Dossier: Tandsteen

De 10 beste en veiligste tandartshaakjes van 2021

Tandsteen kan worden verwijderd bij de tandarts, assistente of mondhygiënist. Maar als je veel en snel last hebt van tandsteen is het soms niet voldoende om één of twee keer per jaar
naar de mondhygiënist te gaan. Het is dan ook begrijpelijk dat je het zelf tussendoor wilt weghalen. Uiteraard wil je wel dat dit veilig gebeurt. Hieronder vind je een top 10 met de beste en veiligste tandartshaakjes van 2021.

Top 10 Veiligste & Beste Tandsteenverwijderaars

Uiteraard poets je je tanden grondig twee keer per dag om de tandplak van je gebit te verwijderen. Voor de plekjes tussen tanden en kiezen doe je dat door middel van flosdraad of interdentale ragertjes.

Desondanks kan het toch gebeuren dat er zich tandsteen vormt, de verharde vorm van tandplak. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de samenstelling van je speeksel en de zuurgraad in je mond.

Als tandplak eenmaal tandsteen is geworden, kan het alleen nog mechanisch worden verwijderd. Dat kun je bij de tandarts of de mondhygiënist laten doen, maar je kunt tandsteen ook zelf verwijderen als je maar de juiste hulpmiddelen hebt.

Tandsteen verwijderen is belangrijk, omdat het poreus is. In tegenstelling tot glad tandglazuur vormt het een pleisterplaats voor tandplak en bacteriën, wat leidt tot nog meer tandplak en tandsteen. Tandsteen kan ook onder het tandvlees doorgroeien, dat daardoor gaat wijken en ontsteken.

Zorg dus voor een goede mondhygiëne om de vorming van tandsteen zo veel mogelijk te voorkomen. Alle tandsteen is ooit begonnen als tandplak en dat kun je nog gemakkelijk wegpoetsen en rageren. Vormt er zich toch tandsteen, zorg dan dat het zo snel mogelijk verdwijnt.

Wil je dat zelf gaan doen? Hier hebben we de beste en veiligste hulpmiddelen daarvoor op een rijtje gezet:

1. Moist-R Whitening Sponge + Stick

 

spons voor wittere tanden

Feitelijk geen tandartshaakje, maar een geavanceerde tandenstift op basis van nano-technologie. Hiermee kun je de tandartshaakjes effectief buiten de deur houden. Afgezien van de Moist-R Whitening Sponge + Stick heb je alleen water nodig.

Met behulp van het enorme absorptievermogen van de nanotechnologie reinig je je gebit zeer grondig. Dat komt omdat de minuscule nano-deeltjes in contact met water zogenaamde nano-capillaire buisjes vormen. Deze reinigen je tandglazuur op een diep moleculair niveau.

Om tandplak compleet van je gebit te verwijderen, raden we je aan om het iedere 2 of 3 weken te reinigen met de Moist-R Whitening Sponge + Stick. Vaker mag ook, vooral als je behalve tandplak ook verkleuringen en aanslag op je gebit wilt verwijderen. Ook dat verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij het absorptievermogen op een diep niveau. Zo kun je op een veilige en milieuvriendelijke manier je gebit bleken zonder chemicaliën.

De inhoud van de verpakking bestaat uit de gemakkelijk hanteerbare en herbruikbare houder, plus twee navullingen. De compacte stift is ook heel handig voor onderweg, omdat je alleen maar water nodig hebt voor een grondige reiniging van je gebit.

Je kunt het product hier vinden.

2. Dentek Oral Care Kit

Dentek Oral Care Kit

De Dentek Oral Care Kit is een complete professionele mondverzorgings-set. Met de roestvrij stalen tandenkrabber en het tandartshaakje kun je veilig en efficiënt tandsteen verwijderen. Met de zachte rubberen toothpick kun je tussen je tanden en kiezen het tandvlees masseren en met het kleine haakje aan het andere uiteinde eventuele verontreinigingen verwijderen. Het mondspiegeltje, dat niet kan beslaan, zorgt ervoor dat je goed kunt zien waar je nog tandsteen moet verwijderen.

Met deze complete set kun je thuis veilig je gebit ontdoen van tandsteen, inclusief de moeilijk bereikbare plekjes. Als je dit goed bijhoudt, voorkom je mondproblemen als een slechte adem, tandvleesontsteking, cariës (gaatjes) en tandbederf.

Bekijk de Oral Care Kit hier.

3. TonsilFresh Tandsteen-haakje

TonsiFresh Tandsteenkit

Ook de TonsilFresh mondverzorgings-set bevat drie speciale instrumenten om je gebit van tandsteen te ontdoen. Met het mondspiegeltje, dat niet kan beslaan, kun je zien waar je nog werk te doen hebt. Daarnaast zijn er twee roestvrij stalen tandartshaakjes toegevoegd, één met scherpe punten en één met stompe uiteinden. De handvaten zijn geribbeld om een stevige grip te garanderen.

Met de TonsilFresh mondverzorgings-set kun je gericht het tandsteen van je gebit verwijderen en mondproblemen als een slechte adem, tandvleesontsteking, cariës (gaatjes) en tandbederf voorkomen.

Bekijk de TonsilFresh Set hier.

