Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tandpasta's

Bekijken als Rooster Lijst

47 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

47 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Kies de beste tandpasta voor jou

Als het goed is poets je twee of drie keer per dag je tanden. Dat is zo vanzelfsprekend, dat je er waarschijnlijk niet bij nadenkt. Hetzelfde geldt voor het kopen van een tandpasta. Misschien gooi je tijdens het boodschappen doen de eerste de beste aanbieding van tandpasta in je winkelkarretje. Of in het mandje van de voordeeldrogist. Maar de ene tandpasta is de andere niet. Bij de Mondzorgzaak zijn we heel kritisch op de ingrediënten van tandpasta. Zijn die zacht en verzorgen ze je gebit en mondholte, of bevatten ze juist bijtende stoffen? Alcohol droogt de mondholte uit en SLS (sodium lauryl sulfaat) irriteert de mondslijmvliezen. Ook zure of verzurende bestanddelen zijn volgens ons ongewenst. Dergelijke agressieve stoffen komen vaak voor in mondzorgproducten. Maar ze werken averechts en verstoren het natuurlijke evenwicht van de mondflora. En die speelt juist een grote rol in het behoud van je mondgezondheid. Daarnaast kun je kiezen voor tandpasta met specifieke eigenschappen, die gericht zijn op een bepaald probleem. Zoals een slechte adem, ontstoken tandvlees of gevoelige tanden. Of gericht op een wens die je hebt, zoals je tanden witter maken of vegan tandpasta. Ook zijn er bijvoorbeeld tandpasta’s speciaal voor kinderen en zwangere vrouwen. De keuze voor een tandpasta, die speciaal gericht is op jouw situatie of probleem heeft het voordeel dat je er twee keer per dag aandacht aan besteedt, zonder erover na te hoeven denken.

Tandpasta tegen slechte adem

In veel gevallen wordt een slechte adem (halitose) veroorzaakt door schadelijke bacteriën in de mondholte. Deze produceren zwavelachtige gassen, die de geur veroorzaken. De bacteriën zijn anaëroob, dat wil zeggen dat ze het goed doen in een omgeving met weinig of geen zuurstof. Hoewel men deze bacteriën ook wel met alcohol te lijf gaat, heeft dat als nadeel dat de mondslijmvliezen ervan uitdrogen en de mondflora ontregeld raakt. Er ontstaat dan een situatie die op de lange termijn juist bevordelijk is voor de schadelijke bacteriën. Een veel betere keuze is daarom een tandpasta op basis van een actieve zuurstofformule + zink + natriumbicarbonaat. De zuurstof maakt de mondholte onleefbaar voor ze. Tegelijkertijd blijven de speekselproductie en de mondflora intact om mee te helpen de slechte adem te bestrijden of voorkomen. Voorbeelden van bewezen tandpasta's tegen slechte adem zijn OxyFresh Tandpasta met de formule Oxygene (met of zonder fluoride) en Oxyd8 Tandpasta van The Breath Co.

Tandpasta voor witte tanden

Witte tanden zijn helemaal in, maar niet alle bleekmiddelen zijn even vriendelijk voor je tandglazuur. Vaak wordt waterstofperoxide gebruikt. Dat maakt weliswaar je tanden witter, maar geeft ook een groot risico op geïrriteerd tandvlees en gevoelige tanden. De Mondzorgzaak biedt tal van alternatieven, die wel veilig zijn en zacht voor je gebit en mond. Dat kan op verschillende manieren:

Tandpasta voor gevoelige tanden

Gevoelige tanden worden veroorzaakt doordat het glazuur is aangetast en het tandbeen bloot ligt. Tandbeen bestaat hoofdzakelijk uit zacht bindweefsel en bevat kanaaltjes (tubuli) die rechtstreeks verbonden zijn met de tandzenuwen. Die kunnen worden geprikkeld door kou, warmte, suikers of zuren. Wat je zeker niet wilt is die gevoeligheid nog verder prikkelen met bijtende stoffen, zoals veel reguliere tandpasta’s wel doen. Dat hoeft ook niet, want er bestaan tandpasta’s die de gevoeligheid juist tegengaan door je tanden weer te remineraliseren. Dat houdt in dat de verloren gegane mineralen weer worden aangevuld. Dat kan bijvoorbeeld met Miradent Mirasensitive HAP Tandpasta voor Gevoelige Tanden. Het belangrijke ingrediënt van deze tandpasta is hydroxyapatite (HA of HAP), een vorm van calcium die ook in onze botten en tandglazuur voorkomt.

