Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Mira-2-Ton plakverklikkers (6 stuks)

Maakt tandplak duidelijk zichtbaar, zonder erythrosine

Rating:
100 % of 100

5% Combineerkorting

 6,-
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor  5,50 per stuk en bespaar 8%
 • Bestel er 4 voor  5,- per stuk en bespaar 17%

 Bestel er 2 voor €11,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

Miradent Mira-2-Ton Tablets Plaque Test 6 pcs

Met de Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers kun je in één oogopslag nauwkeurig zien waar tandplak is achtergebleven. Met de Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers hoef je niet meer langs de tandarts te gaan om erachter te komen of je goed genoeg poetst, maar eenvoudig thuis je poetsgedrag beoordelen. 

 • Voor mensen die willen controleren of ze goed poetsen
 • Een goede controle bij tandvlees- en gebitsproblemen
 • Veilig te gebruiken, ook voor mensen met een glutenintolerantie
 • Ook bij kinderen te gebruiken

Zo werken de Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers

Voor de meeste mensen is het geen onbekend fenomeen om bij de tandarts periodiek te controleren of er goed gepoetst wordt aan de hand van zogenaamde plakverklikkers. Plakverklikkers zijn kleurstoffen die reageren op stoffen die aanwezig zijn in tandplak. Met plakverklikkers kan zo in één oogopslag gezien worden of bepaalde plekken op het gebit zijn overgeslagen tijdens het poetsen.

Met de Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers is het niet meer nodig om te wachten tot een incidenteel tandartsbezoek om het poetsgedrag te controleren. Wordt er niet goed gepoetst, dan kan dit in de maanden voorafgaand aan een tandartsbezoek al diverse klachten opleveren.

Dat is zonde en onnodig met behulp van de Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers. Met deze plakverklikkers kun je thuis bekijken of er tandplak is achtergebleven na het poetsen van het gebit en op basis hiervan het poetsritueel aanpassen. 

Dankzij een innovatieve samenstelling van de tabletten, kan er bovendien onderscheid gemaakt worden tussen oude en nieuwe tandplak. Nieuwe tandplak, bijvoorbeeld van die dag, krijgt een blauwe kleur. Tandplak die al langer aanwezig is kleur roze. 

Roze plekken verraden op deze manier plekken op het gebit die structureel worden overgeslagen tijdens het poetsen.  

De Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers zijn eenvoudig in het gebruik en volledig veilig. 

 • Controleer eenvoudig thuis of je goed poetst
 • Twee kleuren in één tablet: blauw voor nieuwe plak, roze voor oudere plak
 • Na gebruik eenvoudig te verwijderen met een enkele poetsbeurt
 • Geen schadelijke bestanddelen
 • Geeft zeer nauwkeurig de grenzen van tandplak aan, zodat je precies weet welke plekken overgeslagen worden

Veilige bestanddelen, ook voor kinderen

Naast de plakverklikkers die de tandarts of mondhygiënist soms gebruikt, zijn er ook vergelijkbare producten op de markt die je thuis kunt gebruiken.

Niet altijd zijn deze plakverklikkers voldoende nauwkeurig. In veel gevallen ontstaat er een gekleurde waas, zodat je niet de exacte grenzen van het tandplak kunt onderscheiden. Zonde, want op deze manier weet je alsnog niet precies welke plekken je hebt overgeslagen bij het poetsen.

Ook maken veel plakverklikkers gebruik van de kleurstof erytrosine. Deze stof is enigszins controversieel, omdat het bijwerkingen kan veroorzaken bij sommige mensen en er onduidelijkheid bestaat over de langetermijneffecten van de stof.

Om deze reden is de stof verboden in onder meer de Verenigde Staten en Noorwegen. Ook kan deze stof leiden tot overgevoeligheidsreacties bij mensen met astma en hyperactiviteit.

De Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers bevatten daarom geen erytrosine, maar andere, veilige kleurstoffen die eveneens nauwkeurig tandplak zichtbaar maken. Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers zijn bovendien glutenvrij en dus te gebruiken door mensen met een glutenallergie.

Beter poetsen en minder problemen dankzij Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers

De Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers dragen bij aan gezonde mond en een optimaal poetsritueel. Erg veel mondklachten, zoals gaatjes, kunnen voorkomen worden door beter te poetsen. 

Toch kan het lastig zijn om goed te poetsen, omdat tandplak vaak lastig te zien is. Met Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers kun je in één oogopslag nauwkeurig bepalen welke delen van het gebit meer zorg verdienen. Wacht niet tot een bezoek aan de tandarts, want tegen de tijd van het consult kunnen gaatjes en ontstekingen al zijn opgetreden.

Met Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers weet je zeker dat je op de juiste manier de mond reinigt en kun je tijdig ingrijpen wanneer dit nodig blijkt te zijn.

Hoe kan ik Mira-2-Ton plakverklikkers het beste gebruiken?

Miradent Mira-2-Ton plakverklikkers worden verkocht per zes tabletten. Je kunt een heel tablet of een half tablet gebruiken. Met name bij kinderen is een half tablet doorgaans voldoende.

Poets voor gebruik de tanden zoals je dit normaal doet. Gebruik de plakverklikker door deze achterop de tong te leggen en deze vervolgens kapot te bijten. Gebruik speeksel om de stof door de mond te laten gaan en zorg ervoor dat alle tanden in aanraking komen met de stof.

Spuug overtollig speeksel uit en bekijk de tanden in het licht. De blauwe en roze plekken geven tandplak aan. Gebruik eventueel een tandartspiegeltje om ook de achterkant van de tanden goed te kunnen bekijken.

Noteer eventueel de plekken waar tandplak aanwezig is en pas op basis hiervan het poetsritueel aan. De kleurstof kan met een enkele poetsbeurt verwijdert worden. Vermijd doorslikken.

Schrijf je eigen review
Mira-2-Ton plakverklikkers (6 stuks)
Jouw rating