Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

SOVA Night Guard 3D (voorgevormd) + Bewaardoosje

Nieuw voorgevormd bitje tegen tandenknarsen

10% Combineerkorting

 32,00
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor  30,00 per stuk en bespaar 6%

 Bestel er 2 voor €60,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

Sova Aero 3D - Grotendeels Voorgevormd Bitje Tegen Tandenknarsen

Gebits beschermer die nog makkelijker te vormen is dan de Originele versie van Sova.

Het bitje van Sova is de beste in de markt. Toch merkten we dat sommige klanten moeite hebben om het materiaal helemaal passend te krijgen. Om dat probleem te voorkomen hebben we nu Sova Aero 3D ontwikkeld waarbij het grootste deel al voorgevormd is. Je hoeft alleen nog maar je tanden erin te plaatsen voor de perfecte pasvorm. 

Wetenschappelijk bewezen effectief

Uit een onafhankelijk onderzoek van de universiteit van Michigan blijkt dat Sova het gebit net zo goed beschermd als een aangemeten bitje van de tandarts, maar véél comfortabeler zit. 

 

Zó onderscheidt Sova zich ten opzichte andere nightguards:

 1. Flinterdun en comfortabel. Met een dikte van slechts 1,6 MM is Sova niet alleen het sterkste, maar ook het dunste bitje op de markt. In tegenstelling tot andere logge knarsbitjes, went Sova dusdanig snel dat je de gehele nacht doorslaapt.
 2. 100% zeker beschermd. Sova biedt een speciale Diffusix technologie, waarbij de hevige kracht van het knarsen wordt verdeeld over het gehele gebit. Zo wordt de druk afgevloeid zonder schade aan de tanden of pijn in de kaken te veroorzaken.
 3. Uniek: Met perforaties. Sova bevat perforaties waardoor de perfecte pasvorm kan worden gerealiseerd. Je kunt Sova namelijk tijdens het vormen tegen je tanden "aanzuigen". Tegelijkertijd zorgen de perforaties ervoor dat speeksel en zuurstof de tanden kunnen bereiken. Zo blijven je tanden beschermd tegen zuren en bacteriën. Andere tandenknarsbitjes sluiten de tanden af waardoor cariës en glazuurafbraak kan ontstaan.
 4. Tot wel 8 keer sterker. De meeste commerciële bitjes zijn gemaakt van EVA. EVA is weliswaar een veilig en zacht materiaal maar wordt teleurstellend snel kapot gebeten. Het materiaal van Sova daarentegen is maar liefst 8 keer sterker dan EVA. Hier knars je dus met geen mogelijkheid doorheen.
 5. Vormen zo vaak je wilt tot de perfecte fit. Voor kwaliteitsbehoud kunnen andere knarsbitjes maar enkele keren opnieuw worden gevormd. Hoewel de meeste mensen Sova in 1 keer passend krijgen, kun je Sova zo vaak vormen als je wilt.
 6. Kost slechts 20% van een tandartsbitje. Een bitje op maat laten maken bij de tandarts kost 300€ en daar moet je vaak lang op wachten. Sova is vele malen goedkoper en pasklaar in 1 minuut.
 7. Ook voor klemmen van de kaken. Je kunt Sova ook perfect gebruiken als je last hebt van kaakklemmen overdag. Omdat het zo dun is kun je ermee praten en zelfs drinken.
 8. Bereikt de achterste kiezen. Sova bereikt het hele gebit, dus ook de achterste kiezen. En dit is erg belangrijk. De meeste bitjes redden de achterste kiezen niet waardoor in een uitzonderlijke situatie de achterste molars naar elkaar toe kunnen groeien en je beet verandert.
 9. CE Keurmerk. Sova is in tegenstelling tot de meeste knarsbitjes voorzien van een CE keurmerk en wordt gemaakt in de VS en niet in China. Zo weet je 100% zeker dat je een veilig soort materiaal draagt.

Het beste te gebruiken met Mibrush Spray. Nu tijdelijk met 10% combineerkorting.

Wil je liever geen water gebruiken om het op maat te maken? Gebruik dan Sova Heat Pack

Van welk materiaal is Sova gemaakt?

