Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Flossers

Bekijken als Rooster Lijst

19 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

19 Items

per pagina
Aflopend sorteren

De juiste flossers kiezen

Natuurlijk wil je alles doen om je gebit goed te onderhouden en je tanden stralend wit te houden. Uiteindelijk gaat het daarbij hoofdzakelijk om één ding: tandplak verwijderen. Om dezelfde reden dat je je tanden poetst, moet er ook aandacht zijn voor de vorming van tandplak tussen tanden en kiezen.

Met het verwijderen van tandplak voorkom je tandsteen. Tandsteen is de belangrijkste veroorzaker van mondproblemen als tandbederf, cariës (gaatjes) en ontstoken tandvlees. Tandplak vormt zich in de loop van de dag op je gebit. Het is een dun mengsel van speeksel, voedselresten en bacteriën. Vooral op de rand van het tandvlees kan het zich ophopen, net als in de zogenaamde interdentale ruimten. Dat zijn de plekjes tussen je tanden en kiezen waar de tandenborstel niet bijkomt.

Als je tandplak niet dagelijks verwijdert, verhardt het zich door de mineralen in het speeksel in tandsteen. Dit kan alleen mechanisch verwijderd worden tijdens een gebitsreiniging. Maar alle tandsteen wordt “geboren” als zachte en gemakkelijk verwijderbare tandplak. Daarom het loont de moeite die zoveel mogelijk te verwijderen.

Om de kleine ruimten tussen je tanden en kiezen te reinigen zijn er vandaag de dag talrijke opties. Van oudsher waren er tandenstokers en daarna kwamen het flosdraad en de tandenragers, ook wel interdentale borsteltjes genoemd. Inmiddels zijn er nog allerlei mengvormen, zoals flosboogjes en flospicks. Zelfs met een waterstraal kun je flossen als je een monddouche gebruikt.

Flosboogjes

Als je tanden en kiezen er dicht op elkaar staan is flosdraad een betere optie dan een tandenstoker. Het nadeel van flosdraad is dat je de draad om de vingers van beide handen moet winden en dan in je mond moet manoeuvreren. Veel mensen geven daarom de voorkeur aan flosboogjes. Die hebben dat nadeel niet, je gebruikt ze met één hand en door hun design kun je ook de interdentale ruimten achter in je mond goed bereiken. Vaak hebben flosboogjes nog extra functies.

De Mondzorgzaak biedt verschillende soorten Dentek flossers aan, zoals de Essentials, waarvan het handvat een tandenstoker is en de Dentek Cross Flosser met gekruiste flosdraad en een mint- en fluoridecoating. 

De Dentek Triple Clean Flos Picks hebben maar liefst drie functies. Het uiteinde van het handvat is een tandenstoker en met de buitenkant van het boogje kun je je tong reinigen.

Dentek voorziet ook in speciale wensen. Zo zijn er de Dentek Comfort Clean Back Teeth Flospicks, die speciaal gevormd zijn om nog gemakkelijker bij je achterste kiezen te komen. Er zijn speciale Flos Picks voor als je last hebt van gevoelige tanden en ook als je alles op alles zet om je tanden wit te houden, kun je daar je flossers op uitzoeken.

Vegan flosboogjes zijn er in de vorm van de nieuwe Dentek Triple Clean Flospicks op plantaardige basis. De vorm en functie is identiek aan de plastic Triple Clean boogjes maar deze zijn gemaakt van plantaardig materiaal, een mengsel van suikerriet en het mineraal talk. Let op dat deze boogjes, net als de plastic flosboogjes, wel een fluoride coating hebben, waar niet iedereen van gediend is. De verpakking is milieu-vriendelijk en gemaakt van gerecycled papier. 

Dentek Fun Flossers Kinderen tenslotte zijn voor deze specifieke doelgroep een maatje kleiner en in felle kleurtjes uitgevoerd.   

Flosdraad

Geef je ondanks het gemak van flosboogjes toch de voorkeur aan ouderwets flosdraad? Dat hebben we in de vorm van het het flosdraad van UK Organics. Dit merk staat garant voor een veganistische aanpak en een zo klein mogelijke belasting van het milieu. Het flosdraad is dan ook gemaakt van Ahimsa zijde, waarvoor de zijderupsen niet in hun cocon worden gekookt. De zijde is glad gemaakt met natuurlijke was en geeft een frisse smaak dankzij biologische pepermuntolie.

Voor extra witte tanden is er UK Organics Natuurlijk Flosdraad (Houtskool).

Flossen voor een schoner en gaver gebit

Dagelijks de interdentale ruimten in je gebit reinigen voorkomt de vorming van tandsteen op die plekjes. Je kunt de reiniging “af” maken door een goede mondspoeling. Dan spoel je de tandplak die je tijdens het flossen uit de interdentale ruimten hebt verwijderd helemaal weg uit je mond. Bovendien krijg je nog eens een extra schoon en fris gevoel, net als na een gebitsreiniging bij de mondhygiënist.

 Kies dan wel een mondspoeling zonder schadelijke chemicaliën. Voorbeelden zijn mondwater op basis van actieve zuurstof zoals Oxyfresh of het frisse mondwater Mint van Dr. Brite, op basis van biologische kokosolie.