4. Mara Expert Tandartshaakje en mondspiegel

Mara Expert Mondspiegel en haakje

Ook hier weer een gereedschapsetje om tandsteen te verwijderen. De set bestaat uit een tandartshaakje en een mondspiegel, die niet beslaat. In tegenstelling tot de nummers 2. en 3. is dit tandartshaakje gemaakt van kunststof. Ideaal als je niet zo’n vaste hand hebt of als je gevoelig tandvlees hebt dat snel bloedt.

Je kunt dit tandartshaakje goed gebruiken in combinatie met Mara Expert Expert Plakverklikkers, die twee verschillende kleuren achterlaten op de plaatsen waar nog tandplak zit.

Bekijk de set van Mara Expert hier.

5. Piksters aanslag-verwijderaar

Piksters Aanslagverwijderaar

Met de Piksters aanslag-verwijderaar kun je oppervlakkige verkleuringen van voedingsmiddelen als koffie, thee en cola en nicotinevlekken verwijderen direct na het ontstaan. Het heel licht schurend rubbertje gumt de verkleurende aanslag als het ware weg.

Dat houdt je tanden gladder, waardoor bacteriën zich dan minder goed kunnen hechten. Op die manier ga je de vorming van tandplak en tandsteen tegen. Zo blijven je tanden niet alleen witter, je helpt ook tandvleesontstekingen en cariës (gaatjes) voorkomen.

Je kunt de Piksters Aanslagverwijderaar hier vinden.

6. Tonsilfresh Elektrische tandsteen-verwijderaar

Tonsilfresh elektrische tandsteenverwijderaar

Net zoals een elektrische tandenborstel je gebit grondiger reinigt dan een hand-tandenborstel, kun je met een elektrische tandsteen-verwijderaar snel en effectief je gebit van tandsteen ontdoen. Dat gebeurt grondig, maar toch volkomen veilig voor je tandglazuur. Het apparaat is comfortabel in gebruik en geeft je de mogelijkheid om je gebit altijd aan te laten voelen of je net bij de mondhygiënist vandaan komt.

De elektrische tandsteen-verwijderaar maakt niet alleen korte metten met tandsteen, ook vlekken en verkleuringen verdwijnen. Zo wordt ook de natuurlijke kleur van je tanden hersteld.

Je vindt de tandsteenverwijderaar hier. 

7. Miradent I-Prox Care Set

Miradent I-Prox Care Set

Onze nummer 7, de I-Prox Care Set van Miradent, is weer een professionele tandzorg set, waarmee je zelf veilig tandsteen kunt verwijderen. De set bestaat uit een tanden-krabber, een tandartshaakjes en een mondspiegel zodat je ook kunt zien wat je aan het doen bent.

Met de Miradent I-Prox Care Set kun je tandsteen verwijderen, ook op de lastig bereikbare plaatsen zoals de ruimten tussen tanden en kiezen. Daarmee is het een goed alternatief voor de tandenstoker. Als je last hebt van geïrriteerd, bloedend of ontstoken tandvlees kun je de instrumenten gebruiken als aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne.

Dankzij de Miradent I-Prox Care Set kun je gebit grondig reinigen, tandsteen verwijderen en je tandvlees gezond houden.

Zie de Miradent Set hier.

8. Dr. Brite Teeth whitening pen met actieve koolstof

Dr. Brite Whitening Pen Charcoal

Om ook onderweg, bijvoorbeeld na een lunch, je gebit optimaal te verzorgen is Dr. Brite Teeth “stay brite” whitening pen een fijne reisgenoot.

De Dr. Brite Natural teeth whitening pen “stay brite” is gericht op het wit houden van je tanden maar bevat geen waterstofperoxide. Zoals alle producten van Dr. Brite bevat de pen geen schadelijke chemicaliën als sodium lauryl sulfaat (SLS), BPA, PEG of fluoride en evenmin overbodige kleur- of conserveermiddelen.

Je kunt de Natural teeth whitening pen veilig iedere dag gebruiken. Door tandplak te verwijderen voorkom je verkleuringen en vlekken en de vorming van tandsteen.

Bekijk de whitening pen hier.

9. Travel Twin Tandsteenverwijderaar + aanslagverwijderaar

Travel Twin Tandsteenverwijderaar + aanslagverwijderaar

Ook handig voor op reis is de compacte Travel Twin, een tandartshaakje en tandsteen- en aanslagverwijderaar aan een kettinkje. Beide onderdelen helpen je snel en effectief voedselresten en tandplak tussen de tanden en aanslag en tandsteen van het gebit te verwijderen.

Terwijl je thuis uitgebreid je gebit reinigt met één van de sets om tandsteen te verwijderen, kun je je gebit onderweg onderhouden met de Travel Twin.

Bekijk het pakket hier.

10. L- Pack Tandsteen verwijder-set met LED-licht

L-Pack tandsteenverwijder set

Wederom een fijne set om zelf thuis een gebitsreiniging uit te voeren. De L-pack bestaat uit een tandartshaakje, een tandsteen- en aanslagverwijderaar en een mondspiegel die niet kan beslaan. Het unieke aan deze mondverzorgingskit is dat alledrie de onderdelen voorzien zijn van een helder LED-lampje. Terwijl je inspecteert en reinigt, heb je dus steeds optimaal zicht op alle hoekjes en gaatjes in je mond.

De drie tools hebben een handzame greep en maken het gemakkelijk om zelf tandsteen te verwijderen en geen plekje in je mond over te slaan. Dit helpt om klachten als een slechte adem, cariës (gaatjes) en ontstoken tandvlees te voorkomen.

Bekijk de verwijderset hier.