Het materiaal van Sova bestaat uit een mix van verschillende soorten biologisch afbreekbare producten. Het materiaal is veilig, duurzaam, sterker dan EVA en uiteraard vrij van chemische stoffen zoals BPA, Latex, PVA en Ftalaten. Naar wens kan een officieel Europees veiligheidscertificaat worden toegezonden per mail.

Is Sova voor de onder- of bovenkaak?

Is bedoeld voor de bovenkant maar kan ook op maat worden gemaakt voor de onderkant van het gebit.

 

Instructiefilmpje van Sova: Binnen 2 minuten pasklaar!

 

Wat heb je nodig

 • Kom
 • Heet water, niet gekookt. 60 graden
 • Vork
 • Spiegel

Hoe kan ik Sova het beste op maat maken?

1 Was je handen en het Sova bitje met zeep en water

2 Verhit het water in een ketel of magnetron tot ongeveer 60 graden. Het water mag niet koken

3 Leg het Sova bitje in de kom met heet water en wacht totdat het zacht en flexibel is geworden. Je kunt dit controleren door er een vork onder te plaatsen en die rustig omhoog te bewegen

4 Houd het zachte materiaal nu vast zoals je op de afbeelding ziet en laat het niet dubbelvouwen. Als het materiaal aan elkaar plakt is het lastig los te krijgen.

5 Bijt nu voorzichtig in het midden van voorste deel van het bitje en druk de tong tegen het materiaal om het op zijn plaats te houden.

6 Kijk in de spiegel. Vorm het materiaal tegen oppervlakte van de tanden en kiezen aan door met je vingertoppen het materiaal richting de tandvlees lijn te duwen en zo het schild te maken. Probeer de gehele tand te bedekken en niet verder te gaan dan de tandvleesrand.

7 Sluit de lippen over de gebitsbeschermer en zuig zachtjes totdat het materiaal is uitgehard. (Niet te hard zuigen) Dit zorgt voor een goede pasvorm binnen een minuut. Als je niet tevreden bent met het resultaat, leg je de gebitsbeschermer terug in het water, laat het dan verzachten en begin opnieuw.

Voor het beste resultaat:

 • Gebruik liever niet gekookt water maar heet water. Nog beter is het om de Heat Pack te gebruiken. 
 • Strek het materiaal niet te ver uit, zo worden de gaatjes te groot 
 • Als je het bitje te enthousiast aanzuigt tijdens het vormen dan kan het te strak gaan zitten.

Gebruik niet teveel kracht

Gebruik niet teveel kracht om het bitje in de juiste stand te krijgen. Zo kan het uit vorm raken en niet meer in de originele staat terugkeren. 
 
We raden aan om tijdens het vormen alleen gebruik te maken van je tong en lippen en door middel van lichte zuigkracht. Er zitten immers perforaties in die het vormen makkelijker maken. 

De druk is dan sterk genoeg om het bitje in een goede vorm te krijgen. Lukt het dan niet in 1 keer, dan kun je het daarna zo vaak vormen als je wilt.

Gebruik dus niet je vingers, ook al geeft de video dit wel aan.
 

Hoe houd je het bitje schoon?

 • Poets je bitje dagelijks met een zachte tandenborstel en gebruik een beetje tandpasta (geen whitening) of een milde zeep.
 • Of laat het bitje maximaal 10 minuten weken in 3% hydrogen peroxide.
 • Spoel je Sova bitje voorzichtig af onder de kraan en bewaar op kamertemperatuur.
 • Gebruik geen bruistabletten, afwasmiddel of mondwater.
 • Vermijd agressieve schoonmaakproducten, zoals producten met alcohol.
 • Stop het Sova bitje niet in de afwasmachine en stel het niet bloot aan extreem hoge temperaturen.

 

Het materiaal van Sova bestaat uit een mix van verschillende soorten biologisch afbreekbare producten. Het materiaal is veilig, duurzaam, sterker dan EVA en uiteraard vrij van chemische stoffen zoals BPA, Latex, PVA en Ftalaten. Naar wens kan een officieel Europees veiligheidscertificaat worden toegezonden per mail

Schrijf je eigen review
SOVA Night Guard 3D (voorgevormd) + Bewaardoosje
Jouw rating