Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Mondsprays

Bekijken als Rooster Lijst

16 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

16 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Mondsprays

Naast de basis mondhygiëne van tanden poetsen en mondspoeling zijn er tal van situaties denkbaar waarin het prettig is om je mondzorg aan te vullen met een mondspray. Bijvoorbeeld in de loop van de dag, als je geen tandenborstel bij de hand hebt, of als je last hebt van droge mondklachten.

Ook voor kinderen zijn er mondsprays, die het mondwater vervangen vanwege het risico van doorslikken door kinderen. Als je kiest voor een mondspray, let dan net als bij je tandpasta en mondwater goed op de ingrediënten. Vermijd mondspray met stoffen als alcohol, triclosan en chloorhexidine.

Het klinkt in eerste instantie mooi dat ze schadelijke bacteriën doden, maar ze doden alle bacteriën. Daarmee verdwijnen ook de nuttige bacteriën en wordt in het natuurlijke evenwicht in de mond in ernstige mate verstoord.

Alcohol heeft ook nog een vochtonttrekkende werking. Dit komt een gezonde mondholte niet ten goede, maar met droge mondklachten is het helemaal uit den boze.

SLS (sodium lauryl sulfaat), de schuimende ontvetter, is overbodig en irriteert de zachte weefsels in de mond. Uiteindelijk werken deze stoffen op de lange duur averechts.

Bij de Mondzorgzaak vind je mondvriendelijke mondsprays van diverse merken. De onderstaande mondsprays hebben gemeenschappelijk dat ze de schadelijke bacteriën bestrijden maar de “goede" bacteriën ongemoeid laten. Ook bevatten ze geen bestanddelen die de mondslijmvliezen uitdrogen of irriteren. Bovendien bevorderen ze de eigen speekselproductie, wat ook weer ten goede komt aan de mondgezondheid.

Mondspray tegen slechte adem

Mensen die last hebben van een slechte adem gebruiken behalve mondwater onderweg ook vaak mondsprays. Heel geschikt hiervoor is Oravall Mondspray. Deze mondspray, met dezelfde samenstelling als het Oravall mondwater, bestrijdt een slechte adem effectief maar veilig. Uiteraard voldoet Oravall Mondspray aan de hierboven genoemde voorwaarden: geen schadelijke stoffen maar een effectieve en veilige aanpak door middel van een actieve zuurstofformule.

Die maskeert de geur niet, maar neutraliseert de door bacteriën geproduceerde vluchtige zwavelverbindingen op moleculair niveau. Oravall Mondspray heeft een hogere concentratie aan zuurstof dan de meeste andere sprays. Door middel van natrium bicarbonaat (zuiveringszout) wordt de pH-waarde in de mond gereguleerd. Deze mondspray zit in een handig flesje voor tussendoor en onderweg en heeft een prettige milde mintsmaak. Zo heb je in een handomdraai weer een frisse adem en een verzorgd gebit, met alle respect voor het natuurlijke evenwicht van de mondflora.

Natuurlijke mondspray

Dr. Brite Frisse adem spray is een goede keuze als je van puur natuur en plantaardig houdt. Natuurlijke ingrediënten als geactiveerde koolstof, aloë vera en biologische etherische kruidnagel-olie bestrijden de schadelijke bacteriën maar houden de mondflora intact. De spray verzacht de mondslijmvliezen en biologische pepermuntolie en mentholkristallen zorgen direct voor een extra frisse adem.

Met een flesje TonsilFresh Oral Spray heb je altijd en overal een frisse adem. TonsilFresh producten bevatten effectieve, maar veilige ingrediënten die helpen om amandelstenen (tonsil stones) te voorkomen. Dit omdat deze stinkende brokjes in de keel een veel voorkomende oorzaak zijn van een slechte adem.

