Dossier : Witte tanden

Top 10 beste tandpasta’s voor witte tanden van 2022

Steeds meer mensen gaan voor een stralend wit gebit. Daarvoor hoef je niet direct een heftige bleekbehandeling bij de tandarts of schoonheidssalon te ondergaan. Ook thuis is er genoeg te doen in de strijd tegen gele tanden. Behalve letten op je eet- en drinkgewoonten, geen verkleurende of zure levensmiddelen, kun je kiezen voor een tandpasta met blekende ingrediënten. Welke tandpasta is het meest effectief?

Beste whitening tandpasta Top 10

Let op dat de tandpasta je gebit op een zachte manier bleekt en verzorgt. Daarnaast is belangrijk dat het natuurlijke evenwicht in de mondholte wordt gerespecteerd. Je komt dan uit op tandpasta die geen schadelijke of irriterende stoffen bevat, maar ingrediënten met een natuurlijk blekende werking zoals kokosolie en geactiveerde houtskool. Daarmee blijven niet alleen je tanden witter, maar hou je je mond schoon en gezond, je adem fris en je speekselproductie op peil.

Hieronder hebben we de Top 10 van de beste tandpasta’s voor wittere tanden voor je op een rijtje gezet:

1. JuliBrite ilustra plus Home Kit

JuliBrite Whitening Kit

Op nummer 1 geen tandpasta, maar een 6 daagse kuur waarmee je zelf veilig je tanden kunt bleken. Met de JuliBrite Home Kit kun je al binnen 6 dagen duidelijk resultaat zien en voor een blijvend resultaat kun je de 6-daagse kuur iedere maand herhalen.

Het actieve bleekmiddel van de JuliBrite ilustra plus Home Kit is Phthalimido Peroxy Caproic Acid (PAP). Dit pakt de verkleurde moleculen in je tanden aan, maar niet op de gebruikelijke agressieve manier door middel van peroxide. Na een behandeling met waterperoxide worden tanden doorgaans heel gevoelig, maar de JuliBrite ilustra plus Home Kit werkt juist andersom. Het middel bestaat uit twee componenten, waardoor aan de blekende PAP het mineraal Hydroxy apatiet (HAP) is toegevoegd. Hier zijn ook onze botten en tanden van gemaakt, zodat het een goed middel vormt voor de remineralisatie van het tandglazuur. Bovendien is kalium nitraat toegevoegd om de zenuwen te beschermen en minder gevoelig te maken.

Hoewel de Home Kit een maximale bleekkracht heeft, is het volkomen veilig. Behalve dat je je tanden tot wel 10 tinten witter kunt maken, versterk je je tandglazuur en voorkom je cariës (gaatjes).

De JuliBrite ilustra plus Home Kit is gemakkelijk te gebruiken. Hij wordt geleverd met comfortabele, herbruikbare tray om de bleekgel in te doen. Met de tweecomponenten-spuitjes wordt voor ieder gebruik de juiste hoeveelheid gel afgegeven.

Heb je je tanden eenmaal aanzienlijk witter gekregen met de JuliBrite ilustra plus Home Kit, hou dan je stralende glimlach dagelijks in vorm met één van de onderstaande tandpasta’s.

2. Oxyfresh Fluoride tandpasta

Fluoride tandpasta

Oxyfresh Fluoride tandpasta is een uitstekende all round tandpasta. Wittere tanden, sterk tandglazuur, gezond tandvlees en een frisse adem: hij doet het allemaal. De werking van deze tandpasta is gebaseerd op de actieve zuurstofformule Oxygene, die schadelijke anaerobe bacteriën bestrijdt en nare geurtjes op moleculair niveau afbreekt. Dit zorgt direct voor een schoon gevoel in de mond en een frisse adem. Door deze mondvriendelijke manier van bacteriën bestrijden helpt Oxyfresh Fluoride tandpasta de vorming van tandplak en tandsteen voorkomen, zodat je tanden witter blijven.

Tegelijkertijd voorkom je problemen als een slechte adem, cariës (gaatjes), tandvleesontsteking en amandelstenen. De tandpasta bevat fluoride, een beproefd middel om het tandglazuur te versterken. Xylitol is toegevoegd vanwege de gunstige eigenschappen voor het gebit en de mondholte. Ook deze natuurlijke zoetstof remt de vorming van tandplak en tandsteen af omdat de schadelijke bacteriën het niet kunnen verwerken.