Een ander voorbeeld is Dr. Brite Coco Chai Toothpaste, waarbij de ingangen van de gevoelig tandzenuwen worden gedicht met calciumcarbonaat. Daarnaast vermindert kruidnagelolie de gevoeligheid door de natuurlijk licht verdovende werking. Ook fluoride wordt vaak ingezet om de tanden minder gevoelig te maken, bijvoorbeeld bij OxyFresh Fluoride Tandpasta en Miradent Mirafluor C Tandpasta.

Daarnaast zijn de zachte, natuurlijke Tandpasta Berrylicious, Tandpasta Mint en Tandpasta Mint Chip van Dr. Brite en Fennel Tandpasta Tea Tree Olie van Dessert Essence heel geschikt als je last hebt van gevoelige tanden. 


Tandpasta tegen tandsteen

Tandsteen, de verharde vorm van tandplak, vormt één van de grootste bedreigingen voor een gezond gebit en gezond tandvlees. Tandsteen ontstaat niet zomaar, maar het zet zich na verloop van tijd af naarmate er zich meer tandplak aan het gebit hecht. Tandplak is een nog zacht mengsel van voedselresten en bacteriën. In principe is iedere tandpasta bedoeld om tandplak te verwijderen, dat is ook het eigenlijke doel van je tanden poetsen. Bij de Mondzorgzaak zijn we uitermate kritisch op de veiligheid en mondvriendelijkheid van tandpasta, maar je gebit en mond moeten natuurlijk wel goed gereinigd worden. Gelukkig zijn er tal van methoden om tandplak dagelijks effectief te verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld met een actieve zuurstofformule, zoals OxyFresh Tandpasta, OxyFresh Fluoride Tandpasta of Oxyd8 Tandpasta van The Breath Co.

Een andere manier is met behulp van beproefde natuurlijke bestanddelen als kokosolie en actieve koolstof. Twee merken die zich daarop toeleggen zijn Dr. Brite en UK Organics.

Voorbeelden van goede, natuurlijke tandpasta tegen tandsteen zijn Toothpaste Mint en Toothpaste Mint Chip van Dr. Brite. Bij UK Organics Orange tandpasta wordt de werking van de kokosolie ondersteund door de etherische olie van rode mandarijn en bij UK Organics Tea tree Toothpaste door etherische tea tree olie. Ook UK Organics Charcoal Toothpaste combineert kokosolie met actieve koolstof. Andere goede tandpasta’s tegen tandsteen zijn Miradent Mirafluor C Tandpasta, Desert Essence Tandpasta Mint en Dr. Richard Marques Whitening Tandpasta. 


Tandpasta voor kinderen

Welke eigenschappen moet een tandpasta voor kinderen hebben? Allereerst is het belangrijk dat het fluorgehalte niet te hoog is. Kinderen mogen niet dezelfde hoeveelheden gebruiken als volwassenen, omdat dit hun tanden en kiezen poreus kan maken en kan verkleuren. Bovendien is het niet de bedoeling om fluoride door te slikken en dat kan bij kleine kinderen nog wel eens misgaan.

Daarnaast is het fijn als de tandpasta een lekker smaakje heeft, zodat kinderen het tandenpoetsen als plezierig ervaren. Dat zal maken dat ze ook op latere leeftijd hun gebit goed blijven verzorgen. In principe kun je iedere tandpasta op volkomen natuurlijke basis, en dus zonder fluoride, gebruiken voor je kinderen.

Voorbeelden zijn Dr. Brite Coco Chai Toothpaste, Dr. Brite Toothpaste Mint en Dr. Brite Toothpaste Mint Chip Kids, Muskadent tandpasta en Dessert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie.


