Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

2 OxyFresh Pet Tandgel en 1 Tandenkrabber

Tandgel voor sterk tandvlees en een krabber voor veilig verwijderen van tandsteen

10% Combineerkorting

 25,00
Op voorraad
  • Bestel er 2 voor  22,00 per stuk en bespaar 12%

 Bestel er 2 voor €44,- totaal
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

Dog Combo Deal: 2 x OxyFresh Pets Dental Gel en een AE Dogz tandsteen-verwijderaar

 

OxyFresh Pets Dental Gel:

  • Voorkomt de opbouw van tandplak en tandsteen zonder schadelijke chemicaliën
  • Bestaat uit volkomen veilige en diervriendelijke bestanddelen, die zorgen voor een schoon gebit, sterk tandvleesen een neutrale adem
  • Bestrijdt schadelijke bacteriën door middel van de actieve zuurstofformule OxyGene, die het natuurlijke evenwicht in de bek respecteert
  • Verrijkt met verzachtende, helende aloë vera en kalmerend Iers mos (Chondrus Crispus)
  • Is geur- en smaakloos, zodat je hond geen bezwaar zal hebben tegen deze verzorging

AE Dogz tandsteen-verwijderaar

 Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om het tandsteen van je hond regelmatig te (laten) verwijderen. Vaak wordt dit gedaan door de dierenarts, waarbij de hond in de meeste gevallen onder narcose wordt gebracht. Dat is niet alleen kostbaar, maar ook niet erg gezond. Met de roestvrij stalen AE Dogz tandsteen-verwijderaar kun je zelf het tandsteen bij je hond verwijderen.

 De AE Dogz tandsteen-verwijderaar heeft twee uiteinden. Dit maakt de schraper geschikt voor links- en rechtshandige baasjes en voor de linker- en rechterkant van het hondengebit. Tandglazuur is sterker dan de tandkrabber, zodat je het tandsteen kunt verwijderen zonder het glazuur te beschadigen.

Het belang van een schoon hondengebit

Het gebit van wilde honden wordt schoongehouden door hun eetgewoonten: vlees wordt van een karkas afgescheurd en de honden kluiven dat van de botten af. Blikvoer heeft deze natuurlijke reinigende functie niet. Bovendien is het vaak zacht en papperig, waardoor restjes voer gemakkelijk op het gebit blijven hangen. Deze tegenovergestelde werking van het natuurlijke hondendieet is er de oorzaak van dat de meeste honden van 3 jaar en ouder al gebitsproblemen hebben.

Voedselresten vormen zich samen met speeksel en bacteriën tot tandplak, dat zich vervolgens verhardt tot tandsteen. Dit ruwe oppervlakte van de tanden en kiezen wordt een nog betere voedingsbodem voor bacteriën en achterblijvende voedselresten. Bovendien willen honden nog wel eens hun tanden zetten in vieze dingen. Alles bij elkaar heeft een hond tegenwoordig een enorme kans op gebitsproblemen als tandvleesontstekingen en tandbederf. Hierdoor kunnen tanden en kiezen los komen en uitvallen.

 Niet alleen gaat de adem van je hond stinken, gebitsproblemen en tandvleesontstekingen leiden tot pijn, ongemak en een verminderd welzijn. Uiteindelijk leiden gebitsproblemen ook tot een slechtere gezondheid. Honden met een slecht gebit leven daarom ook korter.

Met een beetje extra aandacht en onze Dog Combo Deal, bestaande uit twee tubes OxyFresh Pets Dental Gel en een AE Dogz tandsteen-verwijderaar, kun je je lieveling deze ellende besparen.

 

 

 

 

Gebruiksaanwijzing

Breng dagelijks een beetje OxyFresh Pets Dental Gel aan op de tanden en vooral langs de randen van het tandvlees. Dat kun je doen met je vinger of met een kaakspuitje (monoject 412). Als je hond het toelaat kun je de gel gebruiken als tandpasta op een speciale tandenborstel voor honden. Daarnaast kun je de gel gebruiken voor de behandeling van een eventueel ontstoken tandvlees of wondjes in de bek. 

OxyFresh Pets Dental Gel verzorgt het gebit en het tandvlees, maar eenmaal gevormd tandsteen moet mechanisch verwijderd worden. Dit kun je doen met de bijgeleverde AE Dogz tandsteen-verwijderaar.

Hierbij heb je uiteraard veel geduld en handigheid nodig. Ook moet je hond het toelaten dat je met zijn gebit aan de slag gaat. Blijf zacht en vriendelijk en forceer nooit als je hond het zat is, want dan wordt het de volgende keer alleen maar nog lastiger. Doe ook het hele gebit niet in één keer, maar verwijder het tandsteen in fases en trek daarlangere periode voor uit.

Begin aan de voortanden en doe per behandeling één, hooguit twee tanden of kiezen. Zo went je hond aan het tandsteen verwijderen, zonder dat de behandeling tegen gaat staan.

Natuurlijk beloon je je hond als het goed gaat. Door beloningen zal uiteindelijk iedere hond de tandsteen-behandeling gaan accepteren.

Bij pups gaat dit natuurlijk gemakkelijker dan bij oudere honden, zeker als je je hond al went aan gepruts aan zijn gebit nog voordat er sprake is van tandsteen.

Bij gebruik van de tand-krabber schraap je altijd van het tandvlees af, zodat je dit niet beschadigt.

Ingrediënten OxyFresh Pets Dental Gel

Water, Chondrus Crispus (carrageen), natriumchloriet, Oxygene (gestabiliseerde chloordioxide), aloë barbadensisgel, Chamomilla Recutita (Matricaria) extract, glycerine, methylparaben en propylparaben.

 

Schrijf je eigen review
2 OxyFresh Pet Tandgel en 1 Tandenkrabber
Jouw rating