Dossier: witte tanden

Top 10 Beste Middelen Voor Witte Tanden

Wil je er zeker van zijn dat je je tanden witter maakt met veilige middelen die je gebit niet onherstelbaar vernielen? Of dat je teveel betaalt voor producten die simpelweg niet werken? Dan kun je je maar beter eerst goed verdiepen in de wereld van het tandenbleken. Onze aangesloten mondzorgspecialisten deden onderzoek en vertellen in dit artikel hun favoriete top 10. Tien middelen die je tanden veilig en bewezen witter maken.

Top 10 Middelen Tegen Gele Tanden

Wil jij ook wittere tanden? Pas dan wel een beetje op met de middelen die je gebruikt. Voorheen bleekten veel mensen hun tanden met waterstofperoxide die de tanden erg gevoelig maken. Het risico bestaat ook dat je andere enge chemicaliën je mond inbrengt die blijvende schade kunnen geven aan je tandglazuur. Als je kritisch zoekt dan zijn er gelukkig veiligere methoden om je tanden parelwit te maken, die je bovendien zélf thuis kunt toepassen.

10 bewezen en veilige methoden vind je hier:

1. JuliBrite At Home Whitening Kit

beste middel witte tanden

De meeste mensen die zoeken naar maximale bleekkracht en veiligheid kiezen voor JuliBrite Ilustra Plus Home Kit voor het bleken van tanden. En dat is niet toevallig. JuliBrite bevat alles wat je nodig hebt om je tanden thuis tot 10 tinten witter te maken. Zonder risico’s.

Terwijl de conventionele bleekmethoden gevoelige tanden in de hand werken, is dat bij de JuliBrite niet het geval. Integendeel, gebruik van de tandenkit versterkt het tandglazuur en vermindert de gevoeligheid van de tanden in slechts 10 dagen.

Uniek als je het vergelijkt met het huidige marktaanbod.

Dat is te danken aan de toevoeging van de mineralen kaliumnitraat en ACP (amorf calciumfosfaat). Die helpen het glazuur te versterken door het te remineraliseren. Het dichten van de zwakke, gedemineraliseerde plekken in het glazuur en de tandhalzen vermindert de gevoeligheid.

Met de JuliBrite Kit kun je zelf thuis snel en eenvoudig je tanden bleken.

In een klinische studie werd gemiddeld 7,8 tinten lichter bereikt in 10 dagen met slechts 12 minuten per dagelijkse sessie.

Bekijk hier of JuliBrite iets voor jou is

2. Moist-R Whitening Tandenspons met stick

spons voor wittere tandenMet deze nieuwe, geavanceerde spons-technologie van Moist-R kun je op een effectieve, milieuvriendelijke manier je gebit reinigen en zelfs bleken. In plaats van chemicaliën gebruik je alleen water en de nanotechnologie met een super absorptievermogen om vlekken en verkleuringen van je tanden te verwijderen.

De bijna magische absorptie capaciteit komt tot stand door de minuscule nanodeeltjes, die in contact met water nano-capillaire buisjes vormen.

Dit reinigt je tandglazuur op een diep niveau. Ook als je geen last hebt van vlekken en verkleuringen is het aan te raden om iedere 2 of 3 weken je gebit te reinigen met deze moderne tandenspons. De nanodeeltjes verwijderen namelijk ook tandplak, wat helpt om de vorming van tandsteen te voorkomen.

Eén verpakking bestaat uit een gemakkelijk hanteerbare en herbruikbare houder en twee navullingen. De stick is ook handig voor onderweg en op vakantie: het geheel is compact en je hebt alleen maar water nodig voor een zeer grondige reiniging van je gebit.

Bekijk het product hier.

3. JuliBrite Whitening Mouthwash

mondwater witte tanden

Als je streeft naar witte tanden, doe je er goed aan JuliBrite Whitening Mouthwash dagelijks te gebruiken. Dit zachte mondwater maakt gebruik van de natuurlijk blekende werking van kokosolie en actieve, pigmentloze koolstof.

Beide ingrediënten zorgen niet alleen voor wittere tanden, ze verzorgen ook je gebit en mondholte optimaal met natuurlijke middelen. Schadelijke bacteriën worden bestreden zonder het natuurlijke evenwicht van de mondflora te verstoren. Je kunt het dus zonder problemen dagelijks gebruiken.

