Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Kauwgom

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Kauwgom met xylitol

Er was een tijd dat kauwgom slecht was voor je gebit. Gelukkig is dat veranderd sinds suiker is vervangen door natuurlijke zoetstoffen. Kauwgom moet natuurlijk lekker smaken en ook een beetje zoet zijn. Ook reguliere kauwgom wordt meestal niet meer gezoet met suiker. Er zijn tal van andere zoetstoffen zoals aspartaam en sorbitol.

Dat een kauwgom suikervrij is, en daarom gezoet met polyolen als xylitol en sorbitol, wil echter nog niet zeggen dat de kauwgom helemaal natuurlijk is. Daarnaast is de herkomst kwaliteit van de gebruikte xylitol belangrijk. Xylitol gewonnen uit biologisch geteelde non-GMO berkenbomen is uiteraard gezonder dan de goedkopere Chinese xylitol uit maïs.

Nog beter zijn de speciale gebitsverzorgende kauwgoms van mondzorg-producenten. Die zijn ook lekker fris, maar daarnaast helemaal gericht op het verzorgen van je gebit en mondholte. Behalve xylitol bevatten ze nog andere gebitsverzorgende en verantwoord reinigende ingrediënten.

Suikervrije kauwgom

Daarmee vormen ze een verantwoord tussendoortje en een aanvulling op je dagelijkse mondhygiëne. De natuurlijke zoetstof xylitol is niet alleen een vervanger voor de suiker, het heeft ook nog eens voordelen voor de mondgezondheid en de algehele gezondheid. Daarom wordt kauwgom tegenwoordig meestal gezoet met de natuurlijke plantaardige zoetstof xylitol. Finse onderzoekers ontwikkelden xylitol decennia geleden als zoetstof voor diabetici.

Maar xylitol bleek vervolgens ook opmerkelijke gebitsverzorgende eigenschappen te hebben: Ondanks de zoete smaak kunnen bacteriën xylitol niet omzetten in zuren die het gebit aantasten, zoals ze dat doen met suiker en koolhydraten. Dat komt omdat de molecuulstructuur anders is Xylitol maakt het de bacteriën lastig om zich als tandplak aan het tandglazuur te hechten.

Kauwgom voor sterkere tanden

Aangezien tandplak en de verharde vorm tandsteen verantwoordelijk zijn voor cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen is dat een groot voordeel. 

Bovendien verlaagt xylitol de zuurgraad in de mond. Daardoor kunnen mineralen uit het voedsel beter worden opgenomen door de zwakke plekken in het glazuur. Het maakt je tandglazuur dus sterker. 

En dan geeft xylitol ook nog eens de kenmerkende frisse smaak. Die stimuleert de aanmaak van speeksel. Speeksel bevat veel zuurstof, terwijl de schadelijke bacteriën beter gedijen in een zuurstofarme omgeving Deze vier eigenschappen vormen een goede bescherming tegen schadelijke mondbacteriën, zoals Streptococcus mutans.

Zelfs als je maar een deel van je dagelijkse suikerinname vervangt door snoep of kauwgom met xylitol, treedt dit effect op. En, misschien overbodig te vermelden gezien de voorgeschiedenis, maar xylitol is geschikt voor diabetici.

Er is één ding waar je op moet letten. Net als andere polyolen (zoetstoffen) werkt xylitol bij overmatig gebruik laxerend. Wat overmatig gebruik precies is, blijkt nogal per persoon te verschillen. Merk je de laxerende werking op, stop of minder dan het gebruik van xylitol.

Daarmee zullen de klachten vanzelf verdwijnen. Als je een hond hebt, moet je nog iets beter oppassen. Zorg ervoor dat je hond nooit bij jouw kauwgom kan komen, want voor honden is xylitol wel gevaarlijk.

Omdat wij geloven in kauwgom als aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne, bieden we een ruim assortiment aan. Met verschillende smaken en verschillende accenten, voor ieder wat wils.