Het hoofdbestanddeel is een hoge dosering actieve zuurstof op basis van gestabiliseerde natriumchloriet, dat al decennia lang gebruikt wordt voor drinkwaterzuivering. De actieve zuurstofformule neutraliseert door middel van oxidatie de door bacteriën afgescheiden stinkende zwavelverbindingen op moleculair niveau.

TonsilFresh Oral Spray helpt eveneens bij tijdelijke vormen van een slechte adem, zoals door het nuttigen van knoflook, uien of teveel alcohol. De effectieve bestrijding van bacteriën en geuren laat het natuurlijke evenwicht van de mondflora in tact en kan dan ook zo vaak worden gebruikt als nodig.

Mondspray tegen een droge mond

Soms wordt een slechte adem veroorzaakt door droge mondklachten. Een tekort aan speeksel kan veroorzaakt worden door tal van factoren. Bijvoorbeeld een ziekte als diabetes of medicijngebruik. Ook bestralingen in het keelgebied kunnen de speekselproductie afremmen. Door welke oorzaak dan ook, een droge mond voelt niet prettig en kan in ernstige gevallen alledaagse dingen als praten en eten bemoeilijken. Als je last hebt van een droge mond, zul je tussen het tanden poetsen en mondspoelen door graag een flesje mondspray bij de hand hebben.

Veel hydraterende mondsprays (kunstmatig speeksel) zijn gebaseerd op melk-enzymen en bevatten dus dierlijke producten.

Dr. Brite Dry Mouth Natural mondspray is het veganistische antwoord op droge mondklachten. Ook deze spray hydrateert de mondslijmvliezen, maar stimuleert daarnaast de speekselproductie door de gebitsverzorgende zoetstof xylitol. De frisse smaak komt van biologische pepermuntolie.

Ook Moist-R Hydraterende mondspray is helemaal plantaardig. Ingrediënten als xylitol, aloë vera gel en het extract van grapefruit-zaad verzorgen, verzachten en hydrateren de mond. Een vleugje natuurlijke groene munt zorgt voor een lekkere frisse smaak.

De droge mondsprays OraRelieve is speciaal ontwikkeld voor mensen met droge mondklachten. Ze hydrateren de mondslijmvliezen, maar zetten ook de speekselklieren aan tot meer productie. Daarnaast bestrijden ze schadelijke bacteriën en reguleren de zuurgraad in de mond. Behalve het verlichten van de droge mondklachten, verzorgen ze ook het gebit en beschermen tegen tandbederf.

Spry hydraterende mondspray verfrist de adem en kalmeert en hydrateert de mondslijmvliezen. Xylitol is toegevoegd om een aantal redenen.

Allereerst helpt het cariës (gaatjes) en tandbederf te voorkomen, maar het stimuleert ook de speekselklieren. De koele, frisse smaak, gecombineerd met een vleugje natuurlijke groene mint, geeft je bij elke spray direct een frisse smaak in de mond. In tegenstelling tot onze andere mondsprays heeft Spry een unieke verpakking.

Die bestaat uit 2 handige spray-flessen, een grote (104 ml) voor thuis en een kleine (30 ml) voor onderweg.

Mondspray voor kinderen

Dr. Brite Mondspray Berrylicous is speciaal afgestemd op kinderen en bevat uitsluitend natuurlijke en veilige, plantaardige ingrediënten. Met een goede mondverzorging kun je niet vroeg genoeg beginnen. Deze fruitige mondspray met aardbeiensmaak verfrist de mond en verzorgt het gebit op plekken waar de tandenborstel niet bijkomt. Het is daarmee een goed alternatief voor kinderen die te jong zijn voor mondwater. Dr. Brite Mouthspray Berrylicous houdt het gebit schoon en gezond zonder chemicaliën. Ze bevatten geen parabenen, ftalaten, sulfaten, triclosan, genetisch gemodificeerde producten of kunstmatige smaak- zoet- en kleurstoffen. De mondspray bevat evenmin fluoride, zodat onverhoopt inslikken geen kwaad kan.