Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Xerostom mondwater

Verhoogt de speekselproductie en verlicht irritaties bij droge mond

10% Combineerkorting

€ 11,95
Op voorraad
 • Bestel er 2 voor € 11,00 per stuk en bespaar 8%

 Bestel er 2 voor 22,-
 Vandaag besteld, *morgen in huis
 Achteraf betalen mogelijk
 Gratis verzenden vanaf €60,-
 100% tevredenheidsgarantie

Combineer en Bespaar:

 • € 24,90 € 22,41

  10% korting
  Bespaar -€ 2,49

  Xerostom mondwater
  1x
  +
  Xerostom tandpasta tegen droge mond
  € 12,95

   Bestel er 2 voor €22,- totaal
   Vandaag besteld, *morgen in huis
   Achteraf betalen mogelijk
   Gratis verzenden vanaf €60,-
   100% tevredenheidsgarantie


  Xerostom mondwater + Tandpasta

Xerostom mondwater: hydraterend én beschermend

Een droge mond is ontzettend vervelend en kan zelfs leiden tot problemen in de mond, maar met het krachtige Xerostom mondwater kan je dit stevig aanpakken. Xerostom mondwater is speciaal gemaakt om een droge mond (xerostomia) te behandelen. Anders dan veel andere mondwaters, droogt Xerostom mondwater de mond dus niet uit: hij hydrateert de mond juist.

Xerostom is geschikt voor diverse doeleinden: 

 • Hydrateren van de mond
 • Bestrijden van schadelijke bacteriën in de mond
 • Natuurlijke speekselproductie stimuleren
 • Voorkomen van gaatjes

Zo werkt Xerostom mondwater

mondspoeling xerostomie

✔️ Xerostom mondwater is een spoeling die bedoeld is voor de reiniging en hydratatie van de mond. Veel mondproblemen komen voort vanuit een droge mond. In een droge mond is relatief minder zuurstof aanwezig. Hierdoor kunnen de zogenaamde anaerobe bacteriën de overhand krijgen.

✔️ Het zijn juist deze anaerobe bacteriën die stinkende zwavelverbindingen produceren die leiden tot een slechte adem. Bovendien kunnen ze tandbederf en ontstekingen veroorzaken.

✔️ Met Xerostom mondwater kun je de ontwikkeling van deze bacteriën tegengaan, omdat de speekselproductie stevig gestimuleerd wordt. Gebruik je structureel Xerostom mondwater, dan kun je de natuurlijke speekselproductie met maar liefst 200% laten toenemen.

Xerostom is om diverse redenen een unieke mondspoeling: 

 • Geen suiker of alcohol, stoffen die op de lange termijn vaak juist een negatieve uitwerking hebben
 • Xylitol en betaïne stimuleren de lichaamseigen speekselproductie: Xerostom mondwater helpt je lichaam zelf op weg naar een minder droge mond
 • De bestanddelen van Xerostom mondwater dragen bij aan het voorkomen van demineralisatie van het tandglazuur en tandbeen. Zo voorkom je gaatjes
 • Al na twee weken een merkbaar hogere speekselproductie, zonder nare bijwerkingen

Geen alcohol, zure stoffen of irriterende stoffen

Veel mensen associëren een goed mondwater met een brandend gevoel. Mede door reclames van sommige merken, denkt men vaak dat dit brandende gevoel gelijk staat een een diepe reiniging.

Helaas is dit niet in de praktijk niet het geval, want dit gevoel wordt vaak veroorzaakt door alcohol. Alcohol doodt weliswaar de schadelijke bacteriën, maar ook de nuttige bacteriën. Bovendien droogt alcohol de mond uit, waardoor de klachten alleen maar verder toenemen op de lange termijn. Daarom maakt Xerostom geen gebruik van alcohol.

Veel mondwaters zijn bovendien niet pH-neutraal, maar enigszins zuur. Zure mondwaters kunnen op de lange termijn het tandglazuur doen oplossen, terwijl de spoelingen het tandglazuur juist zouden moeten beschermen. Xerostom mondwater is daarom volledig pH-neutraal en beschermt het tandglazuur.

Nog een enigszins bedenkelijk ingrediënt is chloorhexidine. Chloorhexidine werkt weliswaar desinfecterend, maar kan ook de tanden verkleuren. Daarom is het beter om te kiezen voor een mondwater zonder chloorhexidine, zoals Xerostom mondwater.

Fris, reinigend en veilig: Xerostom mondwater

✔️ Xerostom mondwater heeft een lichte limoensmaak, waardoor je direct na gebruik een prettige, frisse smaak in de mond hebt. Xerostom maskeert niet slechts een slechte adem, maar zorgt ervoor dat je een blijvend goede adem krijgt.

✔️ Omdat de mondspoeling de mond hydrateert, heb je minder snel een gevoel van dorst en bescherm je je tanden en tandvlees tegen veelvoorkomende problemen. 

✔️ Wil je een totale bescherming bieden aan je mond en ook nog eens een prettige smaak hebben, dan is Xerostom mondwater dus een perfecte optie.

 

Hoe kan ik Xerostom mondwater het beste gebruiken?

Xerostom mondwater kun je dagelijks gebruiken, waarbij je idealiter ‘s ochtends en ‘s avonds de mond spoelt met het middel. Je doet dit op de volgende manier: 

 1. Poets eerst je tanden goed, bijvoorbeeld met Oxyfresh tandpasta, dat de mond niet uitdroogt maar wel optimale bescherming biedt
 2. Spoel gedurende minimaal twee minuten de mond met Xerostom mondwater
 3. Spuug het mondwater uit en spoel de mond nietna met water
 4. Probeer gedurende een half uur niets te eten, zodat het mondwater zijn werk kan doen in de mond

Wat zijn de ingredienten van Xerostom mondwater?

Water 
betaine 
Glycerine 
Peg-40 gehydrogeneerde castorolie 
Propyleenglycol 
xylitol 
Aroma 
Kaliumfosfaat 
Diazolidinyl Ureum 
allantoïne 
Olijfolie 
Natrium Methyl paraben 
Natrium Propyl Paraben 
chlorophyl 
D-Panthenol 
Tocopheryl Acetate 
sucralose 
Peterselieolie

Wat kan ik nog meer doen tegen een droge mond?

Wil je een droge mond nog beter aanpakken, dan kunnen de volgende middelen je nog verder helpen:

 • Dr. Katz droge mond pastilles. Deze pastilles stimuleren de natuurlijke speekselproductie en bevatten geen suiker. Slechts vier pastilles per dag is doorgaans genoeg voor een significante toename van de speekselproductie
 • The Breath Co. kauwgom. Deze kauwgom is fris van smaak, maar stimuleert bovendien de speekselproductie. Daarnaast bevat de kauwgom onder meer zink, dat helpt bij het schoonhouden van de mond en schadelijke bacteriën aanpakt.
 • Drink gedurende de hele dag voldoende water om de mond vochtig te houden en verspreid maaltijden over de dag. Ook hierdoor blijft de speekselproductie op een goed peil.

Schrijf je eigen review
Xerostom mondwater
Jouw rating