Natuurlijke, biologische kauwgom

Moist-R Chewing gum is een aanrader als je tussendoor snel een frisse smaak in je mond wilt hebben. Tegelijkertijd verzorgt deze gezonde biologische kauwgum je gebit. De xylitol erin is gewonnen uit de bast van niet genetisch gemodificeerde berkenbomen, zoals het ooit in Finland is bedacht.

Oravall kauwgom is eveneens een gezonde en ecologisch verantwoorde kauwgom voor een frisse adem en een sterk gebit. De kauwgom stimuleert de aanmaak van speeksel en neutraliseert de zuurgraad in de mond. Hierdoor kunnen mineralen uit het voedsel beter worden opgenomen door zwakke plekken in het glazuur.

De bestanddelen van Oravall kauwgom zijn eveneens helemaal natuurlijk en bevatten geen schadelijke ingrediënten als titanium dioxide, aspartaam of kunstmatige zoet- en conserveermiddelen. De kauwgompjes zijn wat groter en de buitenkant is wat zachter dan gebruikelijk, zodat ze ook bruikbaar zijn als je last hebt van droge mondklachten of gevoelige mondslijmvliezen.

TonsilFresh Kauwgom is een gezonde, biologische kauwgom die je gebit verzorgt en je adem fris houdt. Daarbij helpt deze kauwgom amandelstenen te voorkomen. Voor dat doel is het goed om de kauwgom te combineren met de andere TonsilFresh producten.

De Xylitol kauwgom Spearmint van het gerenommeerde merk Miradent is een aanrader als je houdt van een sterke mintsmaak. Ook hier xylitol van verantwoorde teelt, die het de bacteriën in je mond niet gemakkelijk maakt. De navul-verpakking bevat maar liefst 200 kauwgompjes voor een directe frisse smaak tussendoor.

Het merk Spry heeft een aantal natuurlijke kauwgoms met Xylitol, zoals Spry Natural Peppermint Kauwgum of Spry Natuurlijke Kauwgum Green Tea. Deze laatste is een hele goede optie als je niet van de gebruikelijke mintsmaak houdt of weleens wat anders wilt. Evengoed verfrist deze kauwgom je adem en verzorgt je gebit dankzij de xylitol. Hou je wel van pepermunt, dan is Kaux kauwgom een goede optie. Deze gebitsverzorgende kauwgom bevat een hogere concentratie xylitol dan de meeste andere kauwgoms.

Je hoeft er dus minder van te kauwen om de vorming van tandplak en tandsteen, cariës (gaatjes) en tandbederf te helpen voorkomen. Hetzelfde geldt voor Xylichew Natuurlijke Kauwgum Spearmint, een verantwoorde biologische kauwgom met xylitol voor een sterk gebit en een frisse adem.

De meest verantwoorde en natuurlijke kauwgom is die van UK Organics. Niet alleen de xylitol en andere plantaardige ingrediënten zijn van biologische teelt, de gom-basis is gemaakt van Arabische gom, afkomstig van de Sapodilla en Acacia bomen.

Xylitol zorgt samen met biologische pepermuntolie voor een koel en fris mondgevoel en een frisse adem. Xylitol werkt de schadelijke bacteriën tegen om tandplak te vormen en zet de speekselklieren aan tot meer productie. Zoals we gewend zijn van UK Organics is ook de verpakking milieuvriendelijk. De kauwgom wordt geleverd in een aluminium blik, die je later kunt bijvullen met onze Chewing Gum Refill Pack.

Kauwgom tegen een droge mond

In het algemeen zet kauwgom met xylitol de speekselklieren aan het werk en verzacht het tevens de mondproblemen die met een droge mond gepaard kunnen gaan, zoals een slechte adem. Moist-R Chewing gum raden we echter speciaal aan bij droge mondklachten.

Een gezonde biologische kauwgum met natuurlijke ingrediënten, waaronder xylitol uit de bast van niet genetisch gemodificeerde berkenbomen. De 60 kauwgompjes in het potje zijn wat groter en de buitenkant is wat zachter dan de meeste kauwgompjes.

