectief zonder nare bijwerkingen.

Een voorbeeld van een goede mondspray, die ook je tong schoon houdt is RyttPro Fresh Breath Mouthspray. Deze is gebaseerd op de innovatieve formule OZ-3X en zink, wat direct een frisse adem geeft. Bovendien verzorgen de ingrediënten je gebit en je tandvlees op een mondvriendelijke manier. Xylitol stimuleert samen met de milde Magic Mint-smaak de speekselklieren.

Een andere optie is XaliFlow Oral Spray, gebaseerd op onder andere hyaluronan en speciaal aanbevolen bij droge mondklachten. Het is een frisse maar zachte hydraterende spray, die de zuurgraad en het glucosegehalte in de mond neutraliseert.

Biologische vegan mondsprays:

  • JuliBrite Brite & Fresh, een verfrissende mondspray op basis van natuurlijke bestanddelen en smaakstoffen. Geactiveerde koolstof pakt op natuurlijke wijze de schadelijke bacteriën aan, net als verschillende heilzame etherische oliën. Die verzorgen de zachte weefsels en geven een prettige milde smaak die de speekselklieren stimuleert.
  • Dr. Brite Frisse adem Spray verfrist de adem op een natuurlijke manier met kokosolie, xylitol en geactiveerde houtskool.
  • Dr. Brite Oral healing spray is gericht op gevoelig tandvlees of irritaties in de mondslijmvliezen. Samen met de verzachtende werking van kokosolie en de gel van aloë vera helpen kruidnagel-olie, Ceylon kaneelolie, mirre olie om de samenstelling van de mondbacteriën gezond te houden.

Voor gebruik als tongspray spuit je deze mondsprays zo ver mogelijk achter op je tong, zodat de coating en de bacteriën daar direct worden aangepakt.

Mondsprays speciaal voor de tong zijn:

  • Moist-R Tongue Spray, een verfrissende en verzorgende spray speciaal voor de tong. Deze spray hydrateert en verzorgt de zachte weefsels in de mond met behulp van plantaardige glycerine en aloë vera. Maar ook je gebit wordt verzorgd door calcium en xylitol.
  • RyttPro Oral Foam for Tongue and Gums is weliswaar geen spray, maar een intensief verzorgend schuim met OZ-3X. Deze formule breekt tandplak en tong-aanslag af en neutraliseert de zwavelachtige gassen die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem.

Wat moet je nog meer doen om je tong schoon te houden?

Met alleen je mond sprayen ben je er nog niet, er is meer werk aan de winkel:

  • Een goede dagelijkse mondhygiëne is natuurlijk een eerste vereiste. Poetst je tanden twee keer per dag gedurende 2 minuten en verwijder dagelijks de tandplak tussen je tanden door te flossen of te rageren. Het is ook goed om je mond daarna te spoelen met mondwater.
  • Gebruik mondzorg-producten met effectieve, maar mondvriendelijke ingrediënten. Alle bovengenoemde mond- en tongsprays bestrijden de schadelijke bacteriën op de achterkant van je tong effectief, zonder het natuurlijke evenwicht van je mondflora te verstoren. Dat is belangrijk voor een goede mondgezondheid, het behoud van je gebit, een schone tong en een frisse adem. Let ook op of je tandpasta en mondwater geen schadelijke ingrediënten bevatten, zoals alcohol, triclosan, peroxide of SLS (sodium lauryl sulfaat). Kies altijd voor mondvriendelijke merken als RyttPro, JuliBrite en Oxyfresh.
  • Besteed aandacht aan droge mondklachten. Een tekort aan speeksel is voordelig voor de schadelijke mondbacteriën. Er ontstaat daardoor niet alleen meer tandplak, maar ook meer aanslag op de tong. Dat is nadelig voor het gebit, je tandvlees en de kwaliteit van je adem.
  • Reinig je tong dagelijks. De achterkant van je tong is van nature ruw door de aanwezigheid van tong- en smaakpapillen. Witte aanslag, die vergelijkbaar is met tandplak, blijft hier gemakkelijk tussen zitten. Door je tong dagelijks te reinigen blijft die schoner en frisser. Maar doe dat niet met je tandenborstel. Gebruik een tongschraper of een speciale tongborstel met fijne zachte haartjes. Nog beter is een dubbelzijdige tongreiniger van RyttPro of JuliBrite. Deze hebben zowel een borstel- als een schraperkant. Beide merken bieden een Schone tong Pakket, met daarin een product dat je kunt gebruiken bij het borstelen van je tong.
  • Behandel je tong met Bergenfeld Tongue Serum. Een paar druppels achterop je tong zorgen voor een intensieve, maar mondvriendelijke reiniging.