Dossier : Witte tanden

Top 10 beste tandpasta’s voor witte tanden van 2024

Voor een wit gebit hoef je niet direct een kostbare bleekbehandeling bij de tandarts of schoonheidssalon te ondergaan. Ook thuis is er genoeg te doen tegen gele tanden. Behalve letten op je eet- en drinkgewoonten, oppassen met verkleurende of zure levensmiddelen, kun je kiezen voor een tandpasta met blekende ingrediënten. Welke tandpasta is het meest effectief?

Top 10 Best Bewezen Whitening Tandpasta’s

Een van de belangrijkste criteria is dat de tandpasta je gebit op een zachte manier bleekt en verzorgt, dus niet met grof schurend geweld.

Daarnaast is belangrijk dat het natuurlijke evenwicht in de mondholte wordt gerespecteerd. Je komt dan uit op tandpasta die geen schadelijke of irriterende stoffen bevat, maar ingrediënten met een natuurlijk blekende werking.

Daarmee blijven niet alleen je tanden witter, maar hou je je mond op een natuurlijke manier schoon en gezond en je adem fris.

Hieronder hebben we de Top 10 van de beste tandpasta’s voor wittere tanden voor je op een rijtje gezet:

1. JuliBrite Ilustra Plus Whitening Kit

JuliBrite Whitening Kit

Op nummer 1 geen tandpasta, maar een 6 daagse kuur waarmee je zelf effectief en veilig je tanden kunt bleken. Met de JuliBrite Whitening Kit kun je je tanden binnen 2 weken tot maar liefst bijna 10 tinten witter maken.

Hiermee geef je je gebit een stralende boost, die je vervolgens onderhoudt met één van de onderstaande tandpasta’s. De formule van JuliBrite is veilig en mondvriendelijk omdat deze methode geen gebruik maakt van het gebruikelijke waterstofperoxide of andere bijtende ingrediënten.

In plaats daarvan werkt de formule van JuliBrite op basis van de innovatieve ingrediënten PAP en HAP. PAP (phthalimidoperoxycaproic acid) is het actieve bleekmiddel.

Dit bleekt organische verkleuringen in je tandglazuur net zo effectief als waterstofperoxide, maar zónder de schadelijke bijwerkingen daarvan. n-HAP (nano hydroxyapatiet) is het mineraal waar ook onze botten en tanden van zijn gemaakt. Het is dus lichaamseigen en daarmee uiterst geschikt om je tandglazuur te remineraliseren.

In de JuliBrite Whitening formule werken PAP en HAP samen om je tanden niet alleen aanzienlijk witter te maken, maar tegelijk het tandglazuur te versterken en herstellen. In plaats van gevoelige tanden door waterstofperoxide, wordt je tandglazuur door het mineraal HAP juist versterkt.

De JuliBrite Whitening Kit is effectief, snel en voordelig. De kuur doet zeker niet onder voor een bleek-behandeling bij de tandarts. Maar je hoeft er niet voor de deur uit en kiest zelf het moment dat het uitkomt.

De kuur duurt 10 dagen en de Kit bevat alles wat je hiervoor nodig hebt. De behandeling is eenvoudig en er worden duidelijke instructies geleverd.  De bleekgel wordt geleverd in tweecomponenten-spuiten. Hiermee kun je de werkzame ingrediënten PAP en HAP eenvoudig in de juiste verhouding mengen. Het mengsel doe je in een bijgeleverde “lepel”, een mal voor je onder- en bovengebit, die je vooraf op maat maakt. 

De Kit bevat ook een kleurstalen-kaart. Hiermee check je de kleur van je tanden voor en na de kuur. Zo kun je controleren hoeveel tinten je tanden zijn gebleekt.

Een eenmalige bleekkuur betekent dat niet dat je tanden de rest van je leven zo wit blijven. Net als dat je je kleren regelmatig moet wassen, geldt dat ook voor het bleken van tanden. De JuliBrite bleekkuur bevat geen schadelijke agressieve bleekmiddelen, maar juist middelen die je tanden beschermen. Daarom is het geen enkel probleem om de kuur te herhalen.

Ben je toe aan een herhalingskuur dan hoef je alleen een navul-verpakking met de PAP en HAP tweecomponenten-spuiten te kopen. Alle andere spullen, zoals de lepel en de kleurstalen-kaart, heb je al in huis. Door regelmatig de kuur te herhalen kun je je tanden tot wel 10 tinten witter maken. Tegelijkertijd versterk je je tandglazuur, wat cariës (gaatjes) helpt voorkomen.

