Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Filteren

Tandenborstels

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

De juiste tandenborstel kiezen

Als het goed is heb je je tandenborstel twee of drie keer per dag in je hand. Het is zo vanzelfsprekend dat je een leven zonder tandenborstel niet voor kan stellen. Het is misschien wel het meest essentiële voorwerp dat je bezit.

Al in de Oudheid reinigden mensen hun gebit met takjes en wortels en door erop te kauwen ontstond dan een rafelig uiteinde. Het geheel heeft wel wat weg van onze handtandenborstel en is later verfijnd.

Zo maakte men eeuwen geleden in China echte tandenborstels van varkenshaar op een houder van bamboe of bot. Varkenshaar is wereldwijd nog een tijd gebruikt voor tandenborstels, waarna men overging op nylon borstelhaar.

In de vorige eeuw zijn er elektrische tandenborstels bijgekomen en iets later de sonische tandenborstel. Hoewel elektrische tandenborstels tandplak effectiever verwijderen, is de handtandenborstel nooit helemaal verdwenen.

Bijvoorbeeld voor op reis of als je het gezoem in je hoofd erg irritant vindt. Ook bij jonge kinderen geven de ouders meestal de voorkeur aan een handtandenborstel om de tanden van de kleintjes te poetsen.

Daarnaast zijn er hele specifieke handtandenborstels, zoals harde of juist heel zachte tandenborstels en de innovatieve sponsborstel. Je tandenborstel vormt, samen met tandpasta, de basis voor je mondverzorging. De kwaliteit is daarom belangrijk.

De Mondzorgzaak biedt verschillende soorten tandenborstels aan, zodat er altijd wel één is die past bij jou en jouw gebit.

Handtandenborstels

Dat een gewone tandenborstel niet gewoontjes hoeft te zijn, bewijzen onze classy Dentissimo tandenborstels. De Silver is een harde tandenborstel, maar de topjes van de borstelharen zijn niet scherp. De afgeronde borstelharen verwijderen tandplak grondig, maar dankzij de afgeronde topjes zonder beschadigingen van het glazuur.

De Gold Limited Edition goudkleurige tandenborstel is een medium zachte tandenborstel. Beiden zitten in een bijpassende en al even stijlvolle verpakking, die tevens dient als bewaardoos.

Zowel de Silver als de Gold tandenborstel zijn een sierraad voor je badkamer. Wil je nog zachter, ga dan voor de Dentissimo Sensitive Soft tandenborstel.

Deze heeft microfijne borstelhaartjes en is zeer geschikt bij gevoelige tanden.

De Humble Brush tandenborstel heeft hoogwaardige nylon borstelharen van Dupont en het handvat is van bamboe. De Humble Brush is een milieuvriendelijk alternatief voor de gebruikelijk plastic tandenborstels en de verpakking is recyclebaar.

Zachte tandenborstels

Hoewel je glazuur meer blijkt te slijten van te hard poetsen dan van een harde tandenborstel, geven veel mensen de voorkeur aan een zachte tandenborstel om het afslijten van het tandglazuur te voorkomen. Dit is zeker aan te raden als je last hebt van gevoelige tanden of geïrriteerd tandvlees.

De Miradent Tandenborstel Care Brush Soft is een zachte tandenborstel met een extraatje. Met de geribbelde achterkant van de borstel kun je namelijk je tong reinigen. Ideaal voor op reis, je spaart de ruimte van je elektrische tandenborstel en je tongschraper uit.

De Lactona iQ+ X-Soft tandenborstel is eveneens een goede optie om je gebit op een zachte manier reinigen. Ook deze tandenborstel heeft een extraatje: een klein borsteltje op het uiteinde dat is bedoeld voor de moeilijk bereikbare plekjes.

De Meridol tandenborstel is dan weer wat eenvoudiger, maar de fijne, taps toelopende borstelhaartjes verwijderen tandplak grondig maar toch zacht. 

De TonsilFresh Ronde tandenborstel heeft een afwijkende vorm. De kleine borstelkop bevat ongeveer 15.000 ultrafijne borstelhaartjes. Doordat borstelkop rondom haartjes heeft kun meerdere oppervlakken van het gebit tegelijk reinigen en met gemak ook de moeilijke plekjes bereiken. Deze methode verwijdert tandplak effectief en de fijne, zachte haartjes zijn geschikt voor gevoelige tanden en gevoelig tandvlees. 

Tandenborstel van bamboe

Wil je behalve voor je tandvlees ook zacht zijn voor het milieu, kies dan voor een bamboe tandenborstel in plaats van een plastic.

We hebben er twee: de Oxyfresh Bamboo Brush en de UK Organics Soft tandenborstel. Beiden zijn superzacht, geschikt om zelfs geïrriteerd of ontstoken tandvlees te poetsen, en milieuvriendelijker dan een plastic borstel.

Tandenborstel voor kinderen

Niet alleen voor volwassenen is een goede mondhygiëne van belang, maar ook bij kinderen.