JuliBrite Whitening Mouthwash bevat alleen natuurlijke biologische ingrediënten. Dat maakt het tot een effectief, maar volkomen veilig mondwater. De frisse mint-smaak zorgt direct voor een frisse adem. Zo kun je in je normale dagelijkse mondhygiëne al aandacht besteden aan het witter maken of houden van je tanden.

Bekijk het mondwater hier

4. Dr. Brite Teeth whitening pen met actieve koolstof

Dr. Brite Teeth whitening pen

Heb je eenmaal witte tanden en wil je ze wit houden? Dat gaat heel gemakkelijk met de Dr. Brite Teeth “stay brite” whitening pen. De formule is peroxide-vrij en gebaseerd op actieve koolstof om je tanden na het bleken zo lang mogelijk wit en egaal te houden.

Omdat de Dr. Brite Natural teeth whitening pen “stay brite” geen waterstofperoxide bevat, maar alleen natuurlijke bestanddelen, kun je de pen veilig langdurig iedere dag gebruiken. Hiermee voorkom je verkleuringen en vlekken op je tanden in de toekomst en kun je je stralende glimlach onderhouden.

Zoals alle producten van Dr. Brite bevat de Teeth whitening pen met actieve koolstof
geen kunstmatige smaak-, kleur- of conserveermiddelen. De pen is ook vrij van sodium lauryl sulfaat (SLS), BPA, PEG en fluoride. Bovendien Cruelty free, dus niet getest op dieren.

Bekijk het product hier.

5. Moist-R Kauwgom

Moist-R Kauwgom

Je tanden wit houden én lekkere kauwgom kauwen gaat prima samen met Moist-R kauwgom. Het hoofdingrediënt xylitol is biologisch en gecertificeerd vrij van genetisch gemodificeerde organismen. Het wordt in de Verenigde Staten gewonnen uit de bast van berkenbomen, zoals het hoort. Er zitten geen conserveermiddelen in of andere schadelijke stoffen, zoals de witte kleurstof titaandioxide.

Xylitol heeft grote voordelen voor je mondgezondheid. Ondanks de zoete smaak is de moleculaire structuur van xylitol heel anders dan van suiker. Het gevolg is dat de mondbacterie Streptococcus mutans xylitol niet om kan zetten in zuren. Dit effect treedt als op een deel van je suikerconsumptie vervangt door xylitol, bijvoorbeeld in de vorm van Moist-R kauwgom.

Xylitol helpt ook nog eens mee om je tanden witter te maken. Xylitol in de mond maakt het de bacteriën moeilijker om zich als tandplak aan het tandglazuur te hechten. Tandplak zorgt op den duur voor een grauwe laag op je tanden, dus met xylitol blijven ze langer wit.

Bekijk de Moist-R Kauwgom hier.

6. Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden

Mara Expert Houtskool Tandpasta Witte Tanden

Enige tijd geleden kwam zwarte tandpasta op basis van geactiveerde koolstof in de mode. Dat is niet zo vreemd, nu witte tanden de norm zijn. Houtskool kan, ondanks dat het zelf zwart is, je tanden aanzienlijk witter maken en houden. Het is een natuurlijke stof, meestal afkomstig van de verkoolde schil van kokosnoten. Koolstof heeft een groot absorptievermogen, wat betekent dat het andere stoffen absorbeert. Door een procedure die “activeren” wordt genoemd, wordt de oppervlakte van de koolstofmoleculen nog verder vergroot. Dit heet actieve of geactiveerde koolstof en die heeft een nóg groter absorptievermogen.

Behalve je tanden witter maken, verwijdert actieve koolstof ook schadelijke bacteriën en onzuiverheden als tandplak van je gebit. Bovendien wordt de pH-waarde van je mond verhoogd, doordat zuren in de mond worden geabsorbeerd. Dit komt het natuurlijke evenwicht in de mond en je mondgezondheid ten goede.