Nadat je je tanden met de JuliBrite Whitening Kit aanzienlijk witter hebt gemaakt, kun je stralende glimlach dagelijks in vorm houden met één van de onderstaande tandpasta’s.

Bekijk hier of deze kit iets voor jou is.

2. JuliBrite tandpasta

beste tandpasta witte tanden

Na de bleek-kuur van JuliBrite kun je je witte tanden bijhouden met JuliBrite tandpasta. Ook de tandpasta is veilig en mondvriendelijk. Dat wil zeggen dat de schadelijke bacteriën effectief bestreden worden, maar met respect voor het evenwicht van de mondflora.

Julibrite maakt je tanden witter want het bevat nano-hydroxyapatiet. Dit mineraal vult de oneffenheden in je tandglazuur op waardoor je tanden gladder en minder gevoelig worden. Gladde tanden lijken tegelijkertijd veel witter dan ruwe tanden.

De werkzame formule van JuliBrite tandpasta is een combinatie van actieve zuurstof, gegenereerd door honing, en zink. Het lichaamseigen enzym hyaluronan is toegevoegd vanwege de ontstekingsremmende en anti-oxiderende werking. Hyaluronan is even effectief tegen tandplak als chloorhexidine, maar dan zonder de nare gevolgen voor je mondflora.

Xylitol staat er bekend om dat het ervoor zorgt dat bacteriën zich niet goed aan je tandglazuur kunnen hechten. Ook dat betekent minder tandplak. Bovendien stimuleert het de speekselklieren en verlaagt het de zuurgraad in de mond. Tot slot heeft xylitol ook nog eens een lekkere frisse smaak.

Hier kun je deze tandpasta bekijken. 

3. Oxyfresh tandpasta

tandpasta voor witte tanden

Oxyfresh tandpasta is gebaseerd op de milde maar effectieve zuurstofformule Oxygene. Samen met zink reinigt de actieve zuurstof je gebit en neutraliseert het de stinkende zwavelgassen die de bacteriën uitscheiden op moleculair niveau. Dat zorgt direct voor een frissere adem.

Aan Oxyfresh tandpasta is een dunne gel, die diep in door kan dringen in het tandglazuur en de zachte weefsels in je mond. Ter ondersteuning en verzorging zijn er natuurlijke bestanddelen toegevoegd als aloë vera, xylitol en etherische oliën. Van Oxyfresh tandpasta zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er de keuze tussen met en zonder fluoride en een extra verzorgende gel voor gevoelige tanden en tandvleesirritaties.

Bekijk de witmakende tandpasta van Oxyfresh hier 

4. Duelle whitening poeder

tanden poeder

Met Duelle Whitening powder kun je je eigen tandpasta een veilig blekende en reinigende upgrade geven. Daarbij is het wel verstandig dat je “eigen tandpasta” ook in deze lijst staat, om schadelijke ingrediënten en verstoring van je mondflora te voorkomen. Dip je tandenborstel met tandpasta en al in het poeder en poets je tanden als gebruikelijk.

Duelle Whitening powder bleekt je tanden veilig met behulp van het milde blekende bestanddeel PAP (phthalimide peroxycaproic acid). De mineralen HAP (hydroxyapatiet) en calcium carbonaat beschermen en versterken je gebit door het te remineraliseren en te herstellen. Hoe gladder je tanden zijn, des te witter ze ogen. Maar het is niet alleen visueel, op gladdere tanden kan zich nu eenmaal ook minder tandplak hechten. Behalve aan wittere tanden werk je dagelijks aan minder kans op cariës (gaatjes) en tandvleesontsteking en aan een frissere adem.

Bekijk duelle whitening poeder hier. 

5. Oral Icon Purple Foam

Oral Icon Foam is een tandpasta die je tanden optisch witter maakt. De paarse kleur neutraliseert  namelijk de gele tonen in tanden, waardoor ze witter lijken. Daarnaast doet Oral Icon Foam & Toothpaste uiteraard ook wat tandpasta hoort te doen.

Het bestrijdt de schadelijke mondbacteriën en verwijdert tandplak. Dat gebeurt op basis van een actieve zuurstofformule, die bovendien de zwavelachtige gassen neutraliseer die deze bacteriën uitscheiden.

Dat geeft je niet alleen wittere tanden, maar zorgt voor een schoner gebit en een frisse adem.

Bekijk hier of dit artikel iets voor je is. 

