Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Dentek Professional Fit Tandenknarsbitje

Sterk en comfortabel knarsbitje (thuis op maat maken)

Rating:
70 % of 100

Meest gekozen knarsbitje

 34,95
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor  30,- per stuk en bespaar 14%

 Bestel er 2 voor €60,00
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

Dentek Professional Fit Mouthguard: Comfortabel en sterk 

Met een perfecte pasvorm, lichtgewicht materiaal en een veilige aanpak van tandenknarsen, bestaat er geen twijfel over waarom het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje wereldwijd zo vaak wordt aangeraden.

Met dit bitje voorkom je beschadigingen aan het gebit door knarsentanden tijdens het slapen, terwijl de pasvorm zo goed is, dat je geen last krijgt van je kaak(spieren).

 • Creëer zelf een tandenknarsbitje op maat
 • 25% minder materiaal dan de meeste andere commerciële bitjes
 • Tot wel 60% sterk dan andere commerciële varianten
 • Beschermt het gebit tegen beschadigingen en gaat lang mee

Zo werkt het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje

Het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje kan volledig op maat gemaakt worden, net als bij de tandarts, maar dan voor een veel lagere prijs. Het op maat maken van een tandenknarsbitje is belangrijk, omdat geen enkel gebit hetzelfde is.

Past een bitje niet goed, dan kun je al na één nacht flinke klachten hebben, zoals tandpijn of spierpijn in de kaak. Bovendien kan een bitje met een slechte pasvorm snijden in de wangen en/of het tandvlees.

Het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje wordt gedragen op de bovenkaak en beschermt zo het gehele gebit bij het tandenknarsen. Bij knarsetanden kan een flinke kracht vrijkomen, die vaak leidt tot het verlies van tandglazuur en het afbreken van stukjes tand.

Het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje kan deze krachten opvangen en afvoeren, zodat je geen risico loopt. In enkele opzichten is het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje uniek: 

 • Binnen enkele minuten een bitje volledig op maat, dat vervolgens bijzonder lang meegaat
 • 25% minder materiaal dan het gemiddelde commerciële bitje. Hierdoor heb je minder snel last van een kaak die in een onnatuurlijke houding staat tijdens het dragen van het bitje
 • Tot wel 60% sterker dan andere bitjes. Zelfs hevig knarsetanden is geen enkel probleem voor het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje
 • Makkelijk schoon te maken met warm water en eventueel mondwater. Zo blijft het bitje vrij van schadelijke bacteriën die de tanden en het tandvlees kunnen aantasten.

Geen scherpe randjes of onprettig materiaal

Tandenknarsbitjes kunnen een essentieel hulpmiddel zijn om schade te voorkomen als gevolg van knarsetanden. Bij knarsetanden wordt veel kracht gebruikt, vaak nog veel meer dan men denkt. 

Het probleem wordt echter niet opgelost wanneer niet het juiste bitje gedragen wordt. Helaas zien we nog al te vaak bitjes die niet of nauwelijks op maat aangepast kunnen worden. Het gevolg is een tandenknarsbitje dat niet goed zit en spierpijn en tandpijn veroorzaakt. Bovendien kan een slechtzittend bitje soms ook snijden wanneer er gebruikt wordt van hard materiaal. 

Het is belangrijk om voor een bitje te kiezen dat zo min mogelijk materiaal gebruikt, de kracht goed opvangt en niet scherp is voor het tandvlees en de wangen. Deze drie factoren vind je niet bij alle tandenknarsbitjes op de markt terug, maar wel bij het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje.

Veiligheid en pasvorm staan voorop

Omdat je een tandenknarsbitje de hele nacht in hebt, is het belangrijk dat de pasvorm perfect is. Voor deze perfecte pasvorm hoef je gelukkig niet perse een duur bitje bij de tandarts te halen, want ook het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje kan nauwkeurig op maat gevormd worden naar de vorm van je kaak.

Met minder materiaal en materiaal dat niet snijdt, kun je zonder problemen het bitje de gehele nacht in hebben, zonder dat je er gedurende de nacht of dagen last van krijgt.  

Tegelijkertijd is het bitje ontzettend stevig en biedt het bitje zelfs bij het meest heftige knarsetanden nog verlichting. 

Hoe kan ik het bitje het beste gebruiken?

Het Dentek Professional Fit tandenknarsbitje kan eenvoudig op maat gemaakt worden, zodat hij een perfecte pasvorm voor jouw kaak heeft. 

 1. Maak het bitje op maat volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing
 2. Laat het bitje uitharden
 3. Poets de tanden met geschikte tandpasta en gebruik eventueel mondwater voor het indoen van het bitje
 4. Spoel het bitje ‘s ochtends af met warm water en laat het goed drogen. Het bitje kan gereinigd worden met deze spray

Voor een goede mondgezondheid is het belangrijk dat het gebit een totale verzorging krijgt. Draag je een tandenknarsbitje, maar maak je bijvoorbeeld gebruik van een zuur mondwater, dan kan het tandglazuur alsnog aangetast worden.

Vrij van BPA en weekmakers

Materiaal is gemaakt van EVA

Wat kan ik nog meer doen bij tandenknarsen?

 • Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden en weet dat ook drugsgebruik bijdraagt aan knarsen. 
 • Kies voor een mondwater zonder alcohol, lage pH en chloorhexidine. Alcohol droogt de mond uit, een lage pH kan het tandglazuur aantasten en chloorhexidine kan de tanden verkleuren. Goede opties zijn onder meer Oxyd8 mondwater en Oxyfresh mondwater
 • Kies voor tandpasta zonder sodiumlaurylsulfaat, een veelgebruikte zeep die het karakteristieke schuimeffect van tandpasta veroorzaakt. Sodiumlaurylsulfaat kan aften en andere tandvleesirritaties veroorzaken
 • Zorg ervoor dat de mond vochtig blijft, zodat schadelijke bacteriën niet de kans krijgen om de overhand te krijgen. Dit kan met Xerostom mondwater, veel water drinken en Oxyd8 droge mond pastilles

Schrijf je eigen review
Dentek Professional Fit Tandenknarsbitje
Jouw rating