De ervaring leert dat dit prettiger is als je last hebt van een droge mond en gevoelige mondslijmvliezen. Moist-R Chewing gum is de ideale aanvulling bij een totaalaanpak tegen droge mondklachten. Tussen de momenten van dagelijkse mondhygiëne in, het tanden poetsen en je mond spoelen, kun je in de loop van de dag ook even snel iets aan de monddroogheid doen.

Met onze Droge Mond pakketten, bijvoorbeeld van OraRelieve of UK Organics, haal je in één klap meerdere producten in huis die gericht zijn op het optimaal hydrateren van de mondslijmvliezen en het stimuleren van de speekselklieren. Uiteraard verzorgen ze ook je gebit op een effectieve en mondvriendelijke manier. Xerostom is een merk dat zich toelegt op het verzachten en verhelpen van droge mondklachten.

De Xerostom Speekselopwekkende kauwgom maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten als xylitol, extra vierge olijfolie en peterselie-olie. Hetzelfde geldt voor Miradent Aquamed Droge Mond Kauwgum. Ook hier is het werkzame ingrediënt xylitol. De smaak is bijzonder, namelijk passievrucht. Heb je last van droge mondklachten, maar ben je bijvoorbeeld door ziekte niet in staat om te kauwen? Kijk dan naar één van onze pastilles. Ze bevatten dezelfde gebitsverzorgende en speeksel opwekkende ingrediënten, met uiteraard xylitol, maar je hoeft ze niet te kauwen. Xylitol kauwgom voor kinderen Xylitol is goed voor je gebit en dat geldt zeker voor kinderen die aan het wisselen zijn.

Kauwgom met xylitol is daarom een welkome aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne, waar kinderen bovendien helemaal geen bezwaar tegen zullen hebben. Je moet er alleen niet teveel van binnenkrijgen omdat het dan laxerend kan werken. Dat is niet gevaarlijk, maar wel onhandig en ongemakkelijk. Omdat het lichaamsgewicht van kinderen kleiner is, ligt een teveel wat eerder op de loer. De oplossing is de speciale xylitol kauwgom van Miradent.

Xylitol kauwgum voor kinderen

Deze bevat een op kinderen vanaf 6 jaar aangepaste dosering en is verkrijgbaar in de smaken appel en aardbei. Pastilles met xylitol Hou je niet van kauwgom? In dat geval kun je kiezen voor mints of pastilles (lozenges) waar xylitol inzit. Zo kun je zonder te kauwen toch profiteren van de heilzame gebitsverzorgende en speeksel opwekkende eigenschappen van xylitol.

Bijvoorbeeld de Spry Peppermint Mints, de tegenhanger van Spry Natural Peppermint kauwgom. Met deze mints, net als kauwgom handig voor tussendoor en onderweg, hou je je adem fris en bescherm je je gebit tegen schadelijke bacteriën en de vorming van tandplak. Vergelijkbaar zijn Miradent Xylitol drops, zuigtabletten in plaats van kauwgom, maar met de gebitsverzorgende eigenschappen van xylitol. Leuker kunnen we het niet maken: snoep dat je gebit niet verpest maar juist verzorgt. Zelfs de Passievrucht kauwgom van Miradent heeft een tegenhanger die je niet hoeft te kauwen: Miradent Aquamed Speekselpastilles, die speciaal aangeraden wordt bij droge mond klachten. Xerostom is een merk dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een droge mond oftewel xerostomie.

Net als Xerostom kauwgom tegen droge mondklachten zijn de pastilles zeer effectief om de droge mondklachten te verzachten. Net als bij de kauwgom hydrateert extra vierge olijfolie de slijmvliezen en zet xylitol de speekselklieren aan tot meer productie. Heb je ernstige droge mondklachten? Kies dan voor een totaalaanpak met Xerostom tandpasta, mondwater en mondspray. Tot slot Dr. Katz Dry Mouth Lozenges (zuigtabletjes). Zoals de naam al zegt speciaal aangeraden bij droge mondklachten.