Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Miradent SOS Tooth Rescue Box

Doosje voor het redden van een uitgevallen of afgebroken tand

Rating:
100 % of 100

10% Combineerkorting

 21,00
Op voorraad
  • Bestel er 2 voor  20,00 per stuk en bespaar 5%
  • Bestel er 4 voor  19,00 per stuk en bespaar 10%

 Bestel er 2 voor €40,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

Miradent SOS Tooth Rescue Box

Met de Miradent SOS Tooth Rescue Box maximaliseer je de kans dat een losgeslagen tand gered kan worden. Door een ongeluk of infectie kan een tand losraken en zelfs volledig losgeslagen raken. Wanneer dit gebeurt, telt iedere minuut en heeft het handelen grote invloed op de kans dat de tand teruggeplaatst kan worden in de kaak.  

  • Geschikt om losgeslagen tanden te redden
  • Geschikt voor alle soorten tanden
  • Grotere kans op overleving van de tand dan bij bewaring in melk of andere vloeistof
  • Handig voor op scholen, sportclubs en andere centra

Zo werkt de Miradent SOS Tooth Rescue Box

Wanneer een tand wordt losgeslagen uit de kaak, kan de tand bijzonder snel afsterven. Rond de wortels zit het wortelvlies, dat erg gevoelig is en snel kan uitdrogen. Droogt het vlies uit, dan gaat het kapot en kan de tand niet meer teruggeplaatst worden in de mond.  

Een losgeslagen tand kan bewaard worden onder de tong, in speeksel van de eigenaar of in een bakje melk. Ook hier kan de tand echter snel beschadigd raken en de wortel afsterven. 

Met de Miradent SOS Tooth Rescue Box beschik je over een doosje dat een de tand beschermt en een vloeistof bevat met nutriënten die het leven van de tand kunnen verlengen. Ook bij gebruik van de Miradent SOS Tooth Rescue Box moet de tand zo snel mogelijk door een tandarts worden teruggeplaatst, maar stijgt de kans op slagen.

De Miradent SOS Tooth Rescue Box bevat een unieke samenstelling van voedingsstoffen die de wortel beschermen en het proces van afsterven vertragen. Het doosje is klein en daardoor makkelijk te bewaren in bijvoorbeeld een tas of EHBO-doos.  

De samenstelling van de Miradent SOS Tooth Rescue Box is beter voor de losgeslagen tand dan bijvoorbeeld melk of speeksel. 

  • Optimale samenstelling nutriënten om de tand te beschermen
  • Kleinere kans op beschadiging van de wortels dan bijvoorbeeld bewaring onder de tong
  • Afsluitbaar en daarom makkelijker mee te nemen naar tandarts
  • Kan tanden succesvol tot wel 48 uur bewaren

De grootste kans op overleving van de tand

Bij een losgeslagen tand bestaat er altijd een groot risico dat de tand niet meer teruggeplaatst kan worden. De wortels van een tand zijn erg gevoelig en raken snel beschadigd.  

Bewaar je de tand onder de tong of in een provisorisch bakje met melk, dan riskeer je beschadiging door andere tanden of de randen van het bakje. Met de Miradent SOS Tooth Rescue Box is de tand optimaal beschermd tegen dit risico. 

Ook heeft speeksel en melk vaak niet de ideale samenstelling om de wortel te laten overleven. Bij de Miradent SOS Tooth Rescue Box is gekozen voor een samenstelling die het afsterven zo lang mogelijk uitstelt voor een grotere kans op succes dan bij andere methoden.

De Miradent SOS Tooth Rescue Box is hiermee een essentieel onderdeel van de EHBO-doos thuis, op het werk, op school of verenigingen.

Gebruik van de Miradent SOS Tooth Rescue Box

Bij een losgeslagen tand is de kans op succesvolle terugplaatsing afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk dat de tand nooit aan de wortels wordt vastgehouden. Dit leidt tot snelle schade en het afsterven van de tand.

Spoel de tand bovendien niet om met water, maar het liefst my fysiologisch zout of melk. Plaats de tand hierna in de Miradent SOS Tooth Rescue Box en sluit het bakje goed af.

Hierna is het belangrijk om zo snel mogelijk een tandarts te bezoeken die tand kan terugplaatsen. Hoewel tanden in de Miradent SOS Tooth Rescue Box langer dan normaal overleven, is de kans op succes groter wanneer de terugplaatsing snel plaats vindt.

Schrijf je eigen review
Miradent SOS Tooth Rescue Box
Jouw rating