Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie

Veganistische tandpasta op basis van Tea Tree Olie

5% korting met mondwater

€ 14,00
Niet op voorraad
 • Bestel er 2 voor 12,50 per stuk en bespaar 11%

 Bestel er 2 voor €25,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie 

Wil je graag een effectieve tandpasta gebruiken, zonder allerlei chemicaliën met een bedenkelijke reputatie, dan is Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie een goede keuze.

Deze tandpasta werkt op basis van tea tree olie en reinigt de mond grondig, terwijl je de kans op irritaties minimaliseert. Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie is een uitstekende keuze wanneer:

 • Je op zoek bent naar tandpasta zonder fluoride
 • Je last hebt van tongaanslag, slechte adem en een droge mond
 • Sterk reageert op het veelgebruikte sodiumlaurylsulfaat
 • Je op zoek bent naar een veganistische tandpasta
 • Je geen tandpasta wilt gebruiken die is getest op dieren

Diepe reiniging dankzij tea tree olie

Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie werkt op basis van tea tree olie. Dit is een olie dat gewonnen wordt uit de bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom. Dit is een boom die uitsluitend voorkomt in Australië en al sinds jaar en dag gebruikt wordt door de lokale Aboriginals.

De oorspronkelijke bevolking van Australië kwam er namelijk al snel achter dat tea tree olie een anti-bacteriële en schimmeldodende werking heeft. Bovendien kan de olie ook nog eens anti-viraal werken. 

De olie is daarom een natuurlijke oplossing om de mond grondig te reinigen en schadelijke bacteriën aan te pakken. Dit maakt Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie uniek:

 • Pak stinkende en schadelijke bacteriën aan met het natuurlijk tea tree olie
 • Geen sodiumlaurylsulfaat of andere irriterende middelen
 • Geen fluoride: tea tree olie doet zijn werk
 • Geen kunstmatige geur- en smaakstoffen 
 • De tandpasta is geschikt voor veganisten, niet gebruikt bij dierproeven en maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke middelen. Het is daarmee een bijzonder ecologisch-verantwoorde tandpasta

Gevoelige mond? Hier geen bedenkelijke ingrediënten

Veel tandpasta’s maken gebruik van sodiumlaurylsulfaat of varianten hiervan. Dit is een zeep dat het bekende schuimende effect in de mond veroorzaakt tijdens het poetsen. Hoewel veel mensen dit associëren met het reinigen van de mond, is sodiumlaurylsulfaat een vrij agressief middel.  

Het kan leiden tot irritaties en zelfs de natuurlijke balans in de mond verstoren. Bovendien kan sodiumlaurylsulfaat een schadelijke reactie creëren met chloorhexidine, dat in sommige mondwaters zit. Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie maakt daarom geen gebruik van deze stof.

Fluoride is een bestanddeel dat aanwezig is in veel tandpasta’s, maar helaas niet voor iedereen geschikt is. Onder meer bij kleine kinderen wordt fluoride in mondproducten afgeraden. Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie vormt hierbij een goed alternatief, omdat het geen gebruik maakt van fluoride.

Natuurlijke, maar grondige reiniging

Hoewel veel fabrikanten het graag laten geloven, is het niet nodig om stoffen als sodiumlaurylsulfaat te gebruiken in tandpasta’s om het gebit goed te reinigen.

Met Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie haal je een natuurlijk alternatief in huis dat het gebit grondig reinigt, een frisse geur en smaak achterlaat en ook nog eens volledig veganistisch is.

De Australische Aboriginals zweren al eeuwen bij de heilzame krachten van tea tree olie, die inmiddels ook met wetenschappelijk wetenschap aangetoond zijn. Met Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie vermijd je niet alleen sommige bedenkelijke chemische stoffen, maar hou je het gebit gezond.

 

Hoe kun je Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie het beste gebruiken?

Je gebruikt Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie zoals je andere tandpasta ook zou gebruiken. Breng een goede hoeveelheid van de pasta op een tandenborstel en poets grondig gedurende tenminste twee minuten.

Je kunt de mond hierna spoelen met een veilig mondwater, zoals Ultradex mondspoeling. Dit mondwater maakt geen gebruik van stoffen als alcohol of chloorhexidine, die beide kunnen leiden tot (verergerde) klachten.

Bovendien kun je voor een nog beter resultaat de tong schrapen. Hier bouwt zich in veel gevallen een witte plaklaag op die kan leiden tot een slechte adem en tandvleesklachten.

Wat zijn de ingredienten van Desert Essence Tea Tree Olie

Calcium Carbonate, Glycerin (plantaardig), Water (Aqua), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Distillate, Sodium Coco-Sulfate, Carrageenan (Plant Derived), Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil, Sodium Bicarbonate, Eco-Harvest® Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Sea Salt

Schrijf je eigen review
Desert Essence Fennel Tandpasta Tea Tree Olie
Jouw rating