Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tongdruppels

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Tongdruppels

 

Dagelijks je tong reinigen

In het verleden reinigden mensen hun tong pas nadat ze last kregen van een witte aanslag op de tong of een slechte adem. Als je slim bent, voorkom je dat het zover komt. Als je het reinigen van je tong opneemt in de dagelijkse mondhygiëne, hou je de hoeveelheid schadelijke bacteriën in de hand. Je voorkomt hiermee dat ze welig gaan tieren en witte aanslag op je tong en een slechte adem veroorzaken. 

Je tong en je algemene gezondheid

Daarnaast komen er steeds meer aanwijzingen dat een schone tong niet alleen je mondgezondheid, maar ook je algehele gezondheid ten goede komt. Dit is al eeuwenlang bekend in de Ayurvedische geneeskunst, maar wordt inmiddels ook ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Kijk eens in de spiegel hoe de achterkant van je tong eruit ziet. Zit er een laagje witte of gelige aanslag op? Meestal is dit onschuldig, maar het wijst wel op een beginnende verstoring van het natuurlijke evenwicht van de mondflora. In veel gevallen wordt een slechte adem veroorzaakt door de schadelijke mondbacteriën, die achter op de tong hun optimale zuurstofarme leefomgeving hebben gevonden.

Hoe verhelp je witte tongaanslag?

Om een witte aanslag op je tong te voorkomen of te verhelpen, is het goed om je tong dagelijks te reinigen. Maar borstel je tong nooit met je tandenborstel. Gebruik altijd een speciale tongschraper of een borstel, die speciaal is gemaakt voor de tong. 

De klassieke tongschraper is een metalen boog waarmee je de aanslag van het oppervlak van de tong afschraapt. Goede RVS tongschrapers zijn die van Smellwin, Amano, AE Dentals en TonsilFresh. Een nog betere optie zijn de Tongreinigers van RyttPro en JuliBrite. Deze hebben zowel een schraper- als een borstelkant. Een extra frisse start maak je met de RyttPro Schone Tong Kit of de JuliBrite Tongue clean Kit.

De RyttPro Schone Tong Kit bevat behalve de effectieve dubbelzijdige tongreiniger het product RyttPro Gum & Tongue Foam. Dit schuim kun je inborstelen, zodat je tong diep tussen de papillen ontsmet wordt, uiteraard op een veilige en mondvriendelijke manier. Dat geldt ook voor de JuliBrite Tongue clean Kit. Hierin is de dubbelzijdige tongreiniger gecombineerd met JuliBrite Tongue Gel.

Reinigende druppels voor je tong

De beste tongdruppels zijn Bergenfeld Tongue Serum. Het bevat de actieve zuurstofformule OZ-3X, zout en zink om schadelijke bacteriën tussen je tongpapillen effectief te bestrijden met respect voor de rest van de mondflora. Aloë vera verzorgt het zachte weefsel van je tong en natuurlijke pepermuntolie zorgt voor een frisse smaak. Als je na het tongborstelen en -schrapen een paar druppels Bergenfeld Tongue Serum achterop je tong aanbrengt zorgt dat voor een extra grondige reiniging en verfrissing.

Neusdruppels tegen de post nasale drip

Wat hebben neusdruppels met je tong te maken? Meer dan je denkt. Als er door een verkoudheid of allergie teveel neusslijm wordt geproduceerd, wordt dat afgevoerd naar de keelholte. Neusslijm bevat ook bacteriën, die op die manier in contact komen met de amandelen en de achterkant van de tong.

Daarnaast wordt het natuurlijke evenwicht van de mondflora en de beschermende functie van speeksel verstoord. Dit kan vervolgens problemen geven als een witte tong, een slechte adem, een vieze smaak en een grotere kans op de vorming van amandelstenen. Allerlei zaken die je natuurlijk liever wilt voorkomen of verhelpen. 

TonsilFresh Nasal Sinus Drops zijn een effectief hulpmiddel als je last hebt van de post nasale drip, bijvoorbeeld door een allergie of verkoudheid. Het zijn medicijn-vrije, niet-verslavende, neusdruppels die de bacteriën in de neusholte neutraliseren. Daarmee is het neusslijm dat de keelholte inloopt minder belastend voor de mondflora en daarmee voor de. mondgezondheid.

Gebruik je liever een spray? Dan is XinusActiv Nasal Spray je beste vriend tijdens griep en verkoudheid. De spray is eveneens medicijn-vrij en niet verslavend. De unieke formule bevat behalve zeezout xylitol, het lichaamseigen enzym hyaluron en het bijenproduct propolis extract.