Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Witte tanden

Bekijken als Rooster Lijst

33 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

33 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Hoe krijg je wittere tanden? 

Een spierwit en stralend gebit is helemaal in. Maar omdat onze tanden van nature niet helemaal wit zijn en er ook nog allerlei verkleuringen op de loer liggen, zul je voor witte tanden wel iets moeten doen.

Voor de hand liggend is je dagelijkse mondhygiëne aanpassen op jouw wens voor wittere tanden. Dat kan door tandpasta en mondwater te kiezen, dat speciaal gericht is op wittere tanden. Bijvoorbeeld Miradent Mirawhite Gelee Tandgel Witte Tanden, Dr Richard Marques Whitening Tandpasta of voor één van de volgende tandpasta’s van Dentissimo: Pro-Whitening Tandpasta, Extra Whitening Black Tandpasta of Gold Whitening Tandpasta. Maak de poetsbeurt voor het slapen gaan af met een bijbehorende mondwater.

Als speciale tandpasta en mondwater niet voldoende zijn kun je bij de tandarts, mondhygiënist of tandenbleeksalon je tanden laten bleken. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met een tandenbleekgel, bijvoorbeeld de MiBrite tandenbleekpen. 

De meest gebruikte stof om tanden witter te maken is waterstofperoxide. In 2012 is het gebruik van waterstofperoxide in Nederland aan banden gelegd conform de Europese regelgeving. Tandartsen mogen officieel geen bleekgel toepassen met meer dan 6 procent waterstofperoxide. IN doe-het-zelf bleeksets en de middelen die worden gebruikt door mondhygiënisten mogen nog maar 0,1% waterstofperoxide bevatten.

Omdat zo’n percentage te laag is om je tanden daadwerkelijk witter te maken, worden in de praktijk nog steeds hogere percentages waterstofperoxide gebruikt. In gespecialiseerde tandenbleek-salons wordt gel met 15, 25 of 35% waterstofperoxide gebruikt. Normaal gesproken weten ze daar wat ze doen en zullen je tandvlees beschermen.

Doe-het-zelf bleekpakketten uit de Verenigde Staten of Azië kunnen eveneens 25% en zelfs meer waterstofperoxide bevatten. Je tanden worden hier ongetwijfeld witter van, maar zulke hoge concentraties waterstofperoxide zijn absoluut niet veilig. Je tanden kunnen er gevoelig of pijnlijk van worden, je tandvlees kan verbranden en je kunt zelfs blijvende schade in je mondholte oplopen.

Wil je je tanden op een veilige manier bleken zonder te veel te betalen voor een bleeksalon? Kies dan voor de JuliBrite Illustra Whitening Kit. Een tandvriendelijke bleekset zonder peroxide.

Oorzaken gele tanden

De kleur van je tanden is voor een deel genetisch bepaald. Daarnaast speelt ook je leeftijd een rol. Tanden worden naarmate je ouder wordt nooit vanzelf witter, maar wel geler. Daarbij zijn er ook nog eens externe factoren van invloed op de kleur van je tanden. Voedingsmiddelen als koffie, thee, cola en rode wijn zijn berucht om hun verkleurende effect. Drink je één of meerdere van deze dranken, dan worden je tanden relatief sneller geel. Ook nicotine dringt door in het tandglazuur en zorgt na gele tanden op de lange duur zelfs voor bruine of zwarte tanden. 

Zuur voedsel en drank zoals frisdrank en fruit zorgen voor erosie van het tandglazuur. Hoe dunner en dus transparanter het glazuur wordt, hoe duidelijker het gele tandbeen eronder zichtbaar wordt.

Tot slot zorgt tandsteen voor een grauwsluier over je tanden.  

Gele tanden voorkomen

Voor een deel is het geler worden van je tanden niet helemaal te voorkomen, omdat genetische factoren en je leeftijd meespeelt. Maar er zijn zeker ook dingen die je kunt doen en laten om je tanden zo wit mogelijk te houden. Allereerst vermijd je natuurlijk nicotine en verkleurende voedingsmiddelen als koffie, thee en rode wijn. Ook met zure voedingsmiddelen pas je op, na het drinken van vruchtensap of het eten van fruit spoel je je mond na met water om tanderosie te beperken. Even vanzelfsprekend is dat je de vorming van tandsteen voorkomt door goed te poetsen. Alle tandplak die je verwijdert kan geen tandsteen worden en een grauwe waas over je tanden leggen.