6. Dr Brite tandpasta mint

tandpasta mint

De tandpasta’s van Dr. Brite zijn gebaseerd op natuurlijke, biologische ingrediënten. Het merk is ontwikkeld door twee mondzorg-professionals, die veilige tandpasta wilden voor hun kinderen. Hoewel mild en mondvriendelijk, doet deze tandpasta natuurlijk wel wat een tandpasta moet doen. Het bestrijdt de schadelijke bacteriën met natuurlijke middelen en verwijdert de tandplak effectief van je gebit. 

Dr. Brite Tandpasta Mint is de variant die extra gericht is op het wit houden van je tanden. De ingrediënten die daarvoor zorgen, biologische kokosolie en pigment-loze geactiveerde koolstof, werken perfect samen om tandplak af te remmen.

Dat houdt niet alleen je tanden witter, het helpt ook cariës (gaatjes) en tandvleesontsteking te voorkomen. Ondersteunende, al even natuurlijke ingrediënten als aloë vera, mineralen, ontzuurde vitamine C en natuurlijke smaakstoffen zijn toegevoegd voor extra verzorging en bescherming van het tandvlees.

Bekijk hier of dit product iets voor je is. 

7. UK Organics tandpasta

Natuurlijke tandpasta

Ook UK Organics tandpasta combineert kokosolie en geactiveerde houtskool om je gebit met natuurlijke middelen te reinigen en de vorming van tandplak af te remmen. Natuurlijke mineralen beschermen je tanden tegen cariës (gaatjes) en verschillende essentiële oliën zorgen voor extra verzorging, reiniging en een frisse smaak.

UK Organics Chaorcoals tandpasta is daarnaast een bijzonder milieuvriendelijke tandpasta. Het zit niet in een plastic tube maar in een glazen potje. Met een bijgeleverd bamboe spateltje schep je de tandpasta op je tandenborstel. De gehele verpakking is daarmee recyclebaar.

Bekijk de tandpasta van UK organics hier. 

8. Miradent Mirawhite Gelée

Ook Mirawhite Gelée van Miradent is een veilige en milde tandpasta, die gericht is op het witter maken en houden van je tanden. Al na een paar poetsbeurten zul je merken dat je mooie egale en wittere tanden hebt. Dat is onder andere te danken aan het mineraal mica, dat een extra glans op je tandglazuur geeft.

Uiteraard reinigt Miradent Mirawhite Gelée je gebit en verzorgt het je tandvlees. Het houdt je tanden niet alleen witter, maar zorgt ook voor schone, gezonde en frisse mond.

9. Uli Breiter Teeth Whitening Powder

poeder witte tanden

Uli Breiter Teeth Whitening Powder is geen tandpasta, maar een zacht schurend poeder, dat tandplak en verkleuringen door voedingsmiddelen verwijdert. Dat maakt je tanden niet alleen witter, maar ook gladder en daarmee minder vatbaar voor tandplak en tandsteen. Zo helpt het je om de oorspronkelijke kleur van je tanden te herstellen en te behouden.

Uli Breiter Teeth Whitening Powder bevat alleen natuurlijke ingrediënten, zoals het vliesje van witte rijst en de bloem van de witte mangrove. Deze ingrediënten hebben een natuurlijk blekende werking, die veilig en mondvriendelijk is. Je kunt dit bleekpoeder gebruiken dan ook gebruiken voor je hele gebit, inclusief kronen en bruggen.

Je gebruikt door voorafgaand aan het tanden poetsen met je tandpasta eerst je tanden te poetsen met een beetje poeder op een natte tandenborstel. Hoe lang dit nodig is hangt af van de mate van de verkleuring van je tanden. De meeste mensen kunnen na één of twee weken overgaan op een onderhoudsfrequentie van twee keer per week.

10. Dr. brite producten

whitening stick

Op nummer 10 geen tandpasta, maar een handig en zeer effectief middel om je tanden witter te maken en te houden. De Dr. Brite Teeth whitening pennen werken in twee fasen:

  • Allereerst gebruik je de “Natural teeth whitening pen – GET brite” om je tanden witter te maken. Deze pen verwijdert verkleuringen op je tanden met peroxide in een laag en veilig percentage (food-grade). Naast de lichte peroxide-dosis bevat de pen ingrediënten met een natuurlijk blekende werking, zoals biologische kokosolie. De combinatie van een laag peroxide-gehalte met de natuurlijk blekende ingrediënten zorgt voor een snel resultaat. Je tanden worden witter en gladder.
  • In de tweede fase onderhoud je jouw stralende witte tanden met de peroxide-vrije “Natural teeth whitening pen – STAY brite”. Deze bevatten alleen de natuurlijk blekende ingrediënten en kun je onbeperkt gebruiken om je gebit ook wit te houden.