Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Monddouches

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Monddouche kopen

Zoals we weten is het belangrijk om tandplak dagelijks te verwijderen. Daarmee voorkom je de vorming van tandsteen. Zowel tandplak als tandsteen zijn de veroorzakers van de meeste mondproblemen. Denk aan cariës (gaatjes), tandbederf en tandvleesontstekingen. 

Tandplak is een dun grijzig laagje dat zich in de loop van de dag vormt op je gebit. Vooral op de rand van je tandvlees en in de zogenaamde interdentale ruimten, de kleine plekjes tussen je tanden en kiezen. De samenstelling is een mengsel van speeksel, voedselresten en bacteriën. 

Tandplak die niet wordt verwijderd verhardt zich tot tandsteen onder invloed van mineralen in je speeksel. Tandsteen kun je niet zo gemakkelijk wegpoetsen en moet mechanisch verwijderd worden. Hoe beter je tandplak verwijdert, hoe minder tandsteen er afgebikt zal moeten worden.

Om tandplak te verwijderen moet je twee keer per dag je tanden poetsen. Daarnaast moet je de tandplak ook verwijderen uit de interdentale ruimten, waar de tandenborstel niet bijkomt. Daar zijn verschillende instrumentjes voor, zoals flosdraad, tandenstokers, tandenragers en (interdentale borsteltjes).

Monddouches of waterflossers

Tandplak verwijderen uit de interdentale ruimten is noodzakelijk om tandplak en daarmee tandsteen te voorkomen. Maar het blijft gepriegel en voor de meeste mensen niet echt een fijn karweitje. Heb je daar geen zin in, dan is de TonsilFresh Powerfloss echt iets voor jou.

Deze monddouche heeft een zachte waterstraal, waarvan je de sterkte met de hand regelt. Je spoelt de tandplak en eventuele voedselresten eenvoudig en veilig tussen je tanden weg. Dat kan zelfs onder de douche, want de Powerfloss werkt niet op elektriciteit of batterijen. Je vult het instrument met water en regelt handmatig de druk van de waterstraal op je gebit.

Met de TonsilFresh Power Floss kun je zelfs de lastigste plekjes in je gebit grondig reinigen. Draag je een brace of beugel? Ook dan is de Power Floss een aanrader, want je hebt dan nog veel meer moeilijk bereikbare plekjes waar je liever geen tandsteen wilt laten vormen.