Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Dierenverzorging

Bekijken als Rooster Lijst

17 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

17 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Gebitsproblemen bij honden en katten

Het gebit van honden en katten is eigenlijk gemaakt om vlees van een karkas af te scheuren en te kluiven. Terwijl het dier het benodigde voedsel binnen krijgt, wordt door het gekluif aan de botten tegelijkertijd het gebit schoongehouden.

Het moderne blikvoer voor honden en katten heeft deze reinigende functie niet. Het is zacht en plakkerig, waardoor voedselresten juist gemakkelijk achterblijven op het gebit en het tandvlees. 

Achtergebleven voedselresten vormen samen met bacteriën tandplak, dat zich in een latere fase verhardt tot tandsteen. Tandsteen leidt vervolgens weer gingivitis (tandvleesontsteking) en tandbederf. Om deze reden heeft het gebit van huisdieren tegenwoordig extra aandacht nodig. 

Om gebitsproblemen te voorkomen moet je het gebit van je huisdier verzorgen. Dat kan bijvoorbeeld met OxyFresh Pet Dental Gel. Deze gel tegen ontstoken tandvlees en tandsteen bij honden en katten kun je 2 x per week met je vinger op de tanden en kiezen en vooral langs de rand van het tandvlees bij je huisdier aanbrengen. Vooral de buitenkant van het gebit is belangrijk, en daar kom je ook het gemakkelijkste bij.

Nog mooier is als je hond het toelaat dat je zijn tanden poetst. Katten zijn wat dat betreft meestal lastiger, maar bedenk dat je niet dagelijks 2 minuten hoeft te schrobben. Twee keer per week OxyFresh Pet Dental Gel met je vinger of een vingertandenborstel langs de buitenkant van het gebit strijken, op de grens van het tandvlees, is beter dan niets.

Als je hond of kat het tandenpoetsen toelaat, gebruik dan wel een speciale tandenborstel voor dieren, zoals de Oxyfresh vingertandenborstels. Houdt je hond of kat echt niet van gepruts in zijn bek? Dan is er nog OxyFresh Pet Dental spray, zeg maar een mondspray voor dieren. Ook die houdt de schadelijke bacteriën in de bek in toom en voorkomt daarmee de vorming van tandplak en tandsteen.

Nog gemakkelijker is het om Oxyfresh Pets Water additive aan het drinkwater van je huisdier toe te voegen. Met deze gebitsverzorgende toevoeging wordt het drinkwater als het ware mondwater. De actieve zuurstofformule Oxygene bestrijdt samen met het bacteriedodende zink de schadelijke anaerobe bacteriën in de bek. Hiermee worden tandvleesontstekingen voorkomen of genezen en een slechte adem geneutraliseerd.

Hoe kun je de vorming van tandplak bij je hond of kat tegengaan?

Door het zachte, plakkerige blikvoer van tegenwoordig hebben de meeste honden en katten van 3 jaar en ouder al gebitsproblemen. Van het zachte voer blijven er gemakkelijk resten achter op het gebit en het tandvlees. Samen met bacteriën vormen die voedselresten tandplak, waarvan het meeste, ongeveer 85 procent, aan de buitenkant van het gebit blijft plakken. Tandplak is het begin van gebitsproblemen, omdat het zich op den duur verhardt tot tandsteen. Tandsteen zorgt vervolgens voor tandvleesontstekingen en tandbederf.

De vorming van tandplak kun je tegengaan met OxyFresh Pet Dental Gel. Deze gel voorkomt en geneest ontstoken tandvlees bij honden en katten. Twee keer per week met je vinger aanbrengen langs de rand van het tandvlees kan voorkomen dat zich tandsteen vormt op het gebit van je huisdier. Als je hond of kat het toelaat kun je met deze gel ook zijn of haar tanden poetsten. Gebruik voor het tandenpoetsen altijd een speciale tandenborstel voor dieren, zoals de Oxyfresh vingertandenborstels. 

OxyFresh Pet Dental spray, een mondspray voor dieren, is een alternatief voor huisdieren die het niet toelaten dat je in zijn of haar bek zit. Vooral bij katten kan dit veel stress opleveren, wat ook gezondheidsproblemen oplevert.

Een nog gemakkelijker oplossing voor onwillige huisdieren is het Oxyfresh Pets Water additive. Hiermee maak je van het drinkwater mondwater met dezelfde verzorgende en preventieve eigenschappen. 

In de producten van Oxyfresh staat de actieve zuurstofformule Oxygene centraal. Die bestrijdt samen met zink de schadelijke anaerobe bacteriën in de bek. Hiermee worden tandvleesontstekingen voorkomen of genezen, een slechte adem geneutraliseerd en verdere gebitsproblemen voorkomen. 

Tandsteen bij je huisdier voorkomen

Als jouw hond of kat veel tandsteen op het gebit heeft, moet dat mechanisch verwijderd worden. Bij een hond kun je dat soms zelf doen met het nodige geduld en het juiste gereedschap, maar bij een kat zul je nagenoeg altijd aangewezen zijn op een tandsteen-behandeling bij de dierenarts. Tandsteen leidt op den duur tot tandvleesontstekingen en tandbederf en deze gebitsproblemen komen de gezondheid en het welzijn van je huisdier uiteraard niet ten goede.