Maar je kunt nog meer doen, zoals speciale producten gebruiken met een blekend effect voor je dagelijkse mondhygiëne. Tandpasta en mondwater op basis van kokosolie en geactiveerde koolstof zijn speciaal gericht zijn op het witter maken van je tanden. Dat kan op een volkomen veilige, zachte en natuurlijke manier. Bijvoorbeeld met UK Organics Charcoal Tandpasta en Mondwater. Geactiveerde houtskool is een beproefd middel om de verkleuringen van buitenaf te absorberen en je tanden na elke poets- en spoelbeurt witter te maken. Ook met Dr. Brite Tandpasta en Mondwater Mint laat je de natuur het werk doen. Het bijzondere is dat de actieve koolstof in de producten van Dr. Brite pigmentloos is, dus geen zwarte spetters in de wasbak.

Heb je last van een droge mond door bijvoorbeeld ziekte of medicijngebruik, dan is het goed om daar aandacht aan te besteden. Voldoende speeksel is namelijk nodig om je gebit gezond, maar ook zo wit mogelijk te houden. Merk je dat je last hebt van een droge mond, dan kun je deze klacht het snelst verhelpen of verlichten met een totaalpakket tegen een droge mond. Bijvoorbeeld met de Dry Mouth Kit van The Breath Co. Die bestaat uit tandpasta, mondwater en zuigtabletten voor tussendoor. Alle onderdelen zijn gericht op het hydrateren van de mondholte en het stimuleren van de speekselproductie.

Tandpasta voor wittere tanden 

De simpelste manier om je tanden witter te maken, is het gebruiken van een speciale tandpasta voor wittere tanden. Bijvoorbeeld Natural Whitening Peppermint Toothpaste van Dr. Richard. Deze tandpasta bevat natuurlijke mineralen die de tanden witter maken. Dr. Richard Marques is een Britse tandarts, die veel filmsterren en andere beroemdheden onder behandeling heeft. Juist die mensen die allemaal zo’n stralend wit gebit hebben.

Een andere optie is de biologische en veganistische Dr. Brite Tandpasta Mint. De natuurlijke blekende werking van de twee belangrijkste ingrediënten, biologische kokosolie en geactiveerde koolstof, maken je tanden stap voor stap witter.

UK Organics Charcoal tandpasta gaat nog een stapje verder in duurzaamheid. De tandpasta bevat eveneens kokosolie en actieve koolstof, natuurlijke middelen bij uitstek om je tanden witter te maken en te houden. Voor een fris en schoon gevoel in je mondholte, maar ook voor het milieu. UK Organics zit niet zoals andere tandpasta in een plastic tube maar in een glazen potje, waar je het uitlepelt met een bamboe spateltje. 

Mondwater voor wittere tanden

Als je al een tandpasta gebruikt die gericht is op het witter maken en houden van je tanden, is het een goed idee om dit aan te vullen met een bijpassend mondwater. Dit gebruik je na het tandenpoetsen, waarna je niet naspoelt, zodat je de actieve bestanddelen langer kunt laten inwerken. Bijvoorbeeld Dentissimo Extra Whitening Black Tandpasta heeft het bijbehorende mondwater Fresh Breath. Tandpasta en mondwater zijn beiden op basis van geactiveerde koolstof, een probaat middel om je tanden witter te maken. Een vergelijkbare combinatie is Dentissimo Gold Whitening Tandpasta en mondwater, die gebaseerd zijn op colloïdaal goud voor een extra stralende glimlach.

De mondwaters van Dr. Brite en UK Organics, met geactiveerde koolstof en biologische kokosolie, zijn veganistische, veilige en natuurlijke mondwaters. Stap voor stap worden je tanden witter, terwijl je gebit en je mondholte uiteraard ook effectief gereinigd worden.

Middelen om tanden te bleken 

Als je je tanden witter wilt maken, is het handig om te beginnen met je dagelijkse mondverzorgingsproducten, tandpasta en mondwater, daarop aan te passen. Dat kan bijvoorbeeld met Dr. Brite Tandpasta Mint. Deze tandpasta, met natuurlijke en verzorgende ingrediënten, houdt je gebit en mondholte fris en schoon. De twee belangrijkste bestanddelen, biologische kokosolie en geactiveerde koolstof, zorgen ervoor dat je tanden witter blijven. Met het bijbehorende mondwater Dr. Brite Mondwater Mint geef je nog een extra boost aan deze weldadige ingrediënten.

Een andere speciaal op het witter maken van je tanden gerichte tandpasta is Natural Whitening Peppermint Toothpaste van Dr. Richard. De Britse tandarts Dr. Richard Marques heeft deze tandpasta op basis van natuurlijke mineralen ontwikkeld voor zijn cliënten, waaronder filmsterren en andere beroemdheden.

Als je meer wilt doen dan alleen je dagelijkse mondhygiëne aan te passen dan is er het Tandenbleekpoeder van Uli Breiter. Dit behoudt de oorspronkelijke kleur van je tanden en verwijdert op een zachte wijze verkleuringen door koffie en thee, nicotine, rode wijn en andere verkleurende voedingsmiddelen.