Specifiek voor kinderen, met een extra lekker smaak, is Dr. Brite tandpasta Berrylicious. Ook het Zwitserse bedrijf Dentissimo heeft twee speciale tandpasta’s voor kinderen met lekkere smaakjes: Dentissimo Kids 2-6 Years Toothpaste, die geheel fluoridevrij is Dentissimo Junior 6+ Toothpaste met een voor kinderen vanaf 6 jaar veilige hoeveelheid fluoride.

Tandpasta tegen ontstoken tandvlees

Je mondgezondheid wordt niet alleen bepaald door de conditie van je tanden en kiezen, maar ook van je tandvlees. Gezond tandvlees is roze van kleur en sluit strak aan op de tanden en kiezen. Is het tandvlees rood of opgezwollen, dan is het ontstoken. Het kan daarbij ook gaan bloeden. Het tandvlees kan optrekken, dat wil zeggen dat de aansluiting op tanden en kiezen losser wordt.

Heb je last van ontstoken tandvlees, dan wil je dat uiteraard verhelpen. Ontstoken tandvlees geeft ongemak en is ongezond, ook voor de rest van je lichaam. Het is daarom een goed idee om te kiezen voor een tandpasta die speciaal is ontwikkeld om ontstoken tandvlees te behandelen.

Dat kan bijvoorbeeld met specifieke ingrediënten die de ontsteking tegengaan, zoals kokosolie als basis en etherische olie van kruidnagel of tea tree olie. Of door meer zuurstof in de mondholte aan te brengen.

Voorbeelden van tandpasta tegen ontstoken tandvlees zijn: Oxyd8 Tandpasta, Anoxident Balance Tandpasta, Dessert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie, Muskadent tandpasta en UK Organics Tea Tree Tandpasta.

Fluoridevrije tandpasta

Jarenlang was men er van overtuigd dat fluoride alleen maar voordelen had voor het gebit, maar tegenwoordig zijn de meningen erover verdeeld. Steeds meer mensen vragen zich af waarom je die chemicaliën tot je zou nemen als je je gebit ook goed kunt verzorgen met puur natuurlijke grondstoffen. Terwijl je in de supermarkt moet zoeken naar een tandpasta zonder fluoride, hebben we bij de Mondzorgzaak keuze genoeg.

Een goede tandpasta zonder fluoride is de Oxyfresh Tandpasta. Ook Dr. Brite stopt geen fluoride in de tandpasta, zodat je Dr. Brite Tandpasta Mint, Tandpasta Mint Chip, Dr. Brite Tandpasta Mint Chip KIDS, Dr. Brite Coco Chai Tandpasta voor gevoelige tanden en Dr. Brite tandpasta Berrylicious kunt gebruiken.

Uk Organics gebruikt evenmin fluoride, dus kun je ook kiezen voor UK Organics Fresh Breath Tandpasta, UK Organics Charcoal Tandpasta, UK Organics Tea Tree Tandpasta of UK Organics Orange Tandpasta.

Ook Desert Essence is fluoridevrij: Desert Essence Tandpasta Mint en Dessert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie.
 Dentissimo heeft een fluoridevrije tandpasta, speciaal voor kinderen: Dentissimo Kids 2-6 Years Toothpaste (fluoridevrij) en tot slot kun je in het fluoridevrije segment nog kiezen voor Dr. Richard Marques Whitening Tandpasta en Muskadent tandpasta. 


Tandpasta met fluoride

Hoewel er tegenwoordig wat bedenkingen zijn wat betreft fluoride, wordt het gebruik ervan door de meeste tandartsen aangeraden. Fluoride maakt tandglazuur harder en daarmee helpt om cariës (gaatjes) te voorkomen. Nu is fluoride slechts een toevoeging aan tandpasta, dus het is verstandig om ook te kijken naar welke ingrediënten er nog meer in zitten.

Tandpasta’s van de Mondzorgzaak bevatten geen bijtende stoffen als alcohol en SLS (sodium lauryl sulfaat). Geef je de voorkeur aan tandpasta met fluoride, dan heb je bij ons een ruime keuze: De meest gekozen en best gewaardeerde tandpasta met fluride zijn OxyFresh Fluoride Tandpasta, Oxyd8 en OraRelieve Tandpasta.

