Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Miradent Plaque Check Met Spiegel

Tandplak test tabletten

5% CombineerKorting

 5,00
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor  4,75 per stuk en bespaar 5%
 • Bestel er 4 voor  4,50 per stuk en bespaar 10%

 Bestel er 2 voor €9,50,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

Miradent Plaque Check met spiegel

Met de Miradent Plaque Check kun je op eenvoudige wijze in één oogopslag zien of je tanden vrij zijn van tandplak. De Miradent Plaque Check werkt net zo goed als de plaktest bij de tandarts, maar kan eenvoudig en veilig thuis gebruikt worden. Waag niet de gok dat je de tanden voldoende reinigt, maar controleer het met de Miradent Plaque Check.  

 • Voor iedereen die wil controleren of er goed genoeg wordt gepoetst
 • Ook geschikt voor kinderen 
 • Biedt een extra controle bij mensen met gaatjes en/of tandvleesontstekingen
 • Ook geschikt voor mensen die geen middelen met de veelgebruikte stof erytrosine kunnen gebruiken

Zo werkt de Miradent Plaque Check

De Miradent Plaque Check is de ideale manier om periodiek te controleren of je goed genoeg poetst en zo niet, op welke plekken op het gebit je beter moet letten. 

Miradent Plaque Check werkt bijzonder eenvoudig. In de verpakking vind je drie tabletten en een handig tandartsspiegeltje, waarmee je ook de achterkant van het gebit goed kunt bekijken.

De tabletten zijn gemaakt van veilige levensmiddelenkleurstoffen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de mond. De kleurstoffen in de tabletten reageren wanneer zij in contact komen met tandplak in de mond, zodat je in één oogopslag kunt zien waar tandplak is achtergebleven.

Door de innovatieve samenstelling van de tabletten zijn er bovendien twee kleuren mogelijk. Verse tandplak wordt door de tabletten roze gekleurd, terwijl oudere plakresten een blauwe kleur krijgen. Zo zie je niet alleen waar er tandplak is achtergebleven na een recente poetsbeurt, maar ook waar er langere tijd tandplak is achtergebleven door een gebrek aan reiniging.

Op deze manier kun je herkennen hoe je poetst en of je onbewust plekken op het gebit overslaat. Door hier je poetsgedrag op aan te passen, kan tandbederf, een verlies aan tandglazuur en de vorming van tandsteen effectief worden tegengegaan. Een kostbaar bezoek aan de mondhygiënist voor deze test is niet meer nodig.

 • Veilige kleurstoffen die uitsluitend reageren met tandplak voor een accurate weergave van achtergebleven plak
 • Makkelijk te gebruiken en met een enkele poetsbeurt ook weer makkelijk te verwijderen van het gebit
 • Twee mogelijke kleuren in één tablet: blauw voor oude resten, roze voor recente resten
 • Handig tandartsspiegeltje inbegrepen, zodat tandplakresten niet onopgemerkt achter hoeven te blijven aan de achterzijde van tanden of achteraan het gebit

Direct zien hoe je poetst voor een gezond gebit

Veel mensen poetsen in een vast ritueel, maar lang niet altijd wordt er dermate goed gepoetst dat er niet of nauwelijks tandplak achterblijft. Problemen kunnen voorkomen worden door periodiek de plaktest van Miradent Plaque Check uit te voeren.

In een handomdraai zie je precies waar tandplak is achtergebleven en zie je bovendien hoe oud de tandplak is. Zie je veel oude tandplak, dan weet je precies welke plekken op het gebit je meestal onbewust overslaat.

De Miradent Plaque Check draagt bij aan een gezond gebit, doordat je precies weet hoe je moet poetsen en welke plekken op het gebit extra aandacht behoeven. Met de Miradent Plaque Check werk je aan een gezond gebit en verklein je de kans op tandbederf, ontstekingen en gaatjes. 

Wacht niet langer tot de periodieke tandartscontrole, maar kom er zelf achter of er verbetering mogelijk is bij het reinigen van je mond

 

Gebruik van Miradent Plaque Check

De Miradent Plaque Check is bijzonder eenvoudig te gebruiken en heeft geen oefening nodig. Je gebruikt de test op de volgende wijze:

 

 1. Poets de tanden voor gebruik zoals je dit normaal doet
 2. Leg een heel tablet (of half bij jonge kinderen) achter op de tong
 3. Kauw de tablet voorzichtig door, maar slik niet
 4. Produceer zoveel mogelijk speeksel door de kaak te bewegen en laat het door de mond gaan (niet met water spoelen)
 5. Na enige tijd reageren de stoffen in de tablet met tandplak
 6. Spuug overtollig speeksel uit 
 7. Bekijk met behulp van het meegeleverde spiegeltje precies waar tandplak is achtergebleven
 8. Verwijder de kleurstof van de tanden met een normale poetsbeurt, spoel eventueel na met mondwater

Veilige bestanddelen en geen erytrosine

Wanneer de kleurstoffen in de tabletten reageren met tandplak, kan het er soms vrij heftig uitzien door de felle kleuring van de stoffen. De kleurstoffen die gebruikt worden in Miradent Plaque Check zijn echter volledig veilig. 

Bovendien kunnen de tabletten ook gebruikt worden door kinderen, ofwel om het poetsen van de ouders te controleren (bij jonge kinderen), maar ook om kinderen bewust te maken van tandplak en het poetsgedrag.

In tegenstelling tot veel vergelijkbare plaktests, bevat Miradent Plaque Check geen erytrosine. Dit is een kleurstof die eveneens reageert met tandplak, maar soms ook bijwerkingen kan veroorzaken, met name wanneer de stof in het lichaam terecht komt.

Erytrosine wordt onder meer afgeraden bij mensen met astma, hyperactieve kinderen en mensen met schildklierproblemen. Bovendien kan erytrosine niet gebruikt worden in combinatie met aspirine, één van de meest gebruikte pijnstillers.

Miradent Plaque Check bevat geen erytrosine en is daarom veiliger om te gebruiken dan veel vergelijkbare producten.

Schrijf je eigen review
Miradent Plaque Check Met Spiegel
Jouw rating