Eigenlijk verdient het juist nog meer aandacht om de kinderen al op jonge leeftijd een goede mondzorg aan te leren. Daarbij is het melkgebit extra gevoelig voor cariës (gaatjes) en tanderosie. Dat komt omdat het tandglazuur niet direct uithardt nadat de tandjes doorkomen. Vroeger werd wel gedacht dat die gaatjes niet zoveel uitmaken omdat het melkgebit toch weer gewisseld wordt, maar het melkgebit blijkt een belangrijke rol te spelen bij de ontwikkeling van het blijvende gebit. Dat wordt gaver naarmate het melkgebit beter verzorgd is.

Het advies is dan ook om nadat de eerste tandjes zijn doorgebroken, ze iedere dag één keer te poetsen. Vanaf twee jaar kun je het best twee keer per dag poetsen. En dan is er het moment dat een kind zelf kan leren poetsen. De leeftijd waarop hangt af van het kind, maar meestal ligt dat tussen de 6 en 10 jaar.

Tandenborstel voor baby's

Je kunt beginnen met de eerste tandjes van je baby met de Miradent Infant-O-Brush baby tandenborstel. Dit is niet alleen een eenvoudig borsteltje, maar tevens een bijtring voor baby's vanaf 3 maanden.

Een andere optie voor baby’s is de OraNurse Vingertandenborstel baby. Om kinderen enthousiast te maken voor hun gebitsverzorging hebben kindertandenborstels doorgaans felle kleurtjes en vrolijke vormen. Bijvoorbeeld de zachte tandenborstels van Dentissimo.

Zo is er de Dentissimo Zachte tandenborstel voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Verkrijgbaar in roze en blauw met een zuignap om het tanden poetsen nog iets leuker te maken. De Dentissimo Tandenborstel voor kinderen van 2 tot 6 jaar heeft een kleurrijke timer die knippert zolang er gepoetst moet worden. Deze is beschikbaar in de felle kleuren rood en groen.

Minder uitbundig maar wel een stuk duurzamer is de Humble Brush bamboe tandenborstel Kids. Net als de volwassen versie heeft deze tandenborstel hoogwaardige nylon borstelhaartjes en een bamboe handvat. De Kids versie is uiteraard passend voor het kleinere kindergebit.

Dr. Barman's SuperBrush voor Kinderen heeft een afwijkende vorm, die drie borstels bevat. Je kunt er de buitenkant, de binnenkant en de kauwvlakken van het gebit tegelijk mee poetsen. Dat is handig als je bij kleine kinderen hun tanden moet poetsen. De poetsroutine neemt dan veel minder tijd in beslag, zodat ze het niet vervelend gaan vinden. 

Whitening sponsje

Maar het kan ook anders. Hieronder een aantal tandenborstels met een innovatieve en afwijkende vorm.

De Oravall Whitening Sponge is een hele nieuwe manier om je tanden te poetsen zonder tandpasta. De werking is gebaseerd op het enorme absorptievermogen van nano-deeltjes. Als ze in contact komen met water vormen ze nano-capillaire buisjes, die tandplak en zelfs tandsteen zacht en veilig absorberen. Zelfs dieper gelegen aanslag kan verwijderd worden, zodat je tanden witter worden.

Met de Oravall Whitening Sponge, bestaande uit een houder en 24 opzet-sponsjes, reinig je je gebit grondig met alleen maar water.

De TonsilFresh Ronde tandenborstel heeft wel borstelhaartjes, maar niet op één vlak van de borstel. De kleine ronde borstelkop heeft rondom borstelhaartjes, in totaal ongeveer 15.000 ultrafijne haartjes.

Ze zijn zacht genoeg voor gevoelige tanden of geïrriteerd tandvlees. Je kunt er meerdere oppervlakten van het gebit tegelijk mee poetsen en de kleine borstelkop maakt lastige plekjes ook bereikbaar.

Dr. Barman's SuperBrush voor Kinderen heeft eveneens een afwijkende vorm. Deze bevat drie borstels zodat je de buitenkant, de binnenkant en de kauwvlakken van het gebit tegelijk kunt poetsen. Als je de tanden van je kinderen nog moet poetsen heeft dat het voordeel dat het poetsen veel minder tijd in beslag neemt.

Prothese borstel kunstgebit

Als je een kunstgebit hebt, dan ben je zeker niet van het tanden poetsen af. Ook een prothese moet regelmatig goed gereinigd worden. Dat kan met een gewone tandenborstel, maar beter zijn de speciale protheseborstels. Zoals die van Miradent Protho Brush of Jordan Clinic Protheseborstel. Deze speciale protheseborstels hebben twee borstels: een grote voor de kant van de tanden en kiezen, en een kleine die geschikt is om de gleuf waar je tandvlees in gaat te reinigen.

Bamboe tandenborstels

Er is veel vraag naar bamboe tandenborstels, omdat die duurzamer zijn en de plastic-berg niet verder doen aangroeien. Doorgaans hebben zij wel nylon borstelharen omdat dat sterker is dan natuurlijke materialen. Het handvat is gemaakt van bamboe. Met oog op de duurzaamheid is ook de verpakking van deze tandenborstels geheel recyclebaar. Wij hebben bijvoorbeeld de Humble Brush in twee maten, voor volwassenen en kinderen, zodat het hele gezin aan de bamboe tandenborstels kan. Daarnaast bieden we de superzachte Oxyfresh Bamboo Brush en de UK Organics Soft tandenborstel.