Natuurlijke tandpasta

Omdat we bij de Mondzorgzaak een voorstander zijn van zachte, in plaats van bijtende bestanddelen houden we erg van tandpasta op natuurlijke basis. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de stoffen uit je tandpasta via de mondslijmvliezen snel in je lichaam terecht komen.

Voldoende reden om te kiezen voor een natuurlijke tandpasta, temeer je die dagelijks gebruikt. Er zijn tandpasta’s met uitsluitend natuurlijke (vegan) ingrediënten en er zijn tandpasta’s waarin de natuurlijke grondstoffen gecombineerd worden met effectieve, maar onschadelijke stoffen die in het laboratorium zijn ontwikkeld.

De Mondzorgzaak biedt een uitgebreid assortiment natuurlijke tandpasta: Deze vind je terug onder het gehele assortiment van UK Organics, Dr Brite en Muskanadent

Laag abrasieve tandpasta (niet-schurende tandpasta)

De abrasiviteit van een tandpasta geeft de schurende werking ervan aan. Het doel van tandpasta is tandplak verwijderen, dus om effectief te zijn moet tandpasta in een bepaalde mate schuren. In de Verenigde Staten wordt de abrasiviteit getest in een laboratorium met losse mensen- of koeienkiezen. De schurende waarde wordt aangeven in RDA (Relative Dentin Abrasivity).

Vervolgens deelt men tandpasta als volgt in: laag abrasief: 0 - 70 RDA medium, abrasief: 70 - 100 RDA, hoog abrasief: 100 - 150 RDA en schadelijk abrasief: 150 - 250 RDA.

Hoge abrasieve waarden worden in verband gebracht met gevoelige tanden. Heb je daar last, dan zou je kunnen kijken naar tandpasta met een laag schurend niveau. Hoewel de abrasiviteit van een tandpasta zelden wordt meegenomen in de marketing, hebben we bij de Mondzorgzaak 2 tandpasta’s voor je gevonden met een gegarandeerd lage RDA-waarde: Miradent Mirafluor C Tandpasta (RDA 17) en OxyFresh (RDA 60).

Tandpasta met kokosolie

Bij de Mondzorgzaak houden we erg van natuurlijke middelen, maar die moeten natuurlijk wel effectief zijn. Je tanden poetsen doe je nu eenmaal om je gebit te reinigen, om tandplak te verwijderen en je tandvlees te verzorgen. Kokosolie bestaat uit vetzuren met een natuurlijke anti-microbiële en antivirale werking en bestrijdt schimmels als Candida albicans. Kokosolie bestrijdt de schadelijke Streptococcus mutans, die verantwoordelijk is voor de vorming van tandplak en tandbederf. Daarmee is natuurlijke kokosolie een gezond en goed alternatief voor chemische antibacteriële middelen.

Voor de zachte weefsels in je mond is kokosolie verzachtend en hydraterend. Bovendien krijg je er ook nog wittere tanden van, zonder schade aan het tandglazuur. In het assortiment van de Mondzorgzaak kun je dan ook diverse tandpasta’s met kokosolie vinden: Dr. Brite Toothpaste Mint, Dr. Brite Toothpaste Mint Chip, Dr. Brite Coco Chai Toothpaste en Dr. Brite Toothpaste Berrylicious. 

Tandpasta met actieve koolstof

Actieve koolstof heeft een zuiverende werking en dat geldt ook voor je gebit en mondholte. Door het grote absorberende vermogen van de actieve koolstof moleculen, kan koolstof schadelijke bacteriën en onzuiverheden als tandplak verwijderen. Ook gekleurde aanslag op de tanden wordt door koolstof “gevangen” en afgevoerd. Daarnaast heeft het een licht polijstende werking. Beide eigenschappen dragen bij aan het witter maken of houden van je gebit. Bovendien worden de zuren in de mond geneutraliseerd. Een lagere zuurgraad is bevorderlijk voor het natuurlijke evenwicht in de mondholte. Voldoende reden om eens een tandpasta met actieve koolstof te proberen. je kunt hiervoor kiezen uit Dr. Brite Toothpaste Mint, Dr. Brite tandpasta Mint Chip, UK Organics Charcoal Toothpaste en Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste (Limited Edition).

