Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Dentek Tongreiniger

Helpt tongbeslag en een stinkende adem voorkomen

Rating:
90 % of 100

5% Combineerkorting

 8,95
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor  8,- per stuk en bespaar 11%
 • Bestel er 4 voor  7,50 per stuk en bespaar 16%

 Bestel er 2 voor €16,- totaal
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

 • € 8,95 € 8,50

  5% korting
  Bespaar -€ 0,45

  Dentek Tongreiniger

  Tongreiniger + Ontsmettende Tongdruppels

Dentek tongreiniger; weg met tongbeslag 

Wel eens last van een slechte adem of vieze tong? Met de Dentek tongreiniger haal je de oplossing voor beide problemen in huis. De Dentek tongreiniger is een innovatieve tongschraper waarmee de tong veilig, maar effectief schoon kan worden gemaakt. Niet voor niets is de Dentek tongreiniger één van de meest verkochte tongschrapers ter wereld. 

 • Voor mensen met een aanslag op de tong
 • Geschikt om een slechte adem mee te behandelen
 • Een veiliger alternatief op tongreiniging met een tandenborstel
 • Zeer geschikt voor mensen met een gevoelige tong
 • Ook voor mensen die een snelle kokhalsreflex hebben

Hoe zorgt de tong voor mondproblemen zoals een slechte adem?

De tong is een belangrijke groeibodem voor veel bacteriën. Dit is natuurlijk en niet schadelijk zolang er een balans heerst tussen verschillende bacteriën, maar regelmatig is dit niet het geval. Wanneer enkele bacteriesoorten de overhand krijgen, ontstaat er vaak een nare plaklaag op de tong.

Een gezonde tong is lichtroze, maar bij een disbalans is er vaak een witte tot gele of zelfs bruine aanslag op de tong zichtbaar. Dit wijst op een wildgroei van enkele bacteriën. Vaak zijn dit bacteriën die mondproblemen kunnen veroorzaken. In een meerderheid van de gevallen ontstaat een slechte adem als gevolg van een aanslag achterop de tong.

Verwijder witte tong aanslag met Dentek

Met de Dentek tongreiniger kan deze eenvoudig verwijderd worden. De tongreiniger beschikt over drie afgeronde boogjes. Doordat de Dentek tongreiniger gebruik maakt van drie schrapers, haal je met één beweging veel meer plak weg dan met de gemiddelde tongschraper. 

Geliefd bij mensen met een gevoelige tong

Bovendien is de Dentek tongreiniger zacht en loop je niet het risico dat de gevoelige tong beschadigd raakt of gevoelig wordt. De coating van mint zorg voor een prettige smaak, terwijl het platte design kokhalzen voorkomt. 

 • Drie schrapers in één: effectieve verwijdering plak
 • Mint coating voor prettige smaak
 • Plat design, wat kokhalzen voorkomt
 • Makkelijk schoon te maken
 • Beschadigt de tong niet, ook niet bij gevoeligheid van de tong

Waarom kan ik niet gewoon mijn tandenborstel gebruiken?

De tong is een gevoelig onderdeel van de mond. Bij te veel prikkeling kan de tong snel geïrriteerd raken en pijn doen. Helaas gebruiken veel mensen nog een tandenborstel om de tong schoon te maken.

Dat is onverstandig, want de haartjes van de tandenborstel zijn niet gemaakt voor de tong, maar voor het harde en gladde oppervlakte van de tanden. De haartjes van de tandenborstel kunnen kleine krasjes aanbrengen op de tong en leiden tot beschadigingen en irritaties. Bovendien verspreid je op deze wijze schadelijke bacteriën over de tandenborstel, die je later weer op de tanden brengt bij het poetsen.

Wat is het verschil met andere tongschrapers?

Andere tongschraper zijn vaak niet effectief of eveneens te hard. Zo zijn er veel tongschraper met harde haartjes die weliswaar de plaklaag loshalen, maar niet prettig aanvoelen voor de tong. Ook zijn sommige schrapers vrij groot, wat kan leiden tot een kokhalsreflex wanneer de achterkant van de tong wordt schoongemaakt. De Dentek tongreiniger is klein van formaat en daarom makkelijker en prettiger te gebruiken.

Met de Dentek tongreiniger heb je dit probleem niet: de drie schrapers zijn zacht voor de tong, maar verwijderen in één beweging de vieze laag op de tong. Loop niet langer rond met een vieze tong, maar ga voor een gezonde, roze tong.

Een prettige adem en schone tong

Omdat een slechte adem erg vaak veroorzaakt wordt door een aanslag op de tong, is een tongschraper een belangrijk onderdeel van de totale mondverzorging. Met de Dentek tongreiniger weet je zeker dat je tong schoon is, zonder dat je beschadigingen aanbrengt. 

Met een schone tong stap je zelfverzekerder de deur uit: je tong is roze, creëert geen slechte adem en is gezond. De Dentek tongreiniger helpt je hierbij.

Hoe kan ik de Tongreiniger van Dentek het beste gebruiken?

De Dentek tongreiniger is makkelijk te gebruiken. Zet de schraper achterop de tong en maak een langzame beweging naar de voorkant van de tong. Hou hierbij enige druk op de tong, maar duw niet te hard: dit is niet nodig.

Spoel de Dentek tongreiniger na iedere schraapbeweging af met water, zodat de plaklaag op de schraper niet terug wordt gebracht op de tong. 

Gebruik de Dentek tongreiniger idealiter na het tandenpoetsen, zodat eventuele voedselresten die los zijn gekomen tijdens het poetsen direct verwijderd worden van de tong. Spoel de tongschraper na gebruik nog een keer goed af.

Schrijf je eigen review
Dentek Tongreiniger
Jouw rating