Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tong gel

Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Tonggel

De beste tonggel kiezen

Na het tanden poetsen je tong reinigen is een bijzonder goed idee. Het is allang niet meer voorbehouden aan mensen met een slechte adem of een witte aanslag op de tong. Voorkomen is immers beter dan genezen en meestal ook een stuk minder omslachtig. Door het reinigen van je tong op te nemen in je dagelijkse mondhygiëne hou je je tong en je mond schoner. Zo voorkom je een wildgroei aan schadelijke bacteriën achter op je tong, die de witte aanslag en een slechte adem veroorzaken.

Een schone tong heeft niet alleen een gunstig effect op je mondgezondheid, maar ook op je algehele gezondheid. Deze eeuwenoude wijsheid van de Ayurvedische geneeskunst wordt inmiddels ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Met een schone tong heb je altijd een frisse smaak in je mond en verbeter je ook je smaakvermogen. Daarom is het goed om je tong eens goed te inspecteren.

Tongaanslag

Bijna iedereen heeft helemaal achterin wel een laagje witte of gelige aanslag. Dat is nog vrij onschuldig, maar als het zich uitbreidt wijst dat op een verstoring van het natuurlijke evenwicht van de mondflora. De witte aanslag op je tong is een broeinest voor bacteriën, die suiker en koolhydraten omzetten in zuren. Bij deze stofwisseling komen stinkende zwavelgassen vrij, die een slechte adem veroorzaken. Andere problemen die kunnen optreden bij een laag witte aanslag zijn amandelstenen (tonsil stones) die eveneens niet zo lekker ruiken.

Hoe dan ook is het zaak om de witte coating te voorkomen door je tong dagelijks goed te reinigen. En als je al last hebt van een beslagen tong, moet je zeker hiermee aan de slag.

Welke tongreinigers zijn geschikt?

Het lijkt misschien gemakkelijk om tijdens het tanden poetsen ook even je tong mee te nemen, maar een tandenborstel is daar niet geschikt voor. De haren zijn bedoeld voor het harde tandglazuur en veel te grof voor de zachte weefsels van de tong. Een tandenborstel is ook nog eens te hoog om goed bij de achterkant van je tong te komen zonder te kokhalzen. En juist daar zit de meeste witte aanslag.

Gebruik dus altijd een speciale tongschraper, bijvoorbeeld de roestvrij stalen tongschrapers van Smellwin, Amano, AE Dentals of TonsilFresh.

Nog beter is een tongreiniger die borstel en schraper inéén is, zoals de Tongreinigers van RyttPro en JuliBrite. Een speciale tongborstel verwijdert de bacteriën niet alleen van het oppervlak, maar ook tussen de tongpapillen in. Beide merken bieden een handig fris startpakket, waarin de tongreiniger wordt gecombineerd met een product om in te borstelen: RyttPro Schone Tong Kit en de JuliBrite Tongue clean Kit.

Tonggel in combinatie met tongborstel

Speciale tonggel breng je aan op je tong of op je tongborstel voordat je gaat borstelen en schrapen. Je borstelt het zachtjes in en laat het even inwerken, daarna schraap je het product samen met de aanslag van je tong.

JuliBrite Tongue Gel is een milde, effectieve gel die je tong grondig maar veilig reinigt. De gel maakt deel uit van het pakket JuliBrite Tongue clean Kit. Grotere verpakkingen zijn JuliBrite Romantic (2 tongreinigers en 2 tubes gel) en JuliBrite Family van alles vier stuks.

Geen gel maar een even effectief schuim met dezelfde functie is RyttPro Gum & Tongue Foam. Je gebruikt het om voor het schrapen in te borstelen om je tong diep tussen de papillen te ontsmetten op een veilige mondvriendelijke manier.