Tandpasta met xylitol

Xylitol is een gezonde, fris smakende suikervervanger, die een positief effect blijkt te hebben op de mondgezondheid. In tegenstelling tot suiker kan de bacterie Streptococcus mutans, de belangrijkste vijand van een gezond gebit, xylitol niet omzetten in zuren. Zij kunnen zich door xylitol ook moeilijker aan het tandglazuur hechten, waardoor de vorming van tandplak wordt afgeremd. Bovendien stimuleert xylitol de aanmaak van speeksel, de natuurlijke zuurstofrijke anti-bacteriële bescherming van de mondholte. Tot slot verlaagt het de zuurgraad in de mond, waardoor calcium- en fosfaatzouten uit het voedsel beter worden opgenomen. Zo kan zelfs beschadigd tandglazuur worden hersteld. Vanwege deze voordelen voor je gebit zijn er snoepjes en kauwgom met xylitol. Daarnaast bestaat er ook tandpasta met deze gebitsverzorgende stof: OraRelieve tandpasta, Xerostom tandpasta, Dentissimo Complete care toothpaste, Dentissimo PRO-Whitening Toothpaste, Dentissimo BIO-Natural With Herbs Toothpaste, Dentissimo PRO-Care Teeth & Gums Toothpaste, Dentissimo Vegan toothpaste, Dentissimo Toothpaste for Pregnant Lady & Young Mum, Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste (Limited Edition), Dentissimo Advanced Whitening Gold Toothpaste (Limited Edition), Dentissimo Kids 2-6 Years Toothpaste (fluoride-vrij), Dentissimo Junior 6+ Toothpaste (fluoride-arm).

Tandpasta met natuurlijke planten-extracten

Bij de Mondzorgzaak zijn we een fan van zachte, natuurlijke grondstoffen. De bestanddelen van tandpasta komen nu eenmaal via de mondslijmvliezen direct in je lichaam terecht. De natuurlijke anti-bacteriële en verzachtende werking van kruiden en planten als mirre, tea tree olie, kamille, aloë vera, kruidnagel en geranium zijn bijzonder effectief voor de mondverzorging.

Maar toch zijn ze veel minder schadelijk voor de mondholte dan agressieve bijtende chemicaliën. In de Mondzorgzaak is dan ook volop tandpasta te vinden, die gebruik maakt van natuurlijke planten-extracten:

UK Organics Fresh Breath Tandpasta, Georganics Charcoal Tandpasta, UK Organics Red Manderin tandpasta tegen een droge mond, UK Organics Tea Tree Tandpasta, Dr. Brite Coco Chai Tandpasta tegen gevoelige tanden, Dr. Brite Tandpasta Mint, Dr. Brite tandpasta Mint Chip, Dr. Brite tandpasta Berrylicious, Muskanadent tandpasta,

Het Zwitserse merk Dentissimo combineert planten-extracten, waaronder geranium met effectieve middelen uit het laboratorium in een nieuwe lijn tandpasta’s voor verschillende problemen en doelgroepen: Dentissimo Complete care toothpaste, Dentissimo PRO-Whitening Toothpaste, Dentissimo BIO-Natural With Herbs Toothpaste, Dentissimo PRO-Care Teeth & Gums Toothpaste, Dentissimo Vegan toothpaste, Dentissimo Toothpaste for Pregnant Lady & Young Mum, Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste (Limited Edition), Dentissimo Advanced Whitening Gold Toothpaste (Limited Edition), Dentissimo Kids 2-6 Years Toothpaste (fluoride-vrij) en Dentissimo Junior 6+ Toothpaste (fluoride-arm).

Vegan tandpasta

Je wilt je gebit goed verzorgen, maar zonder je medeplichtig te maken aan dierenleed. Bij vegan producten worden bij de productie geen dieren gebruikt. Dit geldt voor zowel de ingrediënten, hulpstoffen als het gebruik van dieren om te testen. De tandpasta’s van Dr. Brite, UK Organics en Dessert Essence voldoen hieraan en kun je met een gerust hart gebruiken.