Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

TonsilFresh Tongreiniger

Duurzame metalen tongreiniger tegen tongaanslag, slechte adem en een vieze smaak in de mond

Rating:
89 % of 100

10% Combineer Korting

 9,50
Op voorraad
  • Bestel er 2 voor  7,50 per stuk en bespaar 21%

 Bestel er 2 voor €15,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Wat maakt de TonsilFresh tongschraper zo uniek?

  1. TonsilFresh is flexibel. Je kunt TonsilFresh buigen waardoor je de breedte van de tongreiniger kunt aanpassen aan de breedte van je tong. Zo wordt tijdens het schrapen de gehele tong in één beweging schoongemaakt. 
  2. Nog hygiënischer dan plastic versies. Tonsilfresh is gemaakt van roestvrijstaal. Een metalen oppervlakte voorkomt dat bacteriën kunnen voortleven op de tongschraper zelf nadat je het hebt gebruikt. De kans dat bacteriën zich ontwikkelen op plastic tongreinigers is aanzienlijk groter. Zet een plastic versie daarom met regelmaat in de vaatwasser. 
  3. Voordeliger. Een plastic tongreiniger moet om de 3 maanden worden vervangen. TonsilFresh gaat minstens 5 jaar lang mee. Je kunt dus geld besparen.
  4. Effectief. Het metalen schraapdeel van TonsilFresh is zo gevormd dat het niet scherp maar wel net fijn genoeg is om in slechts enkele schraapbewegingen de tong volledig schoon te maken. De meeste kunststof tongreinigers (met een vlak profiel) bereiken dit resultaat niet. 

Zó Bevrijd je je tong van witte aanslag

Zie je bij jezelf een witte aanslag op de tong? Je houdt van een lekker natje en droogje op zijn tijd, maar dat wat je eet of drinkt is niet altijd goed voor de gezondheid van je mond. 

Het gevolg: nare geurtjes, die in negentig procent van de gevallen veroorzaakt worden door witte of gele aanslag. Hoe houd je jouw tong in topconditie? In dit artikel zijn de belangrijkste en meest tongvriendelijke tips op een rijtje gezet. 

Bestrijden is beter dan vermijden

Zuivel, alcohol, sigaretten en suikers zijn een van de meest geziene boosdoeners die verantwoordelijk zijn voor de vervelende aanslag op je tong. Ook stress, een griepje of met open mond slapen kunnen zorgen voor een verstoorde balans in de bacteriehuishouding in je mond. Tegelijkertijd wordt het speekselgehalte beïnvloed. 

Als je hier niets tegen doet, kunnen er vervelende tandproblemen ontstaan.

Een rigoureuze actie is alle boosdoeners vermijden, maar is dat lang vol te houden?  Gelukkig bestaan er ook bewezen producten die je tong snel haar roze kleur terug geven.

Het probleem natuurlijk aanpakken

Je kunt de verstoorde balans in je mond actief bestrijden met verschillende mondverzorgingsproducten. Het nadeel is dat de meeste varianten met bestanddelen zoals alcohol enkel de geuren en symptomen maskeren of in het slechtste geval verergeren. 

Het is dus goed om te weten welke producten effectief zijn en op een natuurlijke wijze de strijd aangaan met tongplak. En het is belangrijk dat daarbij de pH-waarden in balans blijven.

Schrapen versus schrobben 

De tong neemt een derde van ons mondoppervlakte in, waarbij enkele gebieden lastig schoon te maken zijn. Met een tandenborstel bereik je niet alle plekjes. 

Gebruik daarom een tongschraper. Bijvoorbeeld de duurzame, metalen variant van TonsilFresh, die tot wel vijftien jaar meekan. Of de Orabrush Try Me, die de schraapfunctie combineert met zachte borstelhaartjes, zodat ook de dieperliggende tongweefsels worden bereikt. 

Complete verzorgingskit

Voor een complete verzorging van je tong is het slim ook je tandpasta en mondwater aan te passen. De Oxyfresh Tong Clean Kit bevat bijvoorbeeld een tongreiniger, een tandpasta en mondwater die Oxygene en zink bevatten. 

De producten zijn pH-neutraal en vernietigen alleen de slechte bacteriën. Ook de Oxyd8 Tongue Clean Kit bevat deze actieve zuurstof en zink, zodat je tong op een natuurlijke manier gereinigd wordt, maar niet uitdroogt.

Mintfris met behulp van mineralen

Het mineraal zinklactaat is uiterst belangrijk als het gaat om een natuurlijke reiniging van je mondholte. Het neutraliseert namelijk de zwavelverbindingen die wij als ‘stinkend’ ervaren. 

Tung Gel bevat ook zinklactaat. En die breng je aan met de speciaal ontwikkelde Tung Brush. Deze borstel voorkomt vervelende kokhalsneigingen, die helaas weleens voor kunnen komen tijdens het schrapen.

Eerste hulp voor onderweg

Wat als je onderweg een walmpje hebt? Dan bieden mondsprays, kauwgoms en pastilles uitkomst. Zo bevat de The Breath Co Chewing Gum zinklactaat en verhelpen de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges met hun citrus-mintformule een vieze geur. Ze zorgen ook dat je meer eigen speeksel aanmaakt, zodat het gevoel van een droge mond verdwijnt. Dat doet de alcoholvrije mondspray van Ultradex ook.

Het nut van neusdruppels 

Je keel, neus en mond staan met elkaar in verbinding. Daarom is het goed die verbinding te verzorgen. De California Breath Power Drops, gevuld met tea tree olie, gaan slechte bacteriën in speekselklieren en tongbacteriën te lijf. Daarnaast zijn er nog de California breath nasal sinus drops. Deze neusspray zorgt er vanuit de neus voor dat op alle slecht bereikbare plekken de schadelijke bacteriën uit het veld worden geruimd.

Schrijf je eigen review
TonsilFresh Tongreiniger
Jouw rating