Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Orthodontie en Beugel

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren

De beste producten voor beugels

Omdat een recht gebit tegenwoordig de norm is, worden er veel beugels geplaatst om het gebit te corrigeren. En niet alleen bij jongeren, maar ook veel ouderen zijn hun scheefstaande tanden zat. Op het gebied van orthodontie zijn daarom veel ontwikkelingen gaande en ben je niet meer aangewezen op de lelijke en bewerkelijke slotjesbeugel.

Eén recente ontwikkeling is het gebruik van zogenaamde aligners. Dit zijn transparante beugels die de stand van je tanden bijna onzichtbaar corrigeren. Een behandeling bestaat uit een hele reeks aligners, die iedere 2 weken worden vervangen om je gebit stap voor stap uit te lijnen (aligning).

Aligners moet je verwijderen tijdens het eten en bij het tanden poetsten. Dat kun je met je vingers doen, maar het gaat gemakkelijker en hygiënischer met de Orthodontische Aligner Remover.

Bewaar je aligner vervolgens in de Tonsil Clin bewaarbox. Die is uiteraard ook bruikbaar voor een kunstgebit, sportbitje of anti-knarsbitje. Je kunt hiermee de beugel, het kunstgebit of bitje veilig en hygiënisch opbergen op de momenten dat je het niet in je mond hebt.

Heb je een traditionele metalen beugel, dan blijft die de gehele tijd in je mond. Het verwijderen van tandplak is bij zo’n beugel extreem belangrijk. Er zijn namelijk veel plekjes waar tandplak zich kan ophopen en zich verharden tot tandsteen. Tegen de tijd dat je beugel verwijderd wordt staan dan weliswaar je tanden recht, maar worden ze ontsierd door aanslag en vlekken.

Wil je dit voorkomen, dan kun je met de Oravall Dental camera je gebit en beugel heel minutieus inspecteren. Via Wifi en een speciale app kun je foto’s en video’s in een hoge resolutie naar je mobiele telefoon sturen. Het heldere LED-licht geeft daarbij uitstekend zicht op alle slotjes, zodat je extra kunt rageren waar je nog tandplak ziet zitten.

Een metalen beugel kan zorgen voor irritaties aan mondslijmvliezen en lippen en zelfs blaren veroorzaken. Je kunt de scherpe kantjes van slotjes en andere deeltjes beschermen met DenTek Beugel was. Dit is een gemakkelijk kneedbare, kleurloze was met een frisse mintsmaak, die je op de uitstekende onderdelen van een beugel kunt plakken. De was zit in een handige meeneem verpakking en is gemakkelijk vormbaar, maar blijft eenmaal aangebracht goed zitten.