3. Dr. Brite Tandpasta Mint

mint tandpasta witte tanden

De belangrijkste bestanddelen van Dr. Brite Tandpasta Mint zijn biologische kokosolie en geactiveerde koolstof uit de schil van de kokosnoot. Zowel kokosolie als actieve koolstof hebben reinigende en antibacteriële eigenschappen. Daarnaast zorgen zij er op een natuurlijke manier voor dat je tanden witter blijven. Je tanden worden voelbaar gladder en daardoor minder ontvankelijk voor tandplak en tandsteen.

Naast het witter maken van je tanden, doet Dr. Brite Tandpasta Mint wat een tandpasta moet doen: schadelijke bacteriën bestrijden, het tandvlees verzorgen, de mondslijmvliezen hydrateren en je adem verfrissen met een frisse mintsmaak. En dat allemaal met volkomen natuurlijke ingrediënten, zonder schadelijke bestanddelen als parabenen, ftalaten, sulfaten, fluoride of Triclosan. Ook bevat de tandpasta geen genetisch gemodificeerde producten of kunstmatige zoet-, smaak- en kleurstoffen. Een veilige en smakelijke tandpasta om je mond schoon en gezond te houden en je tanden wit.

4. UK Organics Charcoal tandpasta

houtskool tandpasta witte tanden

Net als nummer 3. is UK Organics Charcoal Tandpasta een geheel natuurlijke tandpasta op basis van kokosolie en geactiveerde koolstof. Beide bestanddelen hebben een natuurlijk reinigende werking, zonder het evenwicht van de mondflora geweld aan te doen. Koolstof verwijdert tandplak, waarmee het tandsteen helpt voorkomen en het gebit witter maakt eb houdt. Daarnaast bevat de tandpasta natuurlijke mineralen als calcium, kalium en magnesium om het tandglazuur te remineraliseren en te versterken. Pepermunt- en venkel olie zorgen voor een frisse smaak.

Alle ingrediënten zijn biologisch, veganistisch en diervriendelijk (gecertificeerd PETA cruelty-free). UK Organics Charcoal Tandpasta is uiteraard vrij van fluoride, sodium lauryl sulfate (SLS), glycerol of andere chemicaliën.

UK Organics gaat nog een verantwoorde stap verder in de verpakking. Deze tandpasta zit niet in een plastic tube maar in een glazen potje, dat evenals het aluminium deksel recyclebaar is. De tandpasta schep je op je tandenborstel met een composteerbare bamboespatel. Ook de kartonnen doos met plantaardige inkt is composteerbaar.

Voor een optimale, natuurlijke en verantwoorde mondverzorging is UK Organics Charcoal Tandpasta een goede keuze, die je helpt om je tanden witter te maken en te houden.

5. Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden

houtskool tandpasta voor witte tanden

Houtskool is ook het hoofdbestanddeel van Mara Expert Houtskool Tandpasta. Ook deze tandpasta maakt gebruik van het enorme absorptievermogen van geactiveerde houtskool om verkleuringen, schadelijke bacteriën en tandplak van je gebit van je gebit te verwijderen. Daarnaast wordt de pH-waarde (zuurgraad) in je mond gereguleerd, wat het natuurlijke evenwicht in de mond ten goede komt. Mara Expert Houtskool Tandpasta is daarom een goede tandpasta als je je tanden wit wilt maken of houden.

Omdat de meeste tandpasta op basis van koolstof bestaan uit natuurlijke ingrediënten, bevatten ze geen fluoride. Mara Expert Houtskool Tandpasta is één van de weinige uitzonderingen waaraan wel fluoride is toegevoegd. Daarnaast is kalium toegevoegd. Zowel fluoride als kalium maken het tandglazuur sterker.

6. Richard Marques Natural Whitening Peppermint Toothpaste

minttandpasta witte tanden

De Natural Whitening Peppermint Toothpaste is ontwikkeld in samenwerking met Dr. Richard Marques. Als tandarts van filmsterren en andere beroemdheden weet hij als geen ander hoe hij tanden wit maakt en wit kan houden.