In tegenstelling tot het merendeel van de houtskool tandpasta’s, is aan Mara Expert houtskool tandpasta fluoride toegevoegd. Daarnaast worden gevoelige tanden verholpen door de toevoeging van kalium, dat de zwakke plekken in het tandglazuur en de tandhalzen opvult.

Het product vind je hier.

7. Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste (Limited Edition)

Dentissimo Extra Whitening Black Toothpaste

Net als onze nummer 6. is Dentissimo Black Toothpaste gebaseerd op de zuiverende werking van geactiveerde koolstof. Ook deze zwarte tandpasta maakt de tanden witter, maar doet daarnaast nog meer. Koolstof bestrijdt bacteriën en verwijdert ze van het tandglazuur, zodat ze zich niet kunnen vormen tot tandplak en tandsteen. Het verlaagt de zuurgraad in de mondholte en verfrist de adem.

De reinigende werking van koolstof wordt aangevuld met gehydrateerde silicium, xylitol fluoride, vitamine E en het extract van geranium dat het tandvlees verzorgt.

Bekijk de Dentissimo Black Toothpaste hier.

8. Piksters aanslag-verwijderaar

Piksters aanslag-verwijderaar

Aanslag op je tanden kun je door de tandarts laten verwijderen, maar met de Piksters aanslag-verwijderaar kun je oppervlakkige verkleuringen snel zelf verwijderen. Het is een heel licht schurend rubbertje, dat de verkleurende aanslag als het ware weggumt. Denk daarbij aan de verkleuringen van voedingsmiddelen als koffie, thee en cola en nicotine-vlekken.

Het grote voordeel van de Piksters aanslag-verwijderaar is dat je de verkleuring direct na het ontstaan kunt verwijderen. Het maakt je tanden niet alleen witter maar ook gladder, zodat bacteriën zich minder goed kunnen hechten. Zo wordt niet alleen je gebit stralender, maar je helpt ook cariës (gaatjes) voorkomen.

Bekijk de aanslagverwijderaar van Piksters hier.

9. Dr. Brite Biologische Tandenbleekset + Led Light

 Dr. Brite Biologische Tandenbleekset + Led Light

Je tanden thuis bleken met natuurlijke bestanddelen, maar wel een professioneel resultaat behalen? Dat is zeker mogelijk met het “Natural teeth whitening tray + LED light” pakket van Dr. Brite. De methode is gemakkelijk in het gebruik en bevat natuurlijke en veilige ingrediënten, zodat de bleekbehandeling niet leidt tot de gevoelige tanden die de gebruikelijke bleekmethoden kenmerkt.

Deze natuurlijke bleekset geeft snel resultaat door het blauwe LED licht, dat het bleekserum activeert. Het serum zit in vooraf gevulde trays. Je schakelt de LED lamp in, hapt in de tray en ontspant je 15 minuten. Al direct na de eerste sessie van 15 minuten zijn je tanden zichtbaar witter.

Dr. Brite’s Natural teeth whitening tray + LED light is ook nog eens gemakkelijk te gebruiken, wat natuurlijk ook een groot voordeel is.

Dr. Brite Naturals: Biologische Tandenbleekset + Led Light is een unieke en eenvoudige mogelijkheid om met natuurlijke middelen je tanden veilig thuis te bleken.

De Dr. Brite Biologische Tandenbleekset vind je hier.

10. Dentek flossers witte tanden

Dentek flossers witte tanden

Als onderdeel van je dagelijkse mondhygiëne helpen Dentek Fresh & White flossboogjes mee om je tanden wit te houden. Je flost er even effectief mee als met flosdraad op de rol, maar je komt er gemakkelijker mee achterin je mond. Het flosdraad is voorzien van mint-kristallen, die direct een frisse smaak geven.

Het boogje heeft echter nog meer functies. Het handvatje is een zachte pick, waarmee je goed tussen je tanden kunt reinigen. Hiermee verwijder je de tandplak op die lastige plekjes en stimuleer je het tandvlees. Op de boog zitten een paar ribbels, waardoor je die kunt gebruiken om je tong te reinigen.

De Dentek Fresh & White Flossboogjes zijn een compact hulpmiddel, met maar liefst drie functies om je mond schoon te houden, je tanden wit en je adem fris. Ook heel praktisch voor onderweg.

Bekijk het product hier.