Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

TonsilFresh Mondwater

Draagt bij aan het voorkomen van amandelstenen

Rating:
100 % of 100

10% Combineerkorting

 19,95
Op voorraad
  • Bestel er 2 voor  17,50 per stuk en bespaar 12%
  • Bestel er 4 voor  16,00 per stuk en bespaar 20%

 Bestel er 2 voor €35,- totaal
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

TonsilFresh Mondwater

TonsilFresh Oral Rinse mondwater verzorgt je gebit, je mondholte en je amandelen na het tanden poetsen. De effectieve, maar veilige ingrediënten helpen om amandelstenen (tonsil stones) te voorkomen, een veel voorkomende oorzaak van een slechte adem.

  • Bestrijdt een slechte adem (halitose)
  • Helpt amandelstenen (tonsil stones) voorkomen
  • Milde mintsmaak
  • Zonder suiker, alcohol of kunstmatige kleurstoffen

TonsilFresh mondwater reinigt en verzorgt je mondholte en zorgt structureel voor een frisse adem. Het hoofdingrediënt van dit mondwater is een actieve zuurstofformule met een ongekend hoge dosis zuurstof. Deze bestrijdt de anaerobe bacteriën in de mondholte direct en neutraliseert op moleculair niveau de stinkende zwavel gassen die zij produceren.

Desondanks wordt het natuurlijke evenwicht van de mondflora geen geweld aangedaan, zoals bij antiseptische mondwaters het geval is. Chloordioxide bestrijdt alleen de schadelijke bacteriën en hun uitscheidingen, maar laat nuttige bacteriën ongemoeid. Je kunt dit mondwater dan ook zonder problemen onbeperkt gebruiken, een rustperiode zoals bij antiseptische middelen is niet nodig. Actieve zuurstof komt de mondgezondheid juist ten goede en helpt mee om een slechte adem en amandelstenen te voorkomen.

TonsilFresh Oral Rinse bevat geen alcohol, sacharine, SLS (sodium lauryl sulfaat) of andere schadelijke ingrediënten.

Hoe kun je TonsilFresh Mondwater het best gebruiken?

Al naar gelang de klachten kun je TonsilFresh Oral Rinse 1 tot 3 keer per dag gebruiken. 

Zet de fles of dop niet direct aan je mond om besmetting te voorkomen.

Spoel je mond na het tandenpoetsen en gorgel vooral ook diep in je keel om de vloeistof in contact te brengen met je amandelen. Doe dat minstens 30 seconden, maar liefst langer. Bij hardnekkige amandelstenen of een slechte adem kun je na het uitspugen van het mondwater nogmaals spoelen en gorgelen.

TonsilFresh Oral Spray heeft dezelfde samenstelling en werking als de Oral Rinse. Het verschil is dat het in een handige sprayflacon zit, die geschikt is voor tussendoor en onderweg.

Let op: tandpasta met SLS (sodium lauryl sulfaat) kan het reinigende effect van TonsilFresh Oral Rinse mondwater neutraliseren. Een tandpasta zonder deze stof is dus aan te raden.

Wat zijn de ingrediënten van TonsilFresh Mondwater?

Water, gestabiliseerde natriumchloriet, natriumbicarbonaat, PEG-40 gehydrogeneerde castorolie, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, Mentha Piperita (pepermunt), natriumhydroxide, Tetranatrium EDTA, aroma.

Inhoud: 500 ml.

5 Stappen aanpak tegen amandelstenen

Het voorkomen of verhelpen van amandelstenen vereist over het algemeen een totaalaanpak. 

1. Gebruik een keelspoeling met hd2o

Gebruik een keelspoeling met de hoogste dosering actieve zuurstof zoals TonsilFresh® mondwater. Dit mondwater op basis van een actieve zuurstofformule heeft zich bewezen, omdat het de anaerobe bacteriën (verantwoordelijk voor amandelstenen en ademgeur) direct bestrijdt. Ook een mondspray op basis van een actieve zuurstofformule zoals Oravall® helpt overdag mee om de adem fris en keel schoon te houden. 

2. Zorg voor voldoende speeksel

Een droge mond kan een factor zijn in de vorming van amandelstenen. Kies verzorgingsproducten die je mondslijmvliezen hydrateren en je speekselproductie stimuleren. Speeksel heeft een reinigende werking in de amandelen. Kies voor de Dry Mouth Lozenges van Dr Katz of de natuurlijke kauwgom van Moist-R® 

3. Reinig je tong

De achterkant van je tong is een favoriet hangplek voor anaerobe bacteriën. De kans op amandelstenen neemt af als je deze plek, vlakbij je amandelen, dagelijks reinigt. Doe dat nooit met je tandenborstel maar met een speciale tongschraper of tongborstel en gebruik daarna een tonggel. Minder bacteriën achter op je tong betekent minder bacteriën in de amandelcrypten. Een van de best bewezen manieren om je tong schoon te maken kan met OraPack® en de speciale tongdruppels van California Breath. 

4. Post-nasale drip

Een terugkerende neusverkoudheid of een allergie kan amandelstenen in de kaart spelen als er overmatig neusslijm geproduceerd wordt. Dit wordt afgevoerd via de keelholte, de zogenaamde post-nasale drip. Door de toevloed van bacteriën uit de neusholte kunnen amandelstenen ontstaan. Dit proces ga je tegen met de medicijnvrije, antibacteriële neusdruppels van TonsilFresh nasal sinus drops.

5. Amandelstenen verwijderen met bewezen instrumenten

Amandelstenen die eenmaal zijn gevormd kun je handmatig verwijderen. Maar doe dat wel voorzichtig. Met de juiste instrumenten kun je niet alleen de oppervlakkige tonsil stones verwijderen, maar ook die dieper in de amandelcrypten zitten.

Met de populaire TonsilFresh Tonsil Stones Cupping Glass kun je met een eenvoudig vacuümsysteem amandelsteentjes uit de diepste crypten zuigen. Ook de TonsilFresh® Led Kit is een effectieve set met instrumenten en een sterk Led-licht. de TonsilFresh® Loop Extractor bevat een kleine lus die je heel gericht kunt navigeren in je amandelen. 

Na het verwijderen van de amandelstenen kun je de amandelen voorzichtig schoonspoelen met TonsilFresh mondwater uit een monosyringe 412 (spuitje zonder naald) of met de TonsilFresh Waterfloss.

Schrijf je eigen review
TonsilFresh Mondwater
Jouw rating