De tandpasta bevat calciumcarbonaat en silicaten, die je tanden op een volkomen natuurlijke manier bleken. Natuurlijke pepermuntolie zorgt voor een frisse smaak en helpt mee bij het verwijderen van aanslag op de tanden.

7. Miradent Mirawhite Gelée

miradent whitening tandpasta

Ook Mirawhite Gelée van Miradent is een goede tandpasta, die gericht is op het witter maken en houden van je tanden. Al na een paar poetsbeurten zul je merken dat je mooie egale en wittere tanden hebt. Bovendien is het mineraal mica toegevoegd, dat geeft ook nog een extra glans op je tandglazuur.

Behalve je tanden witter en stralender maken, reinigt Mirawhite Gelée natuurlijk ook je gebit en verzorgt het je tandvlees. De zachte, mondvriendelijke formule beschadigt het tandglazuur niet en zorgt voor gezonde, frisse mond.

7. Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste (Limited Edition)

lentissimo whitening tandpasta

Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste is weer een tandpasta die is gebaseerd op geactiveerde koolstof. Deze zwarte tandpasta zorgt niet alleen voor wittere tanden, maar is ook een uitstekende manier om je gebit en mond te reinigen. Koolstof absorbeert bacteriën en verwijdert ze. Zo kunnen ze niet samen met voedselresten en speeksel aan het glazuur blijven plakken. Tandplak voorkomen is ook tandsteen voorkomen, dat je tanden grauwer maakt. Koolstof verlaagt daarnaast de zuurgraad in de mond en zorgt voor een frisse adem. Afgezien van de actieve koolstof zijn er meer ingrediënten die bacteriën bestrijden, het tandglazuur remineraliseren en het tandvlees verzorgen.

9. Uli Breiter Teeth Whitening Powder

poeder witte tanden

Het bleekpoeder van Uli Breiter is in staat om de oorspronkelijke kleur van je tanden te herstellen en te behouden. Door middel van het zacht schurende poeder worden tandplak en verkleuringen van voedingsmiddelen (thee, koffie, nicotine, rode wijn en fruit) verwijderd. Hierdoor worden je tanden niet alleen witter maar ook gladder en egaler.

Uli Breiter Teeth Whitening Powder bevat louter natuurlijke ingrediënten, zoals het vliesje van witte rijst en de bloem van de witte mangrove. Deze stoffen hebben een natuurlijk blekende werking die volkomen veilig is. Ze brengen dan ook geen schade toe aan je tandvlees, zoals de gebruikelijk agressieve bleekmiddelen op basis van waterperoxide. Dankzij de natuurlijke oorsprong kun je de poeder gebruiken voor je hele gebit, inclusief kronen en bruggen.

Uli Breiter Teeth Whitening Powder gebruik je door voorafgaand aan het tandenpoetsen 1 tot 2 keer per dag je tanden te poetsen met een beetje poeder op een natte tandenborstel. Hoe lang je dit moet doen hangt af van de mate van de verkleuring van je tanden. Meestal kun je na één week of twee weken overgaan op een onderhoudsfrequentie van twee keer per week.

10. Dr. Brite Teeth Whitening pens

whitening stick

Je tanden witter maken en houden met de Dr. Brite Teeth whitening pennen gaat in twee fasen. Allereerst gebruik je de “Natural teeth whitening pen – get brite” om je tanden witter te maken.
Deze pen verwijdert de verkleuring van je tanden met peroxide in een laag en veilig percentage (food-grade). Daarnaast bevat de pen een unieke formule van ingrediënten die een natuurlijk blekende werking hebben, waaronder biologische kokosolie. De combinatie van een veilig gehalte aan peroxide, ondersteund door de natuurlijk blekende ingrediënten zorgt voor een snel resultaat. Je tanden worden witter, gladder en egaler.

En als ze dat zijn, onderhoud je in de volgende fase jouw stralende glimlach met de “Natural teeth whitening pen (peroxide free) – stay brite”. Deze bevat geen peroxide, maar wel de natuurlijk blekende ingrediënten. Die helpen je om je gebit vervolgens wit te houden. Omdat deze pen voor de onderhoudsfase geen peroxide bevat, kun je hem langdurig dagelijks gebruiken. Hiermee voorkom je vlekken en verkleuringen op je tanden.