Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Sport & Gebit

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Gebitsbescherming tijdens het sporten

In toenemende mate wordt zowel door volwassenen als door kinderen tijdens het sporten gebitsbeschermers gedragen. Dit geldt vooral als er een hoog risico is op valpartijen of botsingen met tegenstanders of teamgenoten. Je gebit is een kostbaar bezit en je wilt het natuurlijk gaaf houden. Het herstel van schade aan het gebit na een valpartij of botsing is in het beste geval een kostbare aangelegenheid en soms zelfs niet volledig mogelijk. In dat geval kan een botsing of valpartij nog een lange nasleep hebben.

Een goede reden om gebitsschade te voorkomen en tijdens het sporten een gebitsbeschermer te dragen. 

Hoe kies je de juiste sport-gebitsbeschermer?

Als je een gebitsbeschermer wilt kopen, let dan goed op de kwaliteit. Het is belangrijk dat de gebitsbeschermer een CE-keurmerk heeft. Dat geeft je de garantie dat de gebitsbeschermer in Europa verkocht mag worden en dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Een bitje dat je in je mond hebt mag natuurlijk niet giftig zijn. Daarom is gebitsbeschermer waar BPA, PVC of Latex inzit af te raden. Deze stoffen kunnen via de mondslijmvliezen direct in je bloedbaan komen.

Afgezien van de kwaliteit van het materiaal moet een gebitsbeschermer natuurlijk ook sterk zijn. Het moet je gebit beschermen tijdens een klap en je moet er niet zomaar een stuk af kunnen bijten als je je concentreert op een doelpunt of beweging.

De gebitsbeschermer moet ook comfortabel in je mond passen, zonder dat je je voortdurend bewust bent dat hij er zit. Dat gaat ten koste van je plezier in de sport en van je concentratie. Om comfortabel te kunnen zitten, moet de gebitsbeschermer zo dun mogelijk zijn en bovendien gemakkelijk op maat gemaakt kunnen worden. Naarmate hij exacter gevormd wordt naar jouw gebit, komt dat het draagcomfort ten goede. De mate waarin de natuurlijke adem- en speekselstroom wordt belemmerd is ook een belangrijke factor. Hoe minder dat dat gebeurt, hoe comfortabeler de gebitsbeschermer is. 

SISU Aero Sport Gebitsbeschermer

Als je kijkt naar bovenstaande eisen, kom je al gauw uit bij de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer. Deze is weliswaar duurder dan de goedkoopste gebitsbeschermers, maar de SISU bitjes zijn van een superieure kwaliteit en ultradun. 

Ze beschermen je gebit optimaal, met een maximaal comfort. Je kunt met de SISU Aero Sport niet alleen ongestoord ademen en praten, maar ook drinken.

De SISU Aero Sport Gebitsbeschermer is met een dikte van slechts 1,6 mm super comfortabel. Dat is de helft van conventionele sport-gebitsbeschermers en zo dun dat je al snel niet meer doorhebt dat je er één draagt. Toch gaat dat niet ten koste van de sterkte. De SISU Aero is gemaakt van revolutionair thermoplastisch materiaal, dat in combinatie met de gebruikte Diffusix-technologie 30% sterker is en een 8 x hogere treksterkte heeft dan het conventionele materiaal voor gebitsbeschermers.

De SISU Aero Sport Gebitsbeschermers zijn geschikt voor volwassenen en voor kinderen van 11 jaar en ouder. Draag je een beugel, dan past deze gebitsbeschermer al vanaf een jaar of 7. 

De SISU Aero Sport Gebitsbeschermer is bedoeld als bescherming bij sporten waarbij je kunt vallen of risico loopt op onbedoelde botsingen met teamgenoten of tegenstanders, zoals hockey, voetbal en handbal. Bij nog ruwere sporten zoals vechtsporten, boksen en rugby, kun je het beste kiezen voor de SISU Max gebitsbeschermer. 

Hoe maak je de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer op maat?

Eén van de redenen dat de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer zo comfortabel draagt, is dat hij zich gemakkelijk op maat laat maken. Voor het eerste gebruik dompel je hem onder in heet water en doet hem in je mond. Zo vormt hij zich perfect naar je gebit.

De SISU Aero Sport Gebitsbeschermer is niet eenmalig, maar altijd opnieuw te vormen. Als het nodig is, bijvoorbeeld omdat je gebit nog verandert, kun je hem daaraan aanpassen door de gebitsbeschermer opnieuw in heet water te dompelen. Zo behoud je, ook als je nog in de groei bent, een maximaal comfort en bescherming. 

SISU Aero Sport Gebitsbeschermer in verschillende kleurtjes 

De SISU Aero Sport Gebitsbeschermer is niet alleen veilig, maar ook modieus. Hij is verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, lichtblauw, blauw, donkerblauw, zwart en rood. Je kunt dus altijd een kleur uitkiezen, die goed past bij je sporttenue.

Garantie op de tandartskosten als er bij gebruik van de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer toch schade aan het gebit ontstaat

De fabrikant is er volledig van overtuigd dat de materialen en het vakmanschap van een SISU Aero Sport Gebitsbeschermer geen gebreken vertonen. Als er onverhoopt toch schade aan het gebit ontstaat, worden de tandartskosten voor het herstel onder bepaalde voorwaarden vergoed. Zo moet de Gebitsbeschermer correct zijn gebruikt in een sportwedstrijd of training onder toezicht van een coach.  

Om voor deze garantie in aanmerking te komen kun je je SISU Aero Sport Gebitsbeschermer na aankoop registreren op de SISU site. Hier kun je ook de volledige voorwaarden lezen.

Hygiëne bij gebruik van de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer

De SISU Aero Sport Gebitsbeschermer is zo dun en comfortabel, dat je hem de gehele wedstrijd of training in je mond kunt houden. Dat betekent dat je hem niet steeds hoeft te verwijderen om te praten of te drinken. Niet aldoor in en uit moeten doen betekent dat er minder ziektekiemen en vuil worden overgebracht van je bezwete handen op de gebitsbeschermer. Voor extra hygiëne kun je voor en na de wedstrijd de natuurlijke antibacteriële Sisu Fresh Mouthguard Spray op je gebitsbeschermer sprayen.

Sisu Fresh Spray

Hoe dun de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer ook is, het blijft een stukje kunststof in je mond dat als zodanig smaakt. Voor de wedstrijd kun je de gebitsbeschermer op smaak maken met deze verfrissende spray. Kaneel en munt smaakt lekker, maar de spray is veel meer dan een lekker smaakje. De natuurlijke anti-bacteriële ingrediënten verzorgen je gebit en verfrissen je adem. SISU Fresh Spray wordt geleverd in een handige spuitfles, die zo in je sporttas kan.

De antibacteriële ingrediënten van SISU Fresh Spray zorgen ook voor extra hygiene na gebruik. Spoel de SISU Aero Sport Gebitsbeschermer om met lauw water en spray een beetje Fresh Spray voordat je hem opbergt.