De Dr. Brite Whitening Pen maakt, met een lage concentratie waterstofperoxide in combinatie met andere effectieve bestanddelen korte metten met de verkleuringen op je tanden. Daarnaast kun je heel gericht verkleuringen door koffie en thee, of door rode wijn verwijderen met de Stain B-gone natural teeth whitening pennen van Dr. Brite. Die zijn er tegen koffie- en theevlekken en tegen vlekken door rode wijn. Zo kun je blijven genieten van je favoriete drankje en toch je stralende glimlach behouden.

Natuurlijke middelen om tanden te bleken

Nu bijna iedereen witte tanden wil hebben, wordt er naar allerlei middelen gegrepen om tanden te bleken. Niet al die middelen zijn veilig voor je tanden en je tandvlees. Agressieve of sterk schurende stoffen kunnen je tandglazuur aantasten, wat op de langere duur tanderosie en daarmee juist gelere tanden oplevert.

Ook waterstofperoxide wordt vaak gebruikt om tanden te bleken. Een hoog gehalte aan waterstofperoxide is een uiterst effectief bleekmiddel, maar kan wel je gebit en tandvlees schade toebrengen.

Er zijn gelukkig ook zachte, natuurlijke middelen met een blekend effect. Die werken weliswaar niet zo sterk en effectief als een hoge concentratie waterstofperoxide, maar kokosolie en actieve koolstof maken en houden je tanden wel een stukje witter. Daarnaast zijn ze volkomen veilig en respecteren het natuurlijke evenwicht van de mondflora. Dat is bevorderlijk voor je mondgezondheid en helpt mee aan het behouden van wittere tanden.

Kokosolie bevat verzadigde vetzuren, die een natuurlijke anti-microbiële en antivirale werking hebben, Daarbij bestrijden ze ook gisten en schimmels. Door het elimineren van de schadelijke bacteriën als Streptococcus mutans helpt kokosolie om tandplak te voorkomen. Hoe minder tandplak, hoe minder tandsteen er kan worden gevormd dat een grauwsluier over je tanden legt.

Koolstof heeft van nature een groot absorptievermogen en door een procedure die “activeren” wordt genoemd wordt de oppervlakte van de koolstofmoleculen nog verder vergroot. Zo kan actieve of geactiveerde koolstof nog meer bacteriën, verkleuringen en andere ongerechtigheden van het gebit absorberen.

De merken Dr. Brite en UK Organics maken gebruik van deze natuurlijke blekende bestanddelen. Als je van een sterkte frisse muntsmaak houdt, kun je kiezen voor Brite Tandpasta Mint met het bijbehorende mondwater. UK Organics Charcoal tandpasta en mondwater bevat eveneens kokosolie en actieve koolstof, en is wat neutraler van smaak.

Oil pulling voor wittere tanden

Als je je tanden wit wilt houden of witter wilt maken, is oil pulling een overweging waard. Bij deze van oorsprong Ayurvedische mondspoeling beweeg je voor je ontbijt 15 tot 20 minuten olie door je mond. De eerste twee weken doe je dat dagelijks. Je zult duidelijk effect merken: je gebit voelt schoner en gladder aan en wordt witter. Na de eerste twee weken ga je over op een onderhoudsfrequentie van 2 keer per week. Oil pulling werkt preventief tegen de vorming van tandplak, tandsteen, ontstekingen van het tandvlees en een slechte adem.

Volgens de Ayurvedische geneeskunde, en bevestigd door de meest recente inzichten, heeft oil pulling ook nog eens een gunstig effect op je algehele gezondheid.

Als je wittere tanden wilt, is UK Organics Oil pulling mouthwash Charcoal een goede keuze. Die bevat behalve verzachtende en antibacteriële kokosolie ook het absorberende vermogen van geactiveerde houtskool. Voor een optimaal effect kun je je tanden ´s avonds poetsen met de bijbehorende UK Organics Charcoal Tandpasta.

De snelste en veiligste manier om tanden te bleken

Dr. Brite Naturals: Natural teeth whitening tray + LED light is een nieuw en revolutionair tandenbleekpakket. Zonder hoge kosten, risico op gevoelige tanden of schadelijke chemicaliën kun je hiermee je tanden veilig zelf bleken. Het bleekserum bevat een waterstofperoxide gehalte dat laag genoeg is om veilig te zijn. De effectiviteit ervan wordt verhoogd door natuurlijke blekende stoffen als kokosolie en het blauwe LED licht, dat het bleekserum activeert. Hierdoor zie je al na één sessie van 15 minuten resultaat, vergelijkbaar met een professionele bleekbehandeling bij de tandarts.

De Natural teeth whitening tray + LED light is bovendien gemakkelijk te gebruiken. Het bleek-serum zit in vooraf gevulde trays. Alles wat je hoeft te doen is de LED lamp inschakelen, in de voorgevulde tray te happen en je 15 minuten lekker ontspannen.