Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Dentek Ready Fit Tandenknarsbitje

12 Direct draagbare bitjes tegen tandenknarsen

10% Combineerkorting

 19,95
Binnenkort leverbaar

Vandaag besteld, *morgen in huis
Achteraf betalen mogelijk
Gratis verzenden vanaf €60,-
100% tevredenheidsgarantie

Dentek Ready Fit: 12 comfortabele wegwerpbitjes

Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes zijn de makkelijkste knarsbitjes ter wereld, maar nog altijd uiterst effectief. Veel mensen knarsetanden tijdens hun slaap, zonder dit door te hebben. Dit kan leiden tot verschillende gebitsklachten, die in sommige gevallen ernstig kunnen zijn. Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes voorkomen schade en beschermen het gebit.

 • Voor mensen die ‘s nachts vaak knarsetanden of overdag klemmen
 • Handig voor onderweg vanwege het kleine formaat
 • Voorkom schade aan het gebit
 • Direct te dragen – zonder het gedoe van voorkoken

Zo gebruik je de Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes

Tandenknarsen (ook wel bruxisme genoemd) is een probleem waar zo’n 15% van alle kinderen en 5% van alle volwassenen mee te maken krijgt in meer of mindere mate. Omdat het echter tijdens de slaap gebeurt, hebben veel mensen dit niet door. 

In de ochtend kan er sprake zijn van vermoeide kaken en/of spierpijn en soms zelfs beschadigingen aan de tanden. Op de lange termijn veroorzaakt knarsetanden een verhoogde kans op gaatjes en scheurtjes in het tandglazuur.

Zonde, want met knarsbitjes als de Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes kunnen de problemen vrijwel volledig voorkomen worden. 

De Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes worden gekenmerkt door het gebruiksgemak: je zet het simpele bitje tussen de tanden en gaat rustig slapen. Ga je knarsetanden, dan zorgt het bitje ervoor dat de tanden niet over elkaar gaan en er dus geen schade kan ontstaan.

 

 • One-size-fits-all: geen voorbereiding nodig
 • Makkelijk mee te nemen
 • Twaalf bitjes per verpakking
 • Makkelijk te reinigen na gebruik

Geen moeite of bedenkelijke stoffen

Veel knarsbitjes moeten vooraf gevormd worden naar het gebit om goed te passen. Bij de juiste bitjes is dit prettig, want zo weet je zeker dat het bitje precies past. Toch gaat dit lang niet altijd goed, zeker wanneer er gewerkt wordt met goedkoop, slecht materiaal. Zo kan het bitje niet goed uitharden, scherpe randjes behouden of simpelweg onprettig aanvoelen.

Ook gebruiken sommige bitjes materialen die vies smaken of niet goed zijn om dagelijks in de mond te hebben. 

Zo zijn er sommige bitjes die gebruik maken van de stof Bisfenol A, beter bekend als BPA. Deze veel gebruikte kunststof is geclassificeerd als mogelijk giftig. Zo kan de stof leiden tot irritaties en is het in bepaalde concentraties giftig voor de lever, zelfs bij een eenmalige blootstelling 

Een onnodig risico voor knarsbitjes, want er bestaan voldoende alternatieven. De Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes bevatten deze stoffen dan ook niet.

Optimale bescherming zonder moeite

De Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes combineren gebruiksgemak met effectiviteit. Er zijn geen handelingen vooraf vereist om de bitjes te gebruiken: je plaatst het bitje simpelweg tussen de tanden om je gebit te beschermen.

Het bandje van het bitje houdt het bitje op zijn plaats, terwijl de vorm en ruimtes in het bitje zorgen voor een normale afvoer van speeksel. Zo heb je geen enkele last van het bitje tijdens het slapen en bescherm je de tanden optimaal.

Gebruik en tips voor Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes

De Dentek Ready Fit wegwerp knarsbitjes zijn bijzonder makkelijk te gebruiken. Met de volgende stappen gebruik je de bitjes op de juiste manier:

 1. Plaats het bitje tussen de kiezen, probeer de uitstekende kussentjes aan beide zijden van het gebit op dezelfde plek te plaatsen
 2. Spoel de bitjes in de ochtend af, het liefst met mondwater of vergelijkbaar, voor optimale reiniging
 3. Je kunt het bitje meermaals gebruiken, maar ook weggooien en de volgende nacht een nieuw bitje gebruiken

Uit welk materiaal bestaan de bitjes?

Alle knarsbitjes van Dentek zijn vrij van chemicaliën en weekmakers zoals BPA

Het materiaal dat wordt gebruikt is het veilige EVA

Wil je het gebit en je tandvlees in optimale conditie houden, dan zijn er nog enkele stappen die vereist zijn. Wij raden het volgende aan:

 • Probeer de tanden te poetsen met tandpasta zonder sodiumlaurylsulfaat, dat in de meeste tandpasta’s wordt gebruikt. Deze stof kan leiden tot tandvleesirritaties. Een goed alternatief is Oxyfresh tandpasta
 • Spoel de mond met mondwater zonder alcohol of chloorhexidine. Een goede optie is Ultradex mondspoeling
 • Dagelijks flossen en/of stoken vermindert de kans op gaatjes en tandvleesontstekingen significant
 • Probeer te minderen met zoete en zure stoffen die het glazuur kunnen aantasten

Schrijf je eigen review
Dentek Ready Fit Tandenknarsbitje
Jouw rating