Omdat tandsteen alleen mechanisch verwijderd kan worden is het beter is om de vorming van tandsteen zoveel mogelijk te voorkomen. Dat kan door ervoor te zorgen dat er zich geen tandplak hecht aan het gebit van je kat of hond. Met het zachte dierenvoer van tegenwoordig betekent dat wel dat je het gebit van je huisdier regelmatig moet reinigen.

Met de Oxyfresh Pets verzorgingslijn is dit echter heel goed te doen. Bovendien voorkom je er grotere problemen mee als tandvleesontstekingen, een slechte adem en uitvallende tanden en kiezen+. De actieve zuurstofformule Oxygene bestrijdt samen met zink de schadelijke anaerobe bacteriën in de bek van je hond of kat. Dit alles op een diervriendelijke manier, zonder schadelijke ingrediënten en met respect voor het natuurlijke evenwicht in de bek. 

OxyFresh Pet Dental Gel kun je twee of drie keer per week met je vinger of een kaakspuitje (monoject 412) aanbrengen langs de rand van het tandvlees. Als je hond of kat het toelaat kun je de gel ook als tandpasta gebruiken met een speciale tandenborstel voor dieren. Dit is vooral belangrijk aan de buitenkant van het gebit, waar je relatief gemakkelijk bijkomt. Hier verzamelt zich zo’n 85% van de tandplak bij een hond.

Katten zijn meestal lastiger, maar je kunt voorzichtig proberen of je de tanden van je kat kunt poetsen. Als dat niet lukt, gebruik dan OxyFresh Pet Dental spray, een mondspray voor dieren. Of Oxyfresh Pets Water additive, wat van drinkwater een effectief mondwater maakt. Ook dit helpt om de vorming van tandsteen bij je huisdier tegen te gaan.

Tandsteen bij je hond verwijderen 

Als je hond last heeft van tandsteen, dan moet dat verwijderd worden om ernstige problemen als tandvleesontstekingen, tandbederf en uitvallende tanden en kiezen te voorkomen. Een gebitsbehandeling kun je bij de dierenarts laten doen, maar dan wordt je hond meestal onder narcose gebracht. Dit is niet zonder gezondheidsrisico’s.

Als je hond het toelaat, kun je ook zelf zijn gebit schoonhouden. Daarvoor heb je geduld en handigheid nodig en het juiste gereedschap, zoals de AE Dogz tandsteenverwijderaar. Dit is een veilig instrument, dat gemakkelijk te hanteren is. Omdat beide kanten een schraper hebben, is de tandsteen-verwijderaar geschikt voor de beide kanten van het hondengebit, maar ook voor links- als rechtshandige baasjes.

Zelf het tandsteen bij je hond verwijderen doe je altijd rustig en met zachtheid. Behandel per keer niet meer dan één of twee tanden, zodat je hond aan de behandeling kan wennen. Als het goed is gegaan, geef je een beloning waardoor je hond het tandsteen verwijderen op den duur gaat accepteren. Hoe jonger je hond is, des te gemakkelijker dit zal gaan.

Als het gebit van je hond schoon is na een gebitsreiniging, voorkom je de vorming van nieuw tandsteen door twee of drie keer per week OxyFresh Pet Dental Gel aan te brengen langs de rand van het tandvlees. Ook kun je de gel als tandpasta gebruiken met een tandenborstel voor honden. Of spray de bek regelmatig met OxyFresh Pet Dental spray.

Slechte adem bij honden en katten

Omdat de meeste huisdieren tegenwoordig zacht voer krijgen, blijft er veel voedsel achter op het gebit het tandvlees en in de rest van de bek. Samen met speeksel en bacteriën vormt er zich tandplak. Dat ruikt van zichzelf al niet lekker maar omdat tandplak op den duur tandsteen wordt, komen er vervolgens nog meer gebitsproblemen.

Tandsteen maakt tanden en kiezen minder glad, zodat bacteriën zich er gemakkelijker aan hechten. Daarnaast kunnen er meer voedselrestjes aan de tanden en kiezen blijven plakken.

Als tandplak en tandsteen niet worden verwijderd, is dat een feest voor schadelijke bacteriën. Ontstoken en bloedend tandvlees kan het resultaat zijn, met nog meer bacteriën in de bek als gevolg. De kwaliteit van de adem gaat dan nog verder achteruit.

Deze gebitsproblemen kun je voorkomen door het gebit van je huisdier te verzorgen. Je bestrijdt daar niet alleen de stinkende adem van je hond of kat mee, maar helpt bovendien gebitsproblemen voorkomen en de gezondheid en het welzijn van je lieveling te verbeteren.

Oxyfresh Pets verzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld om een slechte adem, tandplak, tandsteen, tandvleesontstekingen en uitvallende tanden en kiezen bij je huisdier te voorkomen. De combinatie van de actieve zuurstofformule Oxygene en zink is veilig, maar toch uiterst effectief om de  schadelijke anaerobe bacteriën in de bek te bestrijden.

Gebruik bijvoorbeeld een paar keer per week OxyFresh Pet Dental spray, een mondspray voor dieren. Of voeg Oxyfresh Pets Water additive aan het drinkwater toe. Hiermee verandert het drinkwater in een effectief mondwater. Zonder enige moeite helpt dit tandsteen en ontstekingen bij je huisdier tegen te gaan. Erg kieskeurige katten kunnen, ondanks dat het Water additive geur- en smaakloos is, er toch niet van houden. Let goed op dat het niet ten koste gaat van het drinkgedrag van je kat. Katten hebben toch al de neiging om te weinig te drinken en nog minder kan leiden tot nierproblemen.

De eerder genoemde OxyFresh Pet Dental Gel kun je preventief twee of drie keer per week langs de rand van het tandvlees aanbrengen. Dat kan met je vinger of een kaakspuitje (monoject 412). Deze gel kun je ook heel goed als dierentandpasta gebruiken als je hond of kat het toelaat. Gebruik dan ook een speciale tandenborstel voor dieren.

Gebitsproblemen bij katten voorkomen

Katten die het tandenpoetsen zonder tegenstribbelen en stress toelaten zijn zeldzaam. Heb je geluk en laat jouw kat het wel toe, dan is het voldoende om twee á drie keer per week de tanden van je kat te poetsen. Hiervoor hoef je niet 2 minuten te poetsen, zoals bij jezelf. Eén keer langs alle tanden en kiezen strijken met OxyFresh Pet Dental Gel is afdoende om de tandplak te verwijderen en zo de vorming van tandsteen tegen te gaan. Gebruik een dierentandenborstel of speciale doekjes. 

Als tanden poetsen bij jouw kat niet haalbaar is, kun je proberen of sprayen met OxyFresh Pet Dental spray wel lukt. Daarnaast kun je andere maatregelen nemen om tandplak, tandsteen, tandvlees en andere gebitsproblemen bij je kat te voorkomen zonder gepruts in het bekje.

De wilde voorouders van de kat poetsten ook hun tanden niet, maar moesten zelf hun voer bij elkaar jagen en vervolgens het vlees van de botten eten. Droge brokken zijn praktisch voor een huiskat, maar ze moeten wel van goede kwaliteit zijn. Dat wil zeggen dat ze niet hoofdzakelijk uit vullende koolhydraten bestaan, waar een kat niets aan heeft. Droge brokken werken altijd licht reinigend voor het gebit, maar nog beter zijn de brokken die de natuurlijke gebitsreiniging door vlees met botten imiteert. De vorm, grootte en textuur van deze brokken houden het tand-oppervlak schoon. Zo wordt tandplak verwijderd en kan het zich niet verharden tot tandsteen.

Met Oxyfresh Pets Water additive kun je het drinkwater veranderen in een effectief mondwater, dat helpt om tandplak, tandsteen en tandvleesontstekingen bij je kat te voorkomen. Let wel op dat de toevoeging er niet voor zorgt dat je kat minder gaat drinken, omdat dit kan leiden tot nierproblemen.

Met deze middelen kun je het gebit van je kat verzorgen. Hiermee wordt tandplak verwijderd zodat de vorming van tandsteen wordt voorkomen of in ieder geval afgeremd. Als er zich al tandsteen heeft gevormd dan krijg je dat er niet zelf af. Honden kun je eraan laten wennen dat je zelf het tandsteen van hun gebit verwijdert, maar bij katten ben je aangewezen op een gebitsreiniging bij de dierenarts. Als het tandsteen is verwijderd, gebruik dan de bovenstaande middelen om het gebit van je kat school te houden.

Voer dat het gebit van je hond of kat op een natuurlijke manier reinigt

Om tandplak van het gebit van je huisdier te verwijderen en te voorkomen dat er zich tandsteen vormt, kun je aan je dierenarts om speciale voeding vragen. Droge brokken werken altijd licht reinigend, maar veel goedkope brokken bevatten niet de juiste voedingsstoffen.

De vorm, grootte en textuur van speciaal gebitsreinigende brokken imiteert de natuurlijke reiniging van het eten van vlees met botten. Soms zijn ook de ingrediënten aangepast, zoals de toevoeging van antioxidanten of een lager eiwit- of calcium gehalte. Behalve de mechanische reiniging helpen deze ingrediënten om de omzetting van tandplak naar tandsteen te beperken.

Het effect van gebitsverzorgend voer kun je ondersteunen met OxyFresh Pet Dental Gel, Oxyfresh Pets Dental spray of Oxyfresh Pets Water additive. Deze producten zijn bijzonder effectief in het  voorkomen van een slechte adem, tandsteen, tandvleesontstekingen en tandbederf bij je huisdier. De actieve zuurstofformule Oxygene bestrijdt samen met zink de schadelijke anaërobe bacteriën in de bek op een veilige, diervriendelijke manier.