Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Tong gel

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren

De beste tonggel kiezen

Na het tanden poetsen je tong reinigen is een bijzonder goed idee. Het is allang niet meer voorbehouden aan mensen met een slechte adem of een witte aanslag op de tong. Voorkomen is immers beter dan genezen en meestal ook minder omslachtig. Door tongschrapen op te nemen in je dagelijkse mondhygiëne hou je je tong en je mond schoner. Zo voorkom je een wildgroei aan schadelijke bacteriën achter op je tong, die de witte aanslag en een slechte adem veroorzaken. Een schone tong heeft niet alleen een gunstig effect op je mondgezondheid, maar ook op je algehele gezondheid. Deze eeuwenoude wijsheid van de Ayurvedische geneeskunst wordt inmiddels ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Met een schone tong heb je altijd een frisse smaak in je mond en verbeter je ook je smaakvermogen. Daarom is het goed om je tong eens goed te inspecteren.

Tongaanslag

Bijna iedereen heeft helemaal achterin wel een laagje witte of gelige aanslag. Dat is nog vrij onschuldig, maar als het zich uitbreidt wijst dat op een verstoring van het natuurlijke evenwicht van de mondflora. De witte aanslag op je tong is een broeinest voor bacteriën, die suiker en koolhydraten omzetten in zuren. Bij deze stofwisseling komen stinkende zwavelgassen vrij, die een slechte adem veroorzaken. Andere problemen die kunnen optreden bij een laag witte aanslag zijn amandelstenen (tonsil stones) die eveneens niet zo lekker ruiken. Hoe dan ook is het zaak om de witte coating te voorkomen door je tong dagelijks goed te reinigen. En als je al last hebt van een beslagen tong, moet je zeker hiermee aan de slag. Om je tong te reinigen is een tandenborstel niet geschikt. De haren zijn te hard voor de zachte weefsels van de tong en bovendien kun je bacteriën overbrengen op je tanden.

Welke tongreinigers zijn geschikt?

Gebruik altijd een speciale tongschraper of een speciale tongborstel, bijvoorbeeld de Orabrush of de TUNG tongborstel. De Orabrush tongreiniger heeft superzachte fijn gepunte borstelhaartjes, die alle bacteriën van tussen de tongpapillen naar de oppervlakte vegen. Heb je dat een aantal keren gedaan, dan gebruik je het uiteinde van OraBrush. Dat is een traditionele tongschraper, waarmee je de naar boven gehaalde aanslag van je tong afschraapt.  Ook de TUNG Brush reinigt het ruwe maar kwetsbare tongweefsel op een effectieve maar zachtaardige manier. Ook bij deze borstel zijn de haren speciaal geschikt om niet alleen het oppervlakte van de tong te reinigen, maar ook de bacteriën van tussen de tangpapillen weg te vegen. De tongborstel is compact, zodat het achterste deel van de tong kan bereiken zonder te kokhalzen.

Tonggel in combinatie met tongborstel

Speciale tonggel breng je voor het tongschrapen aan op je tong of op je tongborstel. Voorbeelden van goede, mondvriendelijke tong gels zijn: miBrush tong gel, met een veilige formule gebaseerd op zink om de schadelijke bacteriën te bestrijden en melkzuren om het evenwicht van de mondflora te ondersteunen Miradent Tong-Clin Gel en TUNG Natural gel, die verkrijgbaar is in een neutrale en in een extra sterke Mint versie. Na het borstelen of schrapen van je tong kun je de reiniging en verzorging compleet maken met tongspray of tongdruppels. De speciale verzorgende gels om de tong te reinigen dringen allemaal door tot diep tussen de tongpapillen. Dit in tegenstelling tot tandpasta, die misschien wel heilzame ingrediënten heeft, maar die te dik is om goed tussen de tongpapillen in te komen. Totaalaanpak Om de groei van witte aanslag op je tong te voorkomen is een totaalaanpak aan te raden. Dat is uiteraard ook het geval als je al een witte tong hebt. Een pakket is dan erg handig, zoals de TUNG Brush & Gel combinatie, normaal of de Mint Blast. Of het Orabrush Try me pakket, waarin een Orabrush is gecombineerd met Miradent Tong-Clin Gel. Helemaal compleet is de Tongue Clean Voordeelkit. Die bevat naast een Orabrush Tongreiniger, Tong-Clin Gel voor het ontsmetten en voorbewerken van je tong ook een flesje California Breath TongDruppels. Hiermee kun je na het tongschrapen nog een extra boost geven aan het reinigen.