Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tongdruppels

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Reinigende druppels voor je tong

In het verleden reinigden mensen hun tong pas nadat ze last kregen van een witte aanslag op de tong of een slechte adem. Als je slim bent, voorkom je dat het zover komt. Als je het reinigen van je tong opneemt in de dagelijkse mondhygiëne, hou je de hoeveelheid schadelijke bacteriën in de hand. Je voorkomt hiermee dat ze welig gaan tieren op en in de witte aanslag en een slechte adem veroorzaken.

Je tong en algemene gezondheid

Daarnaast komen er steeds meer aanwijzingen dat een schone tong niet alleen je mondgezondheid, maar ook je algehele gezondheid ten goede komt. Dit is al eeuwenlang bekend in de Ayurvedische geneeskunst, maar wordt inmiddels ook ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Kijk eens in de spiegel hoe de achterkant van je tong eruit ziet. Zit er een laagje witte of gelige aanslag op? Meestal is dit onschuldig, maar het wijst wel op een beginnende verstoring van het natuurlijke evenwicht van de mondflora. In veel gevallen wordt een slechte adem veroorzaakt door de schadelijke mondbacteriën, die achter op de tong hun optimale zuurstofarme leefomgeving hebben gevonden.

Hoe verhelp je witte tongaanslag?

Om een witte aanslag op je tong te voorkomen of te verhelpen, is het goed om je tong dagelijks te reinigen. Maar borstel je tong nooit met je tandenborstel. Gebruik altijd een speciale tongschraper of een borstel, die speciaal is gemaakt voor de tong, zoals de Orabrush of de TUNG tongborstel. Tong gel wordt vaak vooraf gebruikt of op de borstel gesmeerd. Deze verzorgende vloeistoffen dringen door tot diep tussen de tongpapillen. Juist dat is de plek waar de schadelijke bacteriën ongehinderd kunnen gaan woekeren. Met tong gel week je ze als het ware los. Na het gebruik van de tongschraper of tongborstel kun je het reinigende effect versterken door tongdruppels of een tongspray. California Powerdrops van The Breath Co. zijn hiervoor zeer effectief. De krachtige combinatie van de actieve zuurstofformule OXYD-8 en zink bestrijdt de schadelijke bacteriën op je tong zonder het natuurlijke evenwicht van de mondflora te verstoren. De California Powerdrops zijn daarmee een krachtig, maar mondvriendelijk middel om de witte aanslag op je tong en eventuele slechte adem tegen te gaan. Als de witte coating op je tong hardnekkig is of als je last hebt van een slechte adem, raden we je de Mondzorgzaak Tong Clean Kit aan. Dit is de ultieme totaalaanpak voor een schone tong en een frisse adem. Het pakket bevat de eerder genoemde Orabrush, een speciale tongborstel, een flesje OraGel voor het ontsmetten van je tong en de ijzersterke California Breath TongDruppels. De OraBrush verwijdert in combinatie met OraGel de aanslag op je tong op een effectieve manier, zonder de tongpapillen te beschadigen. Eerst smeer je je tong in met OraGel. Vervolgens borstel je met de OraBrush de aanslag naar de oppervlakte. Daarna schraap je de aanslag van achter naar voren van je tong af. Om de behandeling “af” te maken druppel je nog een paar California Powerdrops achter op je tong. 

Neusdruppels tegen de post nasale drip

De witte aanslag op je tong kan ook van boven komen. Als er door een verkoudheid of allergie teveel neusslijm wordt geproduceerd, wordt dat afgevoerd naar de keelholte. Neusslijm bevat ook bacteriën, die op die manier in contact komen met de amandelen en de achterkant van de tong. Daarnaast wordt het natuurlijke evenwicht van de mondflora en de beschermende functie van speeksel verstoord. Dit kan vervolgens problemen geven als een witte tong, een slechte adem, een vieze smaak en een grotere kans op de vorming van amandelstenen. Allerlei zaken die je natuurlijk liever wilt voorkomen of verhelpen. De TonsilFresh Nasal Sinus Drops zijn een effectief hulpmiddel als je last hebt van de post nasale drip, bijvoorbeeld door een allergie of verkoudheid. Het zijn medicijn-vrije, niet-verslavende, neusdruppels die de bacteriën in de neusholte neutraliseren. Daarmee is het neusslijm dat de keelholte inloopt minder belastend voor de mondflora en daarmee voor de. mondgezondheid.