Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Interdentaal ragers

Bekijken als Rooster Lijst

45 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

45 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Ragers voor tussen de tanden

Inmiddels weet iedereen dat je er niet bent met iedere dag alleen je tanden goed poetsen. Tandplak blijft niet alleen zitten op de rand van je tandvlees, maar ook tussen je tanden en kiezen. Deze moeilijk bereikbare plekjes in je gebit heten interdentale ruimten.

Ook hier moet tandplak verwijderd worden om de vorming van tandsteen zoveel mogelijk te voorkomen. Terwijl tandplak, een mengsel van speeksel, voedselresten en bacteriën, zich nog gemakkelijk laat wegpoetsen en rageren, geldt dat niet voor tandsteen. Dat kan alleen mechanisch worden verwijderd ofwel afgebikt door de mondhygiënist. Een ophoping van tandsteen leidt tot mondproblemen als cariës (gaatjes) en ontstoken tandvlees. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Het gemakkelijkste gaat dat door bij het begin te beginnen: de zachte tandplak. Er zijn verschillende manieren om de interdentale ruimten te reinigen. Allemaal kennen we de tandenstokers, die naar het schijnt al in de prehistorie bekend waren. Recenter zijn het flosdraad en tandenragers, interdentale borsteltjes en de monddouche.

Omdat de ruimten tussen tanden en kiezen bij iedereen anders zijn, zijn interdentale borsteltjes verkrijgbaar in een aantal verschillende diktes. Daarnaast is het zo dat er verschillende maten in één gebit kunnen voorkomen. Eén persoon kan, in geval van een onregelmatig gebit, twee of zelfs drie verschillende diktes nodig hebben. Ook kunnen de interdentale ruimten in de loop der tijd veranderen, door de natuurlijke bewegingen in de kaak of een tandheelkundige ingreep.

De juiste dikte van de rager kiezen

Het is belangrijk om altijd de juiste dikte, of diktes, te gebruiken. Interdentale ragertjes die te dik zijn kunnen ze je tandvlees beschadigen. Zijn ze daarentegen te dun, dan reinigen ze niet of nauwelijks. Je kunt ze dan wel gemakkelijk tussen je tanden en kiezen door bewegen, maar als ze de tanden en het tandvlees niet goed raken blijft er tandplak achter.

Je moet dus even zoeken naar de juiste maat of maten. Heel handig is dan het assortiment van Miradent I Prox L Interdentale Ragers. De verpakking bevat alle afmetingen van XX fijn tot groot. Zo kun je goed onderzoeken welke maat of maten je precies nodig hebt en voortaan die alleen kopen.

Miradent I Prox L Interdentale Ragers hebben bovendien een ergonomische L-vormige handgreep en een schuine kop, zodat je overal goed bij kunt. 

Konische ragers of rechte ragers

Weet je eenmaal welke maat tandenragers je nodig hebt, dan bieden wij een ruim assortiment van verschillende merken. Bijvoorbeeld de wendbare taps toelopende Dentek Slim Brush of Easy Brush, die de kans op tandplak missen echt minimaliseren. 

Ben je niet alleen mondproblemen aan het voorkomen, maar heb je ze al? Kies dan voor voor de Mara Expert Interdentale Ragers. Die hebben een sterke coating van fluoride, chloorhexidine en mint.

Rageren als je gevoelig tandvlees hebt

Heb je gevoelig of geïrriteerd tandvlees? In dat geval raden we je de Dentek Deep Clean zachte, metaalvrije tandenragers aan. Ook hiermee verwijder je tandplak en voedselresten uit de interdentale ruimten, maar dan op een super zachte manier. Ze bestaan geheel uit zacht plastic en zijn ook geschikt voor het reinigen van beugels en braces.

Natuurlijke ragers van bamboe

Bouw je liever niet mee aan de groeiende plastic-berg? Kies dan voor de bamboe interdentale ragers van Piksters. Deze  duurzame interdentale borsteltjes zijn 97% biologisch. Ook de verpakking doet mee, bestaande uit papier, karton en op soja gebaseerde inkt, is deze geheel recyclebaar. Piksters Bamboe interdentale ragers hebben een verpakking met een assortiment. Met een variëteit van maat 00 tot en met 6 kun je uitzoeken welke maat of maten je nodig hebt.

Dagelijks rageren voor een schoon gebit tot in de kleinste hoekjes

Als je geen fan bent van flossen, vormen interdentale borsteltjes een volwaardig alternatief om tandplak tussen je tanden en kiezen te verwijderen. Let goed op de juiste maat of maten van de tandenragertjes en gebruik ze dagelijks. Zo kun je de vorming van tandsteen op deze moeilijk bereikbare plekjes zo veel mogelijk voorkomen.

Na afloop van het rageren is het een goed idee om je mond te spoelen met een goed mondwater. Goede mondwaters bevatten geen schadelijke stoffen, maar respecteren het natuurlijke evenwicht in de mondholte. Kies bijvoorbeeld voor mondwater op basis van een actieve zuurstofformule of op basis van kokosolie. 

Als je wilt weten of je echt alle tandplak tussen je tanden en kiezen hebt verwijderd, kun je dat zo nu en dan controleren een plakverklikker. Je kent deze misschien van de controle door de mondhygiënist, de tabletjes die de plekken waar nog tandplak zit roze of blauw kleuren.

De plakverklikkers van Mira-2-Ton en van Mara Expert maken het nog bonter. Met maar liefst twee kleuren kun je zelfs onderscheid zien tussen oude en nieuwe tandplak tussen je tanden. Zo word je je bewust van